Opět doma, ale tentokrát již tradičně v neděli. Přijede Libhošť

Poslední dosavadní mistrovské utkání, a to domácí utkání v nové sezóně Baník doma zvládl a v přestřelce zaslouženě porazil výsledkem 7:4 tým Jistebníku. A další zápas na Baník čeká opět doma, ale již tradičně v neděli, kdy domácí tým Albrechtic, přivítá tým – FC Libhošť. Baník s tímto soupeřem doma ještě neztratil ve třech domácích vzájemných zápasech ani bod. Bude to platit i v neděli? Další bojovný duel se hraje v Albrechticích v neděli 19. září od 15:30 hodin.

Baník: přestřelka a zasloužené tři body s Jistebníkem

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V posledním dosavadním odehraném utkání Baník doma porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body.

Baník tak po svých čtyřech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem sedmi bodů a skóre 10:7. Bilance Baníku je ze čtyř utkání – dvě vítězství, jedna remíza a jedná porážka. Nejlepším střelcem Baníku je zatím se třemi trefami Antonín Chumchal.

Libhošť: v tabulce na pátém místě

Tým Libhoště vstoupil do nové sezóny domácí porážkou s béčkem Vratimova výsledkem 0:3. Následně Libhošť zajížděl na hřiště nováčka do Řepiště, odkud si Libhošť odvezla vysokou prohru výsledkem 7:0. Ve třetím utkání se již Libhošť dočkala bodového zisku, kdy doma porazila tým Dobré výsledkem 3:1. Následně si Libhošť připsala i vítězství výsledkem 2:6 na hřišti Dolní Lutyně. A v posledním dosavadním odehraném utkání Libhošť zvítězila doma nad týmem Smilovic výsledkem 2:1, díky brankám Smolarčíka a Lukáše Hanzelky.

Libhošť tak pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem devití bodů a skóre 11:14. Bilance Libhoště je z pěti utkání – tři vítězství a dvě porážky. Nejlepším střelcem Libhoště je se čtyřmi trefami Jan Smolarčík.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních celkem devětkrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0 a naposledy v mistrovském utkání v minulé sezoně, když  se odehrálo jen jedno utkání, a to v podzimní části, kde utkání na hřišti Libhoště skončilo nerozhodně 2:2 . Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání. Přijďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 2:2 (3. kolo I.A třídy sk. B, neděle 23.8.2020)
Branky: 36. Smolarčík Jan, 49. Šimíček Daniel – 26. Pešek Jiří, 75. Kvapil Michal
FC Libhošť: Dubec – Hanzelka O., (66. Blažek M.), Melčák, Symerský, Čapka Jar. (75.Hradečný) – Bartoň, Velart, Turský, Hajník (86. Šimíček A.) – Smolarčík, Šimíček D.
FK Baník Albrechtice: Gradek – Pařík A. (23. Pešek), Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena (74. Izaiáš), Žyla M., Klus (88. Šlampiak), Žyla D. – Chumchal, Kvapil (86. Hogh)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ ISMM Jistebník 7:4 (7. kolo I.A třídy sk. B, 11.9.2021)
Branky: 34. (z pok. kopu), 51. (z pok. kopu) a 82. Chumchal Antonín, 50. Izaiáš Tomáš, 75. Šlampiak Dominik, 77. Golasowski Lukáš, 81. Pešek Jiří – 54. a 55. Taraba Adam, 3. (z pok. kopu) Coufal David, 59. Vavroš Martin
FK Baník Albrechtice: Křístek (65. Gradek) – Koňczyna (83. Šiška), Kociolek Jakub, Hovůrka (65. Šlampiak), Izaiáš – Žyla D., Pešek, Žyla M. (69. Přeček), Kubiena – Chumchal, Golasowski

FC Libhošť – SC Smilovice 2:1 (7. kolo I.A třídy sk. B, 12.9.2021)
Branky: 17. Smolarčík Jan, 89. Hanzelka Lukáš – 72. (z pok. kopu) Przyczko Filip
FC Libhošť: Dubec – Hanzelka O. (84. Eckelsberger P.), Melčák, Symerský, Čapka Jar. – Čapka P. (72. Hanzelka L.), Velart, Turský, Hajník – Bartoň, Smolarčík

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1, BANÍK – LIBHOŠŤ 8:0
Sezona 18/19: LIBHOŠŤ – BANÍK 3:2, BANÍK – LIBHOŠŤ 6:0
Sezona 19/20: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2
Sezona 20/21: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2

Mistrovské utkání 8. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 19. září 15:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník ve čtvrtém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Michal Kolarský – Sebastián Matula – Martin Ganaj. Delegátem FAČR utkání je pan Ladislav Kubánek. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.