Dohrávka je tady, Baník zajíždí na hřiště Starého Města

Dokáže Baník bodovat po prohře ve Vratimově, anebo zvítězí domácí mužstvo? Další těžký zápas, v dosavadním průběhu soutěže, čeká na tým trenéra Dušana Kohúta, kdy Baník zajíždí na hřiště mužstva – První SC Staré Město. Oba soupeři se měli potkat třetí srpnový víkend, ale Baník se účastnil tradičního Štítu Albrechtic. Staré Město souhlasilo s přeložením a oba týmy se následně domluvily na poslední záříjové úterý. Velmi zajímavý a zřejmě těžký duel se hraje ve statní svátek v úterý 28. září od 16 hodin.

Baník: zbytečná porážka na hřišti béčka Vratimova

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V dalším odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště a v posledním dosavadním odehraném utkání Baníkovci zajížděli na hřiště béčka Vratimova. Odkud si zbytečně odvezli domů prohru 4:1, a to hlavně díky tomu, že neproměnily své velké možnosti a i pokutový kop.

Baník tak po svých šesti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem osmi bodů a skóre 11:11. Bilance Baníku je z šesti utkání – dvě vítězství, dvě remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je zatím se třemi trefami Antonín Chumchal.

Staré Město: důležité tři body z Jistebníku

Staré Město šlo do nové sezóny s hodně změnami v kádru. V prvních třech utkáních Staré Město třikrát uhrálo remízu, kdy nejdříve na hřišti Dobratic výsledkem 2:2 (utkání se odehrálo u nás v Albrechticích, kde momentálně díky rekonstrukci má tým Dobratic svůj azyl), následně doma s Lučinou (1:1),  doma s Jablunkovem (3:3). Poté Staré Město prohrálo ve Stonavě výsledkem 4:3. V předposledním dosavadním odehraném utkání Staré Město doma porazilo Bystřicí výsledkem 3:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání Staré Město přivezlo tři body za výhru 0:1 z Jistebníku.

Staré Město tak po svých šesti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 6. pozici se ziskem devíti bodů a skóre 13:12. Bilance Starého Města je z šesti utkání – dvě vítězství, tři remízy a jedná porážka. Nejlepším střelcem Starého Města je se čtyřmi trefami Ondřej Roháček.

Vzájemná bilance: o hodně lepší pro Staré Město

Poslední vzájemný duel skončil nerozhodným výsledkem, ve Starém Městě v nedohrané sezóně v podzimní části výsledkem 1:1. Oba soupeři se jinak střetli celkem šestnáctkrát a bilance je příznivější pro Staré Město. Z pěti vítězství se radoval Baník a osmkrát Staré Město, třikrát skončilo střetnutí těchto dvou mužstev nerozhodně. Baník tak čeká v dalším utkání sezóny velmi těžký a nevyzpytatelný soupeř. Baník však má tomuto soupeři ze vzájemných utkání hodně, co vracet! Všichni věříme, že Baník vylepší s tímto soupeřem svoji bilanci a v úterní dohrávce zvítězí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

První SC Staré Město – FK Baník Albrechtice 1:1 (10. kolo I.A třídy sk. B, sobota 10.10.2020)
Branky: 86. Střalka Kamil – 76. Chumchal Antonín
První SC Staré Město: Střalka A. – Němec T., Slota, Hottek, Rakovcij – Avetisyan (60. Birčák), Němec Petr, Glembek, Smilowski (88. Vojkovský), Pavela (68. Roháček) – Střalka K. (90. Němec Patrik)
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub (65. Kociolek Jan), Vagner – Kubiena (40. Šlampiak), Pešek, Klus, Žyla M. – Chumchal, Kvapil (87. Cieslawski). 

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Vratimov „B“ – FK Baník Albrechtice 4:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 25.9.2021)
Branky: 9. Slota Lukáš, 16. Chlopek Patrik, 59. Štromp Peter, 88. Brezula Lukáš – 27. Cieslawski Martin
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka (31. Šiška), Kociolek Jakub, Žyla D. – Kubiena, Pešek, Golasowski, Žyla M. (69. Konczyna) – Chumchal, Dorozlo (61. Šlampiak).

TJ ISMM Jistebník – První SC Staré Město 0:1 (9. kolo I.A třídy sk. B, 25.9.2021)
Branky: 46. Roháček Ondřej
První SC Staré Město: Uher – Mašlonka (59. Vojkovský), Forch, Klimsza, Pavela – Gros, Dušík (72. Šimek), Dawid, Hodula – Roháček (90. Bakota), Blažek (46. Kulštejn)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1
Sezona 18/19: STARÉ MĚSTO – BANÍK 4:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:4
Sezona 19/20: BANÍK – STARÉ MĚSTO 7:0
Sezona 20/21: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1

Mistrovské utkání 3. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu ve Starém Městě u Frýdku – Místku v úterý 28. září v 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším venkovním a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radim Duda – Ondřej Boráń – Tomáš Boráň. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.