Těžký sobotní zápas, Baník zajíždí na hřiště Starého Města

Po volném víkendu je tady opět soutěžní utkání. Dokáže Baník bodovat po dvou prohrách, anebo zvítězí domácí mužstvo? Další těžký zápas, v dosavadním průběhu soutěže, čeká na tým trenéra Dušana Kohúta, kdy Baník zajíždí na hřiště mužstva – První SC Staré Město. Baník se aktuálně nachází na desáté příčce a domácí Staré Město na třetí pozici. Velmi zajímavý a zřejmě těžký duel se hraje v sobotu 24. září od 15:30 hodin.

Baník: špatný výkon a porážka v Horní Suché

Baník po svých pěti odehraných utkáních v nové sezóně má na kontě sedm bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché výsledkem 5:2 a porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0. V posledním dosavadním odehraném utkání Baník prohrál v dalším derby, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché výsledkem 2:0.

Baník tak po pěti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 10. pozici se ziskem sedmi bodů a skóre 8:6. Bilance Baníkovců je z pěti utkání – dvě výhry, jedna remíza a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se třemi góly.

Staré Město: první prohra přišla ve Stonavě

Staré Město šlo do nové sezóny se staronovým trenérem Janem Žižkou a novým trenérem Martinem Vojkovským a vstup do nové sezóny vyšel Starému Městu na výbornou, jelikož hořkost porážky poznal tým Starého Města až v pátém utkání. Jinak první čtyři utkání tým Staré Město zvládl na výbornou a zvítězil. Na úvod doma porazil Smilovice (4:3), poté Staré Město zvítězilo doma s Jablunkovem (3:0), vyhrálo u nováčka v Petrovicích (0:2) a porazilo doma dalšího nováčka s Tichou 3:1. V posledním dosavadním odehraném utkání Staré Město, jak již bylo zmíněno, prohrálo ve Stonavě výsledkem 4:0. Staré Město mělo, tak jak náš tým odložené jedno utkání, a to souboj v Libhošti, které odehraje ve středu 28. září. Je třeba ještě zmínit, že Staré Město v aktuální sezóně doma ještě neztratilo ani bod.

Staré Město tak po svých pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem dvanácti bodů a skóre 12:8. Bilance Starého Města je z pěti utkání – čtyř vítězství a jedná porážka. Nejlepším střelcem Starého Města je se šesti trefami nová posila Lukáš Kaulinec.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství lepší pro Staré Město

Poslední vzájemný duel skončil vysokým vítězstvím Baníku, který na domácím hřišti zvítězil vysokým výsledkem 9:0. Oba soupeři se jinak střetli celkem osmnáctkrát a bilance je příznivější pro Staré Město. Ze sedmi vítězství se radoval Baník a osmkrát Staré Město, třikrát skončilo střetnutí těchto dvou mužstev nerozhodně. Baník tak čeká v dalším utkání sezóny velmi těžký a nevyzpytatelný soupeř. Baník však má tomuto soupeři ze vzájemných utkání hodně, co vracet! Všichni věříme, že Baník vylepší s tímto soupeřem svoji bilanci a v sobotu zvítězí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – První SC Staré Město 9:0 (16. kolo I.A třídy sk. B, středa 4.5.2022)
Branky: 29. a 34. Žyla Marcin, 48. a 56. Chumchal Antonín, 69. a 86. Cieslawski Martin, 74. a 77. Golasowski Lukáš, 41. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (57. Přeček) – Kubiena, Cieslawski, Žyla M., Izaiáš (57. Grabowski) – Chumchal (66. Michejda), Golasowski
První SC Staré Město: Bernát – Rakovcij, Kmošťák, Dušík (73. Vojkovský O.), Mašlonka – Pavela, Kaňok (41. Hodula), Šimek (41. Střalka K.) – Gros, Blažek (73. Sáblík), Forch (80. Kulštejn)

Poslední zápasy obou soupeřů:

SK Horní Suchá – FK Baník Albrechtice 2:0 (6. kolo I.A třídy sk. B, 10.9.2021)
Branky: 12. a 90+1. Kulich Filip
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák (75. Cyž M.) – Žyla M., Klus (63. Porembski), Dorozlo (63. Kociolek Jan), Vagner, Izaiáš – Chumchal

SK Stonava – První SC Staré Město 4:0 (7. kolo I.A třídy sk. B, 17.9.2022)
Branky: 22. Ristovský Michal, 33. Šiška Petr, 70. Staško Jan, 74. Lipovský René z pok. kopu
První SC Staré Město: Uher – Bakota J. (62. Střalka K.), Vyvial, Papaj, Pavela – Supik (31. Hodula), Kaňok , Forch, Vojkovský O. (31. Gros) – Kaulinec, Baran

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1
Sezona 18/19: STARÉ MĚSTO – BANÍK 4:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:4
Sezona 19/20: BANÍK – STARÉ MĚSTO 7:0
Sezona 20/21: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 21/22: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:6, BANÍK – STARÉ MĚSTO 9:0

Mistrovské utkání 8. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Starém Městě u Frýdku – Místku v sobotu 24. září v 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším venkovním a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radim Petroš – Pavel Podracký – Michal Kolarský. Delegátem utkání FAČR je pan Maxim Kontoršikov. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.