Baník tentokrát na Štítu Albrechtic druhý

Netradičně v sobotu 14. srpna se v Lesních Albrechticích konala velká událost. Dne v sobotu 14. srpna 2021 proběhl další ročník Štítu Albrechtic, již 48. ročník a konal se v Lesních Albrechticích, kde se uskuteční fotbalový turnaj. Tohoto netradičního Štítu Albrechtic, který se konal ne moc v obvyklém termínu až v srpnu zúčastnilo místo tradičních osmi Albrechtic pět. Tento neobvyklý termín a účasti jen pět Albrechtic způsobil světový virus COVID-19. Avšak se Štít Albrechtic i při pěti účastí bral jako oficiální, což je velmi dobré. Opět sahal Baník po prvenství na tomto turnaji, ale ve finále, kde byl jednoznačně lepším týmem prohrál smolně 0:1 s týmem Albrechtic v Jizerských horách. K druhému místu získal Baník ještě cenu za nejlepšího střelce turnaje, kterou byla dvojice Antonín Chumchal a Jan Kociolek.  

48. ročník Štítu Albrechtic se zúčastnilo pět týmů a hrálo se každý s každým a poté se hrálo o první místo, kdy se první tým a druhý utkaly ve finále. Odehrála se tedy jen jedna skupina. Než došlo na utkání ve skupinách. Čekal všechny zúčastněné družstva sraz na hřišti v Lesních Albrechticích. Poté přišlo na řadu slavnostní zahájení na hřišti, kdy předseda Štítu MUDr. Stanislav Kowalski zahájil Štít, a mohli začít zápasy.

První utkání ve skupině sehrálo domácí mužstvo proti Albrechticím nad Vltavou. Utkání zvládlo domácí mužstvo výsledkem 1:0. Druhé utkání 48. ročníku Štítu Albrechtic sehrálo naše mužstvo proti Velkým Albrechticím. Z vítězství 1:0 se radoval náš tým díky krásné trefě Jirky Peška. Poté vyzval tým Velkých Albrechtic soupeře z Albrechtic v Jizerských horách a bylo z toho vítězství Jizerek výsledkem 3:1. Nasledovalo utkání našeho Baníku proti domácím Lesním Albrechticím, které naši hráči po remíze 1:1 zvládly na pokutové kopy výsledkem 2:1. Branku našeho mužstva v utkání vstřelil Antonín Chumchal. V dalším utkání na Štítu se představil opět náš tým, když se střetl s týmem Albrechtic nad Vltavou. Toto utkání naši hráči jednoznačně ovládli výsledkem 5:0, když se dvakrát prosadil Honza Kociolek a jednou trojice Tomáš Izaiáš, Antonín Chumchal a Rostislav Hogh. Toto vítězství znamenalo, že náš tým bude hrát o první místo ve finále. Další střetnutí přišlo na řadu pro domácí Albrechtice proti Albrechticím v Jizerských horách, úspěšnější byl tým Jizerek výsledkem 1:0. Poté se utkal opět domácí tým proti Velkým Albrechticím a utkání zvládlo domácí mužstvo výsledkem 2:1. Následovalo utkání Albrechtic v Jizerských horách a Albrechtic nad Vltavou, kdy zvítězilo opět mužstvo Jizerek výsledkem 1:0 a bylo tedy jasné, že finále bude hrát náš tým proti Albrechticím v Jizerských horách, a proto vzájemné utkání ve skupině bylo zrušeno. Skupinovou fázi Štítu tedy zakončilo utkání Albrechtic nad Vltavou a Velkých Albrechtic, kdy zvítězilo mužstvo Velkých výsledkem 2:0.

Ve finále se tedy utkal náš tým proti Albrechticím v Jizerských horách. Albrechtice v Jizerských horách vstoupili do finále lépe a hned na začátku se z pokutového kopu ujali vedení. Poté však na hřišti byl jen jeden tým, a to náš Baník. Do konce utkání však své velké šance nedokázal proměnit, a i když byl jasně lepším týmem, tak odešel ve finále poražen výsledkem 1:0.

I když naši hráči tentokrát Štít nevyhráli, tak je musíme pochválit a poděkovat jim za vzornou reprezentaci, jak naši obce, tak našeho fotbalového klubu. Naše mužstvo podařená umístění oslavilo na večerní taneční zábavě. Díky patří všem zúčastněným i našim fanouškům, kteří obětovali tuto cestu, aby nás opět podpořili. Poděkování patři samozřejmě i našemu starostovi Ing. Jindřichu Febrovi a předsedovi Štítu MUDr. Stanislavu Kowalskému!

48. ročník Štítu Albrechtic zakončilo vyhlášení vítězů v areálu na hřišti v Lesních Albrechticích. Kde pak probíhala taneční zábava. Můžeme opět říci, že 48. ročník Štítu Albrechtic i za pěti účasti Albrechtic byl opět vydařený a výborně připravený. Už aby byl další !!! 49. ročník Štítu Albrechtic se bude konat v roce 2022 u náš. Pokud půjde vše ve světě v pořádku a věříme všichni že ano, tak by se 49. ročník Štítu u nás měl konat v tradičním termínu po sezoně, jak to bývalo před COVID-19 zvykem – 25. června, a proto věříme, že se zúčastní opět všechny tradiční Albrechtice.

„ŠTÍT ALBRECHTIC“ – 2021

Utkání o 1. – 2. místo

Albrechtice v Jizerských horách – Baník Albrechtice  1:0

Celkové pořadí 48. ročníku Štítu Albrechtice

  1. Albrechtice v Jizerských horách
  2. Baník Albrechtice
  3. Lesní Albrechtice
  4. Velké Albrechtice 
  5. Albrechtice nad Vltavou

Nejlepší ocenění

Nejlepší střelec: Chumchal Antonín a Kociolek Jan – 2 branky z Albrechtic u Českého Těšína

Nejlepší hráč: Kopytko Daniel z Lesních Albrechtic

Nejlepší brankář: Martin Brožíček z Albrechtic v Jizerských horách

.

Více na oficiálních stránkách Štítu Albrechtice – www.stit-albrechtic.webnode.cz

.

Přinášíme i foto našeho mužstva z toho Štítu Albrechtic 2021. Více fotek přineseme později. Budete informování.