První soupeřem v přípravě je Vratimov

Zimní příprava na odvetné boje v jarní části je v plném proudu. Po několika tréninkových jednotkách čeká Baníkovce první duel v novém roce. Na umělé trávě ve Vratimově se svěřenci Roberta Taussiga střetnou v sobotu 4. února dopoledne s domácím týmem hrající Krajský přebor – FC Vratimov. Výkop je naplánován na 10:00 hodin.

Pro Baníkovce půjde o první přípravný duel. Pro hráče Vratimova, kteří do přípravy naskočili se „staronovým“ trenérem Filip Rackem, jenž nahradil po úspěšném podzimu Radima Peška půjde o druhý duel v zimní přípravě. O minulém víkendu v sobotu 28. ledna Vratimov na domácí umělé trávě vyprovodil druhý celek 1.A třídy skupiny A z Ludgeřovic vysokým výsledkem 12:3, když se šestkrát prosadil Jakub Teplý, dvakrát dvojice Lukáš Duda, Ondřej Roháček a jednou skórovala dvojice Filip Murín a Lukáš Slota.

Oba soupeři odehráli poslední vzájemné utkání v minulé sezoně v jarní části 15. května, kdy si Vratimov odvezl domů z Albrechtic všechny tři body za výsledek 1:3. Za Baník se prosadil Antonín Chumchal a za hosty postupně trojice Jakub Teplý, Patrik Chlopek a Vojtěch Wojatschke. Tehdy áčko Vratimova hrálo třetí ligu a v 1. A třídě nastupoval B tým Vratimova, který však v tomto vzájemné střetnutí přijel posílen o několik hráčů třetí ligového mužstva. V tomto momentě přípravy narozdíl od minulého střetnutí, však až tak o výsledek v první řadě nepůjde.

Co se týče umístění v aktuálně probíhající sezoně, tak Baníkovci po podzimní části 1. A třídy skupiny B okupují desátou příčku se ziskem sedmnácti bodů. Soupeř FC Vratimov z Krajského přeboru MSKFS po podzimní části je na druhé příčce se ziskem sedmatřiceti bodů.

Přípravné utkání FC Vratimov – FK Baník Albrechtice startuje v sobotu 4. února od 10:00 hodin na umělé trávě ve Vratimově. Přijeďte naše hráče podpořit a uvidíte, jak se fotbalisté A mužstva připravují na jarní část!