Z turnaje v Dolních Datyních vezou Baníkovci prvenství

V sobotu 22. července se A mužstvo Baníku pod taktovkou trenéra Milana Procházky zúčastnilo turnaje pod názvem Memoriál p. Bronislava Kotuly a p. Aloise Švrčiny v Dolních Datyních, kde se Baníkovci postupně utkali s domácím týmem a s Horní Suchou. Tento turnaj se Baníkovcům vydařil, když po dvou vítězstvích si odvezli domů první místo.

V prvním utkání na turnaji se utkala dvě mužstva, a to domácí TJ Havířov – Dolní Datyně a tým SK Horní Suchá. Utkání skončilo nerozhodně výsledkem 4:4. Ve druhém utkání se představil náš A tým Baníku proti domácím. Svěřenci trenéra Milana Procházky v tomto utkání domácí tým porazili výsledkem 2:3, kdy se prosadila za Baník trojice Daniel Hruška, Tomáš Izaiáš a z pokutového kopu Daniel Žyla. Ve druhém utkání tudíž po vítězství s domácím týmem šlo v souboji našeho mužstva a Horní Suché o prvenství, a to se díky vítězství 0:3 pro naše hráče povedlo po brankách Davida Cilečka, který se prosadil dvakrát a jednou se prosadil Jakub Rusnok. Toto vítězství tedy určilo, že naše mužstvo si z toho turnaje odveze první místo.

Utkání na turnaji:

TJ Havířov-Dolní Datyně – SK Horní Suchá 4:4

.

TJ Havířov-Dolní Datyně – FK Baník Albrechtice 2:3 (2:1)

Branky Baníku: Hruška Daniel, Izaiáš Tomáš, Žyla Daniel z pokutového kopu

.

SK Horní Suchá – FK Baník Albrechtice 0:3 (0:1)

Branky Baníku: Cileček David 2, Rusnok Jakub

.

Konečná tabulka turnaje:

  1. FK Baník Albrechtice
  2. TJ Havířov – Dolní Datyně
  3. SK Horní Suchá

.

Komentář asistenta trenéra Roberta Taussiga: „Zúčastnili jsme se turnaje v Dolních Datyních za účasti domácích a Horní Suché. V prvním utkání proti domácím jsme měli více ze hry, byli více na míči přesto jsme po našich individuálních chybách prohrávali. Ve druhé půli aktivní hrou jsme výsledek otočili a zvítězili 3:2. V druhém utkání s Suchou jsme hráli o vítězství v turnaji. Soupeře jsme nepustili do vyložené šance. Po taktický výborném výkonu i s mnoho novými hráči jsme zvítězili 3:0. Hráči plnili trenérovi pokyny, a to se projevilo v hladké vítězství.“