Karvinský deník: Vrací se slavná éra Albrechtic? Malý Baník kdysi hrál s velkým Baníkem i Slavií

To byla jízda! Fotbalisté Baníku Albrechtice v I.A třídě nepřetržitě bodovali od loňského 25. září a skvělou formu do včerejška druhý tým skupiny B předvedl i v okresním poháru Karvinska. Probojoval se až do finále a v něm porazil účastníka krajského přeboru z Českého Těšína 2:1.

„Po delší době jsme vyhráli zase nějaký pohár, je to pro nás povzbuzení,“ připomenul sekretář klubu Gustav Guňka, že stejný triumf slavili v sezoně 1993/1994. „Tehdy jsme postupovali do divize a vyhráli i pohár. V dalších letech jsme nastupovali pravidelně v Poháru ČMFS a v roce 2000 hráli doma se Slavií Praha. Zápas jsme prohráli 0:4,“ zavzpomínal na slavnou éru.

K ní patří i vyřazení Třince v 1. kole. „To bylo v roce 2003, potom jsme hráli s Baníkem Ostrava, který zrovna v té sezoně získal mistrovský titul. Měl tehdy dobrou formu, prohráli jsme 0:3. Z kluků, kteří to zažili, už ale nikdo nehraje,“ dodal.

Ve středečním finále na hřišti Lokomotivy Louky přitom Albrechtice až do 53. minuty prohrávaly. „Soupeř dal rychlou branku už ve 4. minutě. V prvním poločase se Český Těšín jevil jako lepší tým, byl nebezpečnější,“ připustil sekretář vítězného klubu.

„O přestávce jsme udělali několik změn, trochu se rozehráli a ovládli střed pole. Začali jsme víc hrozit a z toho padly dvě branky,“ vrátil se k 53. minutě, kdy Antonín Chumchal srovnal na 1:1 a o devět minut později trefil vítězství Marcin Žyla.

Baník si teď zahraje semifinále krajského poháru, ve kterém se utká s Vendryní z I.B třídy, kde se 25. května bude souboj konat. „Chtěli bychom uspět i v něm,“ přiblížil sekretář další metu.

V I.A třídě, skupině B, Albrechtice prohrály v 9. kole ve Vratimově s jeho „béčkem“ 1:4, pak následovalo třináct utkání bez porážky, z nichž devět bylo vítězných. V nedělním 22. kole ale série skončila po domácí prohře s Vratimovem B 1:3.

V tabulce Baník klesl z 2. na 3. pozici. Od vedoucích Řepišť ho dělí devět a od nyní druhého Vratimova B jeden bod. „Na pár kol, která zbývají do konce, je náskok Řepišť velký, navíc hrají dobře. To už bychom asi nedali,“ konstatoval Gustav Guňka s tím, že zájem o postup do krajského přeboru mají.

„Kdyby to vyšlo i z druhého místa, tak bychom souhlasili,“ prozradil sekretář albrechtického klubu, že v závěru zabojují o návrat na druhou příčku.

„Sehráli jsme se, úroveň šla trošku navrch a v týmu zavládla pohoda. Do ničeho se nenutíme, chceme, aby kluci hráli pěkný fotbal, a na jaře se nám začalo dařit i před bránou,“ potěšilo Gustava Guňku víc vstřelených gólů.

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz