Podzimní domácí rozlučka proti Smilovicím

Albrechtický Baník se po týdnu opět představí domácím fanouškům. Po pětigólové porážce utkání na půdě Raškovic čeká tým Dušana Kohúta další těžký soupeř – SC Smilovice. Smilovice se momentálně nachází na druhé pozici soutěžní tabulky. Baník dělí od Smilovic devět bodů, a tak je jasné, že Baníkovce v posledním podzimním domácím utkání aktuální sezóny čeká velmi těžký souboj. Třinácté kolo se hraje v neděli 30. října od 14:30 hodin.

Baník: z Raškovic pětigólová porážka

Náš tým po jedenácti odehraných utkáních v aktuální sezóně má na kontě třináct bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché, výsledkem 5:2, porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0 a v dalším derby další porážka, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché, výsledkem 2:0. V dalším utkání Baník si spravil chuť a přivezl velmi důležité tři body ze Starého Města u Frýdku – Místku za vítězství výsledkem 2:4. Poté v dohrávce náš tým prohrál doma s Lučinou 0:1, následně doma zbytečně remizoval s poslední Čeladnou výsledkem 1:1. Poté přišla remíza v Dobraticích výsledkem 3:3 a doma s týmem Bystřice výsledkem 1:1. V posledním dosavadním odehraném utkání náš tým vysoko prohrál v Raškovicích výsledkem 5:1.

Baník tak po jedenácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 10. pozici se ziskem třinácti bodů a skóre 18:19. Bilance Baníkovců je z jedenácti utkání – tři výhry, čtyři remízy a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s deseti góly.

Smilovice: v minulém kole domácí remíza s první Stonavou

Náš nedělní soupeř získal z dosavadních jedenácti utkání celkem dvaadvacet bodů. Do nové sezóny Smilovice vstoupily porážkou ve Starém Městě (4:3), následně přišly čtyři výhry v řadě – v Dobraticích (0:2), doma s Čeládnou (6:1), doma s Bystřicí (4:2) a v Raškovicích (2:4). Následovaly tři remízy – doma s Horní Suchou (3:3), s Libhošti doma (1:1) a v Jablunkově (2:2). Další kolo bylo pro hráče Smilovic vítězně doma s Loko Petrovice po výhře 2:0. Tyto tři body Smilovice potvrdily v Tiché, výsledkem 0:1 a v posledním dosavadním odehraném utkání Smilovice doma uhrály remízu s první Stonavou výsledkem 1:1.

Smilovice po jedenácti odehraných kolech 1. A třídy skupiny B se nachází na 2. pozici se ziskem dvaadvaceti bodů a skóre 29:16. Bilance Smilovic je z jedenácti utkání – šest vítězství, čtyři remízy a jedna porážka. Nejlepším střelcem Smilovic je s dvanácti trefami Martin Vlachovič.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství ve prospěch Baníku

Oba týmy se doposud utkaly v mistrovských utkáních celkem dvanáctkrát a bilance je velmi vyrovnaná, čtyřikrát vyhrály Smilovice a pětkrát se radoval náš tým, třikrát se zrodila remíza. Oba týmy se naposledy potkaly v minulé sezóně. V podzimní části, kdy se ve Smilovicích zrodil výsledek 2:3 ve prospěch Baníku a poté v jarní části, kdy Baník vyhrál doma výsledkem 3:0. Věříme, že v nedělním utkání Baník naváže na poslední vzájemná střetnutí a ve vzájemných střetnutích si připíše šesté vítězství a vylepší svoji bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – SC Smilovice 3:0 (26. kolo I.A třídy sk. B, neděle 12.6.2022)
Branky: 8. Hovůrka Jan, 10. Izaiáš Tomáš, 68. Michejda Vojtěch
FK Baník Albrechtice: Gradek – Konczyna, Hovůrka, Přeček, Vagner (78. Vagner) – Žyla D. (72. Dorozlo), Kociolek Jakub, Golasowski, Izaiáš – Grabowski (46. Michejda), Chumchal
SC Smilovice: Gaszczyk – Kohut, Kroužek, Dytko, Žebrok (86. Máj) – Kisza, Borgosz, Opluštil, Bujok (72. Walach) – Cienciala, Przyczko

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Pražmo-Raškovice – FK Baník Albrechtice 5:1 (12. kolo I.A třídy sk. B, 23.10.2022)
Branky: 2., 78. a 83. Vojkovský Adam, 60. Koloničný Roman, 88. Birčák Jakub – 15. Chumchal Antonín z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Gradek – Čermák, Kociolek Jakub, Přeček, Dorozlo – Žyla D., Žyla M., Klus (57. Porembski), Izaiáš – Chumchal, Kociolek Jan (76. Křístek)

SC Smilovice – SK Stonava 1:1 (12. kolo I.A třídy sk. B, 23.10.2022)
Branky: 78. Przyczko Filip z pok. kopu – 46. Uher Jan
SC Smilovice: Gaszczyk – Kohut P. (63. Kisza), Klimas, Kroužek J., Cienciala R. (77. Firla) – Ondryhal (63. Dytko P.), Žebrok, Borgosz, Rusz – Przyczko, Vlachovič

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2
Sezona 12/13:BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: SMILOVICE – BANÍK 5:0, BANÍK – SMILOVICE 4:0
Sezona 19/20: BANÍK – SMILOVICE 4:2
Sezona 20/21: SMILOVICE – BANÍK 0:6
Sezona 21/22: SMILOVICE – BANÍK 2:3, BANÍK – SMILOVICE 3:0

Mistrovské utkání 13. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 30. října 14:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v posledním domácím důležitém utkání podzimní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavel Podracký – Lukáš Písečný – Lukáš Krpel. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.