V neděli čeká Baníkovice utkání na hřišti Bystřice

Baník si v minulém kole doma připsal velmi důležité vítězství a zasloužené ve velkém derby se sousední Stonavou rozdíle tři branke. Nyní čeká Baníkovce další těžké utkání, kdy Baníkovci nastoupí na hřišti soupeře. V neděli se v boji o další body postaví proti domácímu mužstvu – TJ Bystřice. Utkání 19. kola je na programu v neděli 24. dubna v 16:00 hodin.

Baník: po třech jarních kolech zisk sedm bodů

Baník vstoupil do jarní části dvěma výhrami a jednou remízou. Nejdříve Baník vyhrál na domácím hřišti, však v zápise veden jako host s týmem Dobratic díky brance Tomáše Izaiáše z prvního poločasu. Poté Baník dá se říci dle průběhu utkání a šancí ztratil v Jablukově dva body za bezbrankovou remízu. V následujícím utkání a v posledním dosavadním si Baník spravil chuť, kdy doma zaslouženě porazil ve velkém derby sousední Stonavu výsledkem 3:0, kdy se prosadil ještě v prvním poločase Antonín Chumchal a Vojtěch Michejda. Ve druhém poločase potvrdil vítězství Baníku třetí brankou Petr Kubiena.

Baník tak po svých patnácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem jednatřiceti bodů a skóre 34:17. Bilance Baníkovců je z patnácti utkání – devět výher, čtyři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s jedenácti góly.

Bystřice: na jaře zatím bez bodů

Tým Bystřice je po třech odehraných jarních kolech na čtvrtém místě. Tým Bystřice odehrál díky odhlášení Dolní Lutyně na jaře jen dvě utkání. První utkání odehrála v jarní části Bystřice doma s lídrem tabulky z Řepiště. V tomto utkání Bystřice prohrála výsledkem 1:3. Ve druhém utkání v jarní části a v posledním dosavadním odehraném utkání Bystřice prohrála na hřišti Smilovic výsledkem 1:2.

Tým Bystřice po svých čtrnácti odehraných utkáních se nachází v soutěžní tabulce na 4. místě s celkovým skóre 32:21 a celkovým počtem sedmadvaceti body. Bilance týmů Bystřice je z čtrnácti odehraných utkání – devět vítězství a pět porážek. Nejlepším střelcem Bystřice je s dvanácti trefami Jiří Pilch.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství ve prospěch Baníku

Z jednadvaceti vzájemných zápasů v rámci mistrovských utkání se zrodila velmi vyrovnaná bilance. Baník vyhrál celkem osmkrát, Bystřice vyhrála osmkrát, pětkrát utkání skončila bez vítěze. Naposledy se oba týmy v rámci mistrovských utkání utkali v podzimní části, kdy Bystřice vyhrála v Albrechticích výsledkem 0:1. Doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání bilance lepší pro Baník, ale nebude to proti tomuto velmi těžkému soupeři vůbec jednoduché.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 0:1 (6. kolo I.A třídy sk. B, neděle 5.9.2021)
Branky: 61. Buryan Filip
FK Baník Albrechtice: Gradek – Kończyna (82. Šiška), Kociolek Jakub, Hovůrka, Izaiáš – Žyla D., Pešek, Žyla M. (75. Šlampiak), Kubiena – Chumchal, Golasowski (70. Dorozlo)
TJ Bystřice: Galusik – Marosz (88. Martinčík M.), Zoubek, Martinčík I., Kralíček (88. Krátký) – Badura (82. Fober), Kantor, Buryan, Baron, Pilch – Staniek (80. Sroka)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – SK Stonava 3:0 (18. kolo I.A třídy sk. B, 17.4.2022)
Branky: 6. Chumchal Antonín, 34. Michejda Vojtěch, 73. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Přeček, Vagner (75. Čermák) – Kubiena, Žyla M., Cieslawski, Izaiáš (75. Grabowski) – Chumchal, Michejda

SC Smilovice – TJ Bystřice 2:1 (18. kolo I.A třídy sk. B, 17.4.2022)
Branky: 26. Bujok Václav, 55. Žebrok Jan – 35. Jalovičor Ondřej
TJ Bystřice: Galusik – Kreželok J., Heczko, Králíček, Zoubek, Rusz, Baron, Pilch, Martinčík M., Staniek (25. Fober, 73. Cienciala), Jalovičor

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: BYSTŘICE – BANÍK 0:3, BANÍK – BYSTŘICE 7:0
Sezona 10/11: BYSTŘICE – BANÍK 3:1, BANÍK – BYSTŘICE 1:0
Sezona 11/12: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 12/13: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 13/14: BANÍK – BYSTŘICE 0:0, BYSTŘICE – BANÍK 3:2
Sezona 14/15: BYSTŘICE – BANÍK 4:3, BANÍK – BYSTŘICE 0:3
Sezona 15/16: BANÍK – BYSTŘICE 5:3, BYSTŘICE – BANÍK 5:0
Sezona 16/17: BYSTŘICE – BANÍK 1:1, BANÍK – BYSTŘICE 5:2
Sezona 17/18: BYSTŘICE – BANÍK 1:0, BANÍK – BYSTŘICE 3:1
Sezona 18/19: BANÍK – BYSTŘICE 2:3, BYSTŘICE – BANÍK 1:1
Sezona 21/22: BANÍK – BYSTŘICE 0:1

Mistrovské utkání 19. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Bystřici v neděli 24. dubna 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Tomáš Klimek – Gustav Dytko – Marcel Bednář. Delegátem utkání FAČR je pan Radim Ludvík. Jak toto mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.