Návrat amatérských soutěží je v nedohlednu, rozjedou se do léta?

Amatérský fotbal v době koronaviru trpí.

Když se druhá část sezony 2019/20 kvůli začínající pandemii nedohrála, mnozí se uklidňovali tím, že si alespoň odpočinou a naberou síly na další sezonu. I ta je ale z velké části přerušená a nic nenasvědčuje tomu, že by se ještě mohla rozběhnout.

Amatérští fotbalisté nezažívají zrovna nejlepší měsíce. Poté, co byl zrušen zbytek sezony 2019/20, se rozběhla další a vypadalo to, že se vše vrací do svých kolejí.

Případy koronaviru stagnovaly a fotbal se hrál jako za starých dobrých let. Během podzimu ale přišel obrat a bylo jisté, že se do jara již hrát nebude.

Na začátku března to ale vypadá, že s jakýmkoliv pokračování v sezoně 2020/21 se počítat nemůže. Co to pro amatérský fotbal znamená a jaké jsou dopady?

Ty největší asi mohou být ve zrušení mnoha celků z důvodu nedostatečného počtu hráčů. Někteří zestárli, další se nebudou chtít po více než roce dřít, aby se dostali do jakési formy.

Soutěže se ale dost možná již dva roky nehnou, a to se mnohým líbit nemusí. Přeci jen si nastiňme situaci, kdy celek měl bodově postoupit do vyšší soutěže, kvůli zrušení ale zůstal ve své.

Následující sezonu v dobrých výkonech pokračoval, opět byl bodově na postup a v případě, že budou soutěže anulovány, by zůstal již druhý rok stále ve stejné soutěži. Takových případů je ale mnohem více. Cesta z temna ale v současné době není na pořadu dne.

Zdroj: Ruik.cz