Další těžký zápas, Baník v sobotu jede do Dobratic

Po dvou domácích zbytečných ztrátách jede Baník k dalšímu těžkému utkání. Dokáže Baník bodovat po dvou domácích ztrátách, anebo zvítězí domácí mužstvo? Další těžký zápas, v dosavadním průběhu soutěže, čeká na tým trenéra Dušana Kohúta, kdy Baník zajíždí na hřiště mužstva – TJ Dobratice. Baník se aktuálně nachází na osmé příčce a domácí Dobratice na deváté pozici. Velmi zajímavý a zřejmě těžký duel se hraje v sobotu 8. října od 15:00 hodin.

Baník: zbytečná ztráta s poslední Čeladnou

Náš tým po svých sedmi odehraných utkáních v nové sezóně má na kontě deset bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché, výsledkem 5:2, porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0 a v dalším derby další porážka, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché, výsledkem 2:0. V dalším utkání Baník si spravil chuť a přivezl velmi důležité tři body ze Starého Města u Frýdku – Místku za vítězství výsledkem 2:4. Poté v dohrávce náš tým prohrál doma s Lučinou 0:1 a v posledním dosavadním odehraném utkání náš tým doma zbytečně ztratil s poslední Čeladnou, když jen remizoval nerozhodně výsledkem 1:1.

Baník tak po svých osmi odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 8. pozici se ziskem jedenácti bodů a skóre 13:10. Bilance Baníkovců je z osmi utkání – tři výhry, dvě remízy a tři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se sedmi góly.

Dobratice: porážka u největšího aspiranta na postup ve Stonavě

Dobratice vstoupily do nové sezóny zkrátka nezměněným kádrem. V úvodním utkání Dobratice prohrály na hřišti Bystřice výsledkem 3:1. Následovala výhra v Raškovicích výsledkem 1:2, domácí prohra 0:2 s týmem Smilovic. V dalších dvou zápasech Dobratice získaly šest bodů za vítězství na hřišti Libhoště (1:2) a doma s Jablunkovem (6:2). Tyto dvě výhry však Dobratice v dalším utkání nepotvrdily, když jen remizovaly na hřišti Lokomotivy Petrovice výsledkem 1:1. Tato remíza se na Dobratice podepsala, jelikož v dalším utkání přišla domácí prohra s Tichou a v posledním dosavadním odehraném utkání na hřišti největšího aspiranta na postup, a to ve Stonavě výsledkem 3:1.

Dobratice tak po svých osmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 9. pozici se ziskem deseti bodů a skóre 14:15. Bilance Dobratic je z osmi utkání – tři vítězství, jedna remíza a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Dobratic je se čtyřmi trefami Marián Causidis.

Vzájemná bilance: lepší ve prospěch Baníku

Ze čtrnácti dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když desetkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a třikrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Poslední vzájemné utkání v jarní části minulé sezóny zvítězil 1:0. Zvítězí opět Baník? Doufáme a věříme, že ano a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

 Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 1:0 (15. kolo I.A třídy sk. B, sobota 26.3.2022)
Branky: 24. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Vagner – Kubiena, Golasowski (72. Grabowski), Žyla M., Izaiáš – Ledvina (58. Cieslawski), Chumchal (83. Michejda)
TJ Dobratice: Bocek O. – Lisník, Lýsek, Skotnica, Kohut – Bařina (72. Březina), Mitrenga (58. Mandičak), Pařenica, Stříž – Šimeček (37. Moják), Causidis Marián

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – SK Beskyd Čeladná 1:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 2.10.2022)
Branky: 76. Chumchal Antonín – 65. Halabica Daniel
FK Baník Albrechtice: Gradek – Klus (46. Přeček), Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák – Žyla D., Žyla M., Vagner, Izaiáš (74. Porembski) – Chumchal, Wojtyna (46. Kociolek Jan)

SK Stonava – TJ Dobratice 3:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 1.10.2022)
Branky: 6. Lipovský René, 67. Šiška Petr, 73. Kloda Patrik – 7. Causidis Marián
TJ Dobratice: Bocek O. – Kohut, Lýsek, Skotnica, Březina (71. Moják) – Somr. Mitrenga (46. Bařina), Mandičak (82. Lisník), Stříž – Causdidis Marián, Šimeček (71. Pařenica)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3
Sezona 18/19: BANÍK – DOBRATICE 1:2, DOBRATICE – BANÍK 2:5
Sezona 19/20: BANÍK – DOBRATICE 3:0
Sezona 20/21: BANÍK – DOBRATICE 2:1
Sezona 21/22: BANÍK – DOBRATICE 2:0, BANÍK – DOBRATICE 1:0

Mistrovské utkání 10. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Dobraticích v sobotu 8. října v 15:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším venkovním a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Tomáš Herda – Michal Karas – Aleš Potiorek. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.