Baníkovce čeká další těžké utkání, tentokrát na hřišti Libhoště

Po vysoké výhře ve středeční dohrávce čeká svěřence Dušana Kohúta další důležité utkání a velmi těžké. Baníkovci v neděli zajíždějí na horkou půdu silného protivníka hlavně v domácí prostředí – FC Libhošť. Další venkovní mistrovské utkání má výkop v neděli 8. května od 16:30 hodin.

Baník: vysoké vítězství v dohrávce

Baník zatím může být v jarní části spokojený. Na jaře ještě neprohrál. Do jara vstoupil Baník vítězstvím s týmem Dobratic výsledkem 1:0, doma se Stonavou (3:0), v Bystřicí (1:5). Získal dvě remízy v Jablunkově (0:0) a v Jistebníku (1:1). V posledním dosavadním odehraném utkání přišla ve středeční dohrávce vysoka výhra výsledkem 9:0 nad týmem ze Starého Města u Frýdku – Místku.

Baník tak po svých osmnácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 2. pozici se ziskem osmatřiceti body a skóre 49:19. Bilance Baníkovců je z osmnácti utkání – jedenáct výher, pět remíz a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se šestnácti góly.

Libhošť: v minulém kole prohra ve Smilovicích

Nedělní soupeř Baníku z Libhoště získal na jaře zatím čtyři body. Do jara vstoupila Libhošť remízou doma s Lučinou výsledkem 2:2. V dalším utkání přišla porážka na hřišti béčka Vratimova vysokým výsledkem 9:1. Poté Libhošť prohrála doma s lídrem tabulky z Řepiště výsledkem 1:2. Následovala v dalším utkání první vítězství, a to na hřišti Dobré výsledkem 1:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání tým Libhoště prohrál ve Smilovicích výsledkem 1:0.

Tým Libhoště tak po svých sedmnácti odehraných utkáních se nachází v soutěžní tabulce na 9. místě s celkovým skóre 28:45 a celkovým počtem dvaceti bodů. Bilance týmů Libhoště je ze sedmnácti odehraných utkání – šest vítězství, dvě remízy a devět porážek. Nejlepším střelcem Libhoště je s dvanácti trefami Jan Smolarčík.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních celkem desetkrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0 a naposledy v mistrovském utkání v pdozimní části, kdy se v Albrechticích zrodila bezbranková remíza. Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání. Přijeďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – FC Libhošť 0:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, neděle 19.9.2021)
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Izaiáš – Kubiena, Pešek, Golasowski, Žyla M. (73. Kończyna) – Chumchal, Dorozlo (64. Vagner, 66. Šlampiak
FC Libhošť: Dubec – Hanzelka O. (85. Hanzelka L.), Melčák, Symerský, Čapka Jar. – Čapka P. (89. Hradečný), Velart, Turský, Hajník – Bartoň, Smolarčík

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – První SC Staré Město 9:0 (16. kolo I.A třídy sk. B, 4.5.2022)
Branky: 29. a 34. Žyla Marcin, 48. a 56. Chumchal Antonín, 74. a 77. Golasowski Lukáš, 69. a 86. Cieslawski Martin, 41. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (57. Přeček) – Kubiena, Cieslawski, Žyla M., Izaiáš (57. Grabowski) – Chumchal (66. Michejda), Golasowski

SC Smilovice – FC Libhošť 1:0 (20. kolo I.A třídy sk. B, 1.5.2022)
Branky: 34. Vlachovič Martin
FC Libhošť: Dubec – Symerský, Sobotík, Melčák, Hradečný M. (46. Čapka Jar.) – Bartoň, Hajník, Velart, Polášek – Turský, Čapka P.

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1, BANÍK – LIBHOŠŤ 8:0
Sezona 18/19: LIBHOŠŤ – BANÍK 3:2, BANÍK – LIBHOŠŤ 6:0
Sezona 19/20: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2
Sezona 20/21: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2
Sezona 21/22:  BANÍK – LIBHOŠŤ 0:0

Mistrovské utkání 21. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Libhošťi v neděli 8. května 16:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším venkovním a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Lukáš Hudeček – Michal Těžký – Karel Thiemel. Jak toto další jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.