V neděli doma! Přijede silná Bystřice

Baník si v minulém kole odvezl jeden bod z velkého derby ze Stonavy za remízu 2:2. Nyní čeká Baníkovce další těžké utkání, kdy Baníkovci nastoupí na domácím stadionu. Na svém hřišti se v boji o další body postaví proti mužstvu – TJ Bystřice. Utkání 6. kola je na programu v neděli 5. září v 16:00 hodin.

Baník: po dvou úvodních utkáních zisk čtyř bodů

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj proti Jablunkovu. Baník však díky brance Dominika Šlampiaka až v 90. minutě zvládl výsledkem 1:0 a na úvod si připsal důležité tři body. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě odkud Baník odjížděl s jedním bodem za remízu 2:2. Baník v tomto utkání díky dvěma pokutových kopů prohrával 2:0, ale dokázal zaslouženě vyrovnat díky brance Petra Kubieny v závěru utkání. Baník si tak ze Stonavy, kde byl lepším týmem odvezl domů zaslouženě jeden bod.

Baník tak po dvou svých odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem čtyř bodů a skóre 3:2. Bilance Baníku je ze dvou utkání – jedno vítězství a jedna remíza. Nejlepším střelcem Baníku je zatím dvojice Dominik Šlampiak a Petr Kubiena, oba mají na kontě jednu trefu. 

Bystřice: ze tři utkání = devět bodů

Staronováček tým TJ Bystřice, který se odhlásil z Krajského přeboru a přenechal svou soutěž Orlové vstoupil do nového ročníku skvělým způsobem, když v úvodním kole Bystřice na domácí půdě přivítala tým Dobré. V tomto úvodním utkání Bystřice svého soupeře přehrála a zvítězila výsledkem 3:0. Druhé utkání Bystřice bylo taky úspěšné, když Bystřice přivezla tři body z hřiště Dolní Lutyně. Toto utkání Bystřice vyhrála výsledkem 0:6. Ve třetím dosavadním odehraném utkání Bystřice doma přivítala tým Smilovic. Třetí utkání Bystřice také zvládla, když dokázala ještě v prvním poločase obrátit nepříznivé skóre 0:2 na konečných 4:2 proti Smilovicím a zaslouženě, tak Bystřice vyhrála a získala tři body.

Tým Bystřice tedy po prozatímních třech odehraných kolech se nachází na 1. místě s celkovým skóre 13:2 a se ziskem devíti bodů. Bilance Bystřice ze tři utkání je tedy – tři vítězství. Nejlepším střelcem Bystřice je Jiří Pilch se čtyřmi trefami.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství ve prospěch Baníku

Z dvaceti vzájemných zápasů v rámci mistrovských utkání se zrodila docela vyrovnaná bilance. Baník má o jedno vítězství více. Baník vyhrál celkem osmkrát, Bystřice vyhrála sedmkrát, pětkrát utkání skončila bez vítěze. Naposledy se oba týmy v rámci mistrovských utkání utkali v sezoně 2018/2019, kdy na podzim Bystřice vyhrála v Albrechticích výsledkem 2:3 a na jaře se zrodila v Bystřici remíza 1:1. Jinak se oba týmy utkaly naposledy mezi sebou před touto sezonou, kdy Baník doma v přípravném utkání porazil Bystřici 1:0. Baník, co se týče vzájemné bilance je lepší, a tak doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání tato bilance ještě lepší, ale nebude to proti tomuto velmi těžkému soupeři vůbec jednoduché.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 1:0 (přípravné utkání 2021, středa 21.7.2021)
Branky: 4. Pešek Jiří

Poslední zápasy obou soupeřů:

SK Stonava – FK Baník Albrechtice 2:2 (5. kolo I.A třídy sk. B, 28.8.2021)
Branky: 13. Žebrok Jan z pok. kopu, 47. Bednář Zbyněk z pok. kopu – 55. vlastní Fizek Anton, 92. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Gradek – Šiška (78. Kończyna), Hovůrka, Přeček (61. Dorozlo), Izaiáš – Žyla D., Kociolek Jakub, Pešek, Kubiena – Chumchal, Šlampiak (61. Golasowski)

TJ Bystřice – SC Smilovice 4:2 (5. kolo I.A třídy sk. B, 29.8.2021)
Branky: 24. a 36. Pilch Jiří, 22. Kantor David, 29. Badura Radim – 9. Míra Lukáš, 19. Michalek Adam
TJ Bystřice: Galusik – Marosz (69. Fober) , Zoubek, Rusz (K), Králíček – Badura, Kantor, Baron (80. Foniok) , Buryan, Pilch (80. Krátký) – Staniek (69. Martinčík M.)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: BYSTŘICE – BANÍK 0:3, BANÍK – BYSTŘICE 7:0
Sezona 10/11: BYSTŘICE – BANÍK 3:1, BANÍK – BYSTŘICE 1:0
Sezona 11/12: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 12/13: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 13/14: BANÍK – BYSTŘICE 0:0, BYSTŘICE – BANÍK 3:2
Sezona 14/15: BYSTŘICE – BANÍK 4:3, BANÍK – BYSTŘICE 0:3
Sezona 15/16: BANÍK – BYSTŘICE 5:3, BYSTŘICE – BANÍK 5:0
Sezona 16/17: BYSTŘICE – BANÍK 1:1, BANÍK – BYSTŘICE 5:2
Sezona 17/18: BYSTŘICE – BANÍK 1:0, BANÍK – BYSTŘICE 3:1
Sezona 18/19: BANÍK – BYSTŘICE 2:3, BYSTŘICE – BANÍK 1:1

Mistrovské utkání 6. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 5. září 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v druhém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Michal Mitura – Petr Machala – Tomáš Klimek. Jak toto mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.