Jaro začíná. Baník doma přivítá Dobratice

Zimní přestávka je pryč, tvrdá dřina a dril v přípravě jsou minulostí. Fotbalisty FK Baník Albrechtice tak čeká jarní premiéra v 1. A třídě skupiny B. V rámci 15. kola se svěřenci Dušana Kohúta představí před domácím publikem, aby se zde utkali s těžkým soupeřem, týmem – TJ Dobratice. První jarní mistrovské utkání má výkop díky změně pořadatelství netradičně v sobotu 26. března od 15:00 hodin.

Baník: do soutěže s úspěšnou přípravou v zádech

Baníkovci vstoupili do kolotoče přípravných utkání duelem s týmem Okresního přeboru FK Gascontrol Havířov. Baník v tomto utkání zvítězil vysokým výsledkem 14:0. Baník poté postupně sehrál ještě pět utkání, ve kterých pětkrát vyhrál (Čeladná 5:0, Petřvald u Karviné 8:2, Horní Suchá 5:1, Věřňovice 11:2). V generálce na jarní část Baník porazil na umělé trávě v Horní Suché tým Staré Bělé výsledkem 5:3.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je Baník po podzimní části na 4. pozici se ziskem čtyřiadvaceti bodů a skóre 30:17. Bilance Baníkovců je z dvanácti utkání- sedm výher, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s deseti góly.

Dobratice: druhé místo na turnaji v Těšíně a povedená příprava

Klub z Dobratic je po podzimní části soutěže ve vrchní polovině tabulky, na pátém místě, hned za naším Baníkem. S tím určitě jsou v Dobraticích spokojeni. Dobratice se v rámci zimní přípravy zúčastnily zimního turnaje v Českém Těšíně, kde se umístily z osmi týmů na 2. místě. Na tomto turnaji si Dobratice připsaly pět vítězství (Horní Žukov 7:3, Hnojník 4:2, Dobrá 6:1, Smilovice 5:1, Nýdek 4:2) a dvě remízy (Bystřice 3:3, Český Těšín 0:0). V generálce se Dobratice utkaly v rámci zimního turnaje v Českém Těšíně s Nýdkem, který porazily výsledkem 4:2. Takže Dobratice se dá říci, měly přípravu také velmi povedenou.

Tým Dobratic se po podzimní části po dvanácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 5. místě s celkovým skóre 27:23 a celkovým počtem jednadvaceti bodů. Bilance týmů Dobratic je z dvanácti odehraných utkání – šest vítězství, tři remízy a tři porážky. Nejlepším střelcem Dobratic je se šesti trefami Marián Causidis.

Vzájemná bilance: lepší ve prospěch Baníku

Z třinácti dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když devětkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a třikrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Poslední vzájemné utkání v podzimní části zvládl lepé Baník, který zvítězil výsledkem 2:0. Zvítězí opět Baník? Doufáme a věříme, že zůstanou tři body doma a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:0 (2. kolo I.A třídy sk. B, neděle 31.10.2021)
Branky: 12. Žyla Marcin, 36. Vagner Lukáš z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Přeček – Vagner – Kubiena, Golasowski, Žyla M., Izaiáš (81. Kończyna) – Chumchal
TJ Dobratice: Bocek O. – Lisník (36. Březina), Lýsek, Dobiáš D. (83. Dobiáš E.), Skotnica – Kohut, Pařenica, Causidis, Somr – Šimeček, Bařina (75. Moják)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – FK Stará Bělá 5:3 (zimní příprava 2022, 12.3.2022)
Branky: Kociolek Jakub z pok. kopu, Golasowski Lukáš, Konczyna David, Vagner Lukáš, Michejda Vojtěch

TJ Dobratice – TJ Sokol Nýdek 4:2 (zimní příprava 2022, 5.3.2022)
Branky: Šimeček Matěj, Lisník Jakub, Causidis Marián, Stříž Marcel

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3
Sezona 18/19: BANÍK – DOBRATICE 1:2, DOBRATICE – BANÍK 2:5
Sezona 19/20: BANÍK – DOBRATICE 3:0
Sezona 20/21: BANÍK – DOBRATICE 2:1
Sezona 21/22: BANÍK – DOBRATICE 2:0

První jarní mistrovské utkání 15. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích již díky změně pořadatelství netradičně v sobotu 26. března v 15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním jarním mistrovském a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém a prvním jarním mistrovském utkání vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jan Slaný – Jan Godfryd – Přemysl Havlík. Delegátem utkání FAČR je pan Radim Petroš. Jak toto první jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.