Další letní zkouška, duel s divizním Vratimovem

Baník v letní přípravě už má za sebou tři soupeře a jako čtvrtý přichází na řadu soupeř z kategorie nejtěžších, a to nováček divize skupiny F – FC Vratimov. V sobotu 29. července se představí Baník opět na hřišti soupeře, konkrétně ve Vratimově, kde od 17.00 hodin vyzve domácí tým – FC Vratimov.

V sobotu na hřišti Vratimova čeká Baníkovce čtvrtý soupeř v rámci letní přípravy. Albrechtičtí fotbalisté zahájili letní přípravu 11. července v úterý. Již mají za sebou tři soupeře v letní přípravě, kdy doma prohráli s nováčkem 1.B třídy skupiny C, a to s týmem FK Těrlicko 2022 výsledkem 1:2. Poté se svěřenci pod taktovkou nového trenéra Milana Procházky zúčastnili turnaj v Dolních Datyních, který nese název Memoriál p. Bronislava Kotuly a p. Aloise Švrčiny. Na tomto turnaji se A tým Baníku utkal nejdříve s domácím týmem, se kterým zvítězil výsledkem 2:3 a v druhém utkání, ve kterém šlo o prvenství v turnaji vyzval Baník tým Horní Suché, který porazil výsledkem 0:3, a to tedy znamenalo, že Baník na tomto turnaji obsadil první místo. Po sobotním utkání ve Vratimově budou mít do pondělí hráči volno a v úterý začnou čtvrtý týden náročné přípravy.

Sobotní soupeř začal s přípravou na novou sezónu o den dříve než svěřenci nového trenéra Milana Procházky. Pro Vratimov, který vstoupil také do přípravy na novou sezónu s novým trenérem Markem Lišaníkem to bude již čtvrtý souboj v rámci letní přípravy, tak jako pro Baníkovce. Na úvod přípravy Vratimov zvítězil na hřišti Frenštátu pod Radhoštěm výsledkem 1:3. Následně přišla porážka od třetiligového Frýdlantu nad Ostravicí výsledkem 3:4. Třetím soubojem v rámci letní přípravy byl pro Vratimov předkolo MOL Cupu doma s Frenštátem pod Radhoštěm. Předkolo MOL Cupu Vratimov nezvládl a prohrál výsledkem 2:6.

Co se týče vzájemných zápasů, tak s Vratimovem se naše mužstvo střetlo naposledy 4. února 2023 v rámci zimní přípravy a úspěšnější byli Baníkovci, kteří na umělé trávě ve Vratimově zvítězili výsledkem 2:7. V uplynulé sezóně skončil sobotní soupeř v Krajském přeboru na druhém místě, a tak postoupil do Divize skupiny F, kde bude v nové sezóně nováčkem soutěže.

Přípravné utkání FC Vratimov – FK Baník Albrechtice startuje v sobotu 29. července od 17:00 hodin na fotbalovém stadionu ve Vratimově. Přijeďte naše hráče podpořit a uvidíte, jak se fotbalisté A mužstva připravují na novou sezónu!