OHLÉDNUTÍ ZA FOTBALOVÝM PODZIMEM 2021

Minulosti jsou v této nelehké zvláštní době způsobené díky covidem pandemii,. která trvá již přes dva roky odehraná všechna utkání podzimní části našich mužstev. Dvě minulé sezóny se právě kvůli covidu nedohrála, tak všichni doufáme, že tentokrát již se celá sezóna dohraje. Zmínit můžeme , že v roce 2021 oslavil náš klub již 60 let od založení. V tomto roce se před sezónou opět konal Albrechtický fotbalový kemp, který se opět velmi vydařil a uvítali jsme i u nás trénink profesionálního klubu FK Ústí nad Labem. Jak již bylo zmíněno, pravidelná fotbalová klání, jež nás o víkendech provázela jsou minulostí. Proto opět nastal čas poohlédnout se za fotbalovým poločasem, tj. za podzimní částí sezóny. V tomto ohlédnutí za fotbalovým podzimem 2021 najdete několik informaci o odehraném podzimu k jednotlivému družstvu našich týmu.

Než se pustíme do hodnocení mládežnických mužstev zhodnotíme nejdříve náš A tým mužů. Družstvo mužů novou sezónu v I. A třídě skupiny B Moravskoslezského kraje začalo družstvo pod vedením hlavního trenéra Dušana Kohúta a vedoucího mužstva Mariána Chmiela. Sezónu zahájilo naše A mužstvo tradičním Štítem Albrechtic, kde se již na 48. ročníku umístilo na druhém místě, kdy ve finále smolně prohrálo 1:0 a doplatilo hlavně na neproměňování gólových šancí, i tak ale jde Štít označit za podařený a hlavně, že i v této době tento turnaj pokračuje nepřetržitě. Poté již vstoupil náš A tým do nové sezóny vítězstvím na domácí půdě s Jablunkovem 1:0. Poté A tým mužů střídavě sbíral body i ztrácel, ale od dohrávky 28. září, kdy se zrodilo vysoké vítězství 1:6 ve Starém Městě naši hráči poté ztratili body ve zbývajících pěti utkání jen jednou, a to za remízu 2:2 s lídrem z Řepiště. Jinak čtyřikrát za sebou Baníkovci vyhráli a tak po 12 kolech je naše družstvo v tabulce na průběžném skvělém 4. místě s 24 body a s celkovým skóre 30:17. První Řepiště má náskok šesti bodů. Bilance našeho A týmů je z dvanácti utkání sedm výher, tři remízy a dvě prohry. Nejlepším střelcem týmů je s deseti trefami Antonín Chumchal. Naše A mužstvo Baníku čeká opět kvalitní zimní příprava. Ještě musíme dodat, že v A týmu nastupuji pravidelně naši odchovanci klubu, kterých není v A týmu málo a v tomto trendu chceme nadále pokračovat, aby v Albrechticích hráli jen kluci z Albrechtic.

A teď již naše mládežnická mužstva. V nové sezóně pravidelně nastupovalo v soutěžních utkáních čtyři Albrechtická mužstva. Tím pádem jsme do fotbalových soutěží přihlásili 4 mládežnická družstva. Mladší přípravku, starší přípravku, mladší žáky a starší žáky. Další náš tým předpřípravka svou soutěž nemá a účastní se velkého počtu turnajů a přátelských trianglů. Postupně Vám teda přinášíme zhodnocení podzimní části, kdy zhodnocení doplnili svými slovy i trenéři jednotlivých kategorii.

Starší žáci

Tým starších žáků se v Krajské soutěži skupiny B umístil na 9. místě z 13 účastníků. Zde hodnocení trenérů. „Podzim jsme zakončili na devátém místě. Tréninková účast byla slušná a v zápasech kluci určitě odváděli slušné výkony. Bohužel ani nám se nevyhýbala zranění a jiné mimo fotbalové aktivity. Museli jsem proto tým doplňovat o kluky z mladší kategorie. Patří jim za to velké díky! Stejně tak rodičům, kteří nás podporovali v dobrém i zlém. Sezónu určitě hodnotíme kladně. Byla utkání kde jsem zářili, ale i naopak. Určitě nesmíme usnout na vavřínech. Pořád je na čem pracovat. Věříme, že kluci v zimě poctivě odmakají přípravu a ještě více zapracují na svých nedostatcích. Na jaro budeme ještě lépe připraveni!,“ trenéři starších žáků – Radim Smiga a Martin Míček.

Mladší žáci

Tým mladších žáků se v Krajské soutěži skupiny B umístil na výborném 1. místě, také že 13 účastníků. Zde zhodnocení trenérů. „Máme za sebou velmi povedený podzim sezóny, kdy jsme ani jednou neokusili hořkost porážky a jen dvakrát jsme remizovali – jednou venku a jednou doma. A proto jsme po podzimní části na skvělém prvním místě v krajské soutěži. Tým je velmi početný můžeme vybírat z 26 fotbalistů, a to je velmi dobře a tréninková účast v takto nabitém kádru je také ukázková. Na zimní pauzu máme domluvené turnaje i s mezinárodní účastí, na které se hráči moc těší. Děkujeme všem hráčům a rodičům za vzorné reprezentování FK Baník Albrechtice,“ trenéři mladších žáků Pavel Šplíchal, Antonín Krečmer a Roman Roudenský.

Starší přípravka

Tým starší přípravky startuje v Okresním přeboru a ve své soutěži nehraje na počet bodů, ale na vstřelené branky. Celkem nastřílela starší přípravka v podzimní části 79 branek, a to ji z 10 účastníků pasovalo na 5. místo a v jarní části bude hrát o nejlepší umístění s nejlepšími týmy Okresu Karviná. Zde opět zhodnocení trenérů: „Myslíme si, že se nám téměř vše vydařilo podle našeho očekávání. Samozřejmě, že například do výsledků zápasů zasáhla marodka, jakož i to, že se dlouho netrénovalo. Ale na druhou stranu výsledky nejsou úplně to, po čem prahneme. Výkonnost s přibývajícím časem rostla, individuálně jsme šli neuvěřitelně nahoru. Ano, jsou zápasy, kdy děti řeší více, jak je soupeř urostlý a to se potom na výkonu podepíše. Ale od toho jsme tady my, aby v dalším průběhu opět zvedly hlavu a zabojovaly dále. Sehráli jsme pár turnajů, trianglů, přátelských zápasů. Jmenovat můžeme přáteláky s Unií Hlubina, kde se tvoří nová parta trenérů a dětí, mají krásný areál a fotbal mladých tam vzkvétá. Pak také s Gascontrolem Havířov a MFK Karviná. Všechny tyto zápasy nám něco daly. Parta si sedla, děti jsou snaživé, je zájem i o tréninky navíc, když je možnost. Do dalšího půl roku budeme vstupovat jako obvykle pozitivně nalazeni. Přejme si hlavně, ať se situace kolem nemoci covid vyvíjí příznivě a můžeme hrát fotbal,“ trenéři starší přípravky – Adam Valošek, Miroslav Culinka a Jaroslav Vlček.

Mladší přípravka

V mladší přípravce působí také velice široká základna dětí, kluci i v této kategorii patří k předním týmům okresní fotbalové soutěže, kdy také hrají na počet vstřelených branek, kterých nastřílela mladší přípravka úctyhodných 136, což je pasuje na třetí místo. Zde také zhodnocení trenérů: „V mladší přípravce s námi na podzim trénovalo 26 dětí z toho dokonce jedna holčina. Veškerá covid omezení skončila, a tak jsme se do tréninku mohli vrhnout po hlavě a dohnat vše, co nám ten půlrok vzal. Bylo opravdu hodně poznat, že dětem sport chyběl, ale rychle si zase zvykly. Zjistily, že míč a celkově fotbal jim není cizí a mají ho rádi i jinde, než na playstationu. Odehráli jsme celou půlsezónu, kluci byli rovnocenným soupeřem v osmi ligových a spoustě přátelských zápasech. Rozhodně se nemají za co stydět a trenéři si pochvalují, že plní to, co se učí. Na trénincích podávají stoprocentní výkony, a to i díky čtveřici trenérů, kteří se jim maximálně věnují. Už teď vyhlížíme další zápasy, jak v hale, tak venku a jara se nemůžeme dočkat. Doufejme, že nedopadneme jako minulý rok,“ trenéři mladší přípravky – Ondřej Kulhánek, Dan Valošek, Michal Ličák a Martin Hermann.

Předpřípravka

V této kategorii jsou děti ročníku 2015/2016 a mladší. Tato kategorie oficiálně nehraje žádnou svou soutěž, ale pravidelně se zúčastňuje turnajů, trianglu a zápasů. I u této kategorie je velmi početná skupina dětí a nemusíme mít tudíž strach o naše další ročníky. Kluci a dívky zajíždí na turnaje a pořádáme také přípravné triangly na našem hřišti. U předpřípravky se trenéři snaží učit děti základy fotbalu a hlavně je vše vedeno formou her. Trenéři předpřípravky – Lukáš Hawlasek, Michal Líčák a Tomáš Červenka.

.

Na závěr musíme však poděkovat naším trenérům a realizačním týmům u všech týmů za skvělou práci a prezentaci našeho fotbalového oddílu.

V období od ledna do března 2022, pokud nám tom epidemiologická situace dovolí proběhne zimní příprava jednotlivých družstev na závěrečné jarní boje a všechny kategorie čeká nespočet utkání a turnajů. Hodně zápasů bude probíhat na naší umělé trávě a již teď srdečně zveme všechny příznivce fotbalu na naše sportoviště. A tým mužů bude v zimní přípravě nastupovat k několika zimní přípravným utkáním, série přípravných zápasů bude dobrou příležitostí, jak se seznámit, jak s postupem jarní přípravy našeho družstva, tak rovněž i s aktuální formou jiných družstev z blízkého okolí a bude opět jako u ostatních mužstev příjemným zpestřením zimní fotbalové přestávky. A již teď zveme všechny fandy do našich fotbalových ochozů jak na jarní část, tak na zápasy v zimní přípravě. Vše o zimní přípravě jednotlivých týmů se dozvíte na našich internetových stránkách.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem hráčům, trenérům a realizačním týmům jednotlivých družstev za obětavou práci a zodpovědný přístup k plnění úkolů a chtěli bychom jim popřát hodně elánu i do jarní části soutěže. Dále bychom chtěli poděkovat všem naším příznivcům za projevenou důvěru i podporu. Jelikož takto náročný provoz se neobejde bez patřičného finančního zabezpečení, chtěli bychom poděkovat všem našim sponzorům. V současné situaci klub jen těžce shání finanční prostředky pro naplnění rozpočtu a hlavně finanční pomoc obce fotbalovému klubu pomáhá vytvářet zázemí pro úspěšnou činnost všech našich družstev. Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na řadu dalších sponzorů, kteří nám pomáhají jak finančně, tak při organizaci mistrovských utkání a také jim patří naše poděkování.

Závěrem do nového roku vám všem přejeme především v této nelehké době pevné zdraví, hodně osobních i pracovních úspěchů a ať vás štěstí provází na každém kroku. Pevně věříme, že ke šťastným chvilkám přispějeme i my a po našich utkáních budete odcházet domů spokojeni a s úsměvem ve tváři, a věříme, že i v nové sezóně si najdou čas, aby přišli naše fotbalisty povzbudit.

Těšíme se na vás i v roce 2022!

Za FK Baník Albrechtice, z. s s pěkným pozdravem Marek Chmiel