Baník vyhrál 47. ročník Štítu Albrechtic

Netradičně v sobotu 15. srpna se v Albrechticích v Jizerských horách konala velká událost. Dne v sobotu 15. srpna 2020 proběhl další ročník Štítu Albrechtic, již 47. ročník a konal se v Albrechticích v Jizerských horách, kde se uskuteční fotbalový turnaj. Tohoto netradičního Štítu Albrechtic, který se konal ne moc v obvyklém termínu až v srpnu zúčastní místo tradičních osmi Albrechtic čtyři. Tento neobvyklý termín a účasti jen čtyř Albrechtic způsobil světový virus COVID-19. Avšak se Štít Albrechtic i při poloviční účastí bral jako oficiální, což je velmi dobré, jelikož 47. ročník náš tým ovládl a po osmi letech vyhrál Štít Albrechtic. K tomuto prvenství získal Baník ještě cenu za nejlepšího hráče, a to Michal Kvapil a taky cenu za nejlepšího brankáře, a to Břetislav Gradek.  

47. ročník Štítu Albrechtic se zúčastnilo jen čtyři týmy a hrálo se každý s každým a poté se hrálo o první místo a třetí místo. Odehrála se tedy jen jedna skupina. Než došlo na utkání ve skupinách. Čekal všechny zúčastněné družstva sraz na hřišti v Albrechticích v Jizerských horách. Poté přišlo na řadu slavnostní zahájení na hřišti, kdy předseda Štítu MUDr. Stanislav Kowalski zahájil Štít, a mohli začít zápasy.

První utkání ve skupině sehrálo naše mužstvo proti Albrechticím nad Vltavou a toto utkání Baník zvládl a po dvou trefách Antonína Chumchala a jedné trefě Michala Kvapila zvítězil 3:0. Druhé utkání 47. Ročníku Štítu Albrechtic sehrálo domácí mužstvo Albrechtice v Jizerských horách proti Velkým Albrechticím. Z vítězství se radoval tým domácích Albrechtic. Poté domácí tým vyzval tým Albrechtic nad Vltavou a opět z toho bylo vítězství domácích. Nasledovalo utkání našeho Baníku proti Velkým Albrechticím, které naši hráči po dvou trefách Michala Kvapila a jedné Danka Žyly zvládli a zvítězili výsledkem 3:1. Což znamenalo, že náš tým bude hrát s domácím týmem o první místo ve finále. Skupinový zápas našeho mužstva skončil výhrou 1:0 pro domácí Albrechtice. Ve vzájemném utkání Velké Albrechtice a Albrechtice nad Vltavou zvítězila Vltava na pokutové kopy.

V utkání o třetí místo, ve kterém se utkaly Velké Albrechtice a Albrechtice nad Vltavou. Z třetího místa se radoval tým Albrechtice nad Vltavou po výhře 1:0. Ve finále se tedy utkal náš tým proti domácím Albrechticím. Domácí tým Albrechtic byl favoritem, ale naši hráči předvedli perfektní koletivní výkon a zaslouženě svého soupeře porazili a radovali se tak po vítězství 6:3 po osmi letech z prvenství na Štítu Albrechtic. Za náš tým se ve finále prosadil dvakrát Rostislav Hogh, jednou Antonín Chumchal, Michal Kvapil, Honza Hovůrka a Petr Bambuch.

Musíme tak naše hráče pochválit a poděkovat jim za vzornou reprezentaci, jak naši obce, tak našeho fotbalového klubu. Naše mužstvo velmi podařená umístění oslavilo na večerní taneční zábavě. Díky patří všem zúčastněným i našim fanouškům, kteří obětovali tuto cestu, aby nás podpořili. Poděkování patři samozřejmě i našemu starostovi Ing. Jindřichu Febrovi a předsedovi Štítu MUDr. Stanislavu Kowalskému a našemu sponzorovi Davidovi Pikońovi za nové vycházkové soupravy a dresy, které po celý turnaj tyto soupravy naši hráči nosili a i v dresech odehráli celý turnaj a ještě lepé reprezentovali naši obec a fotbalový klub. Vypadalo to parádně!

47. ročník Štítu Albrechtic zakončilo vyhlášení vítězů v areálu na hřišti Albrechticích v Jizerských horách. Kde pak probíhala taneční zábava. Můžeme opět říci, že 47. ročník Štítu Albrechtic i za poloviční účasti Albrechtic byl opět vydařený a výborně připravený. Už aby byl další !!! 48. ročník Štítu Albrechtic by se měl konat v roce 2021 v Lesních Albrechticích.

„ŠTÍT ALBRECHTIC“ – 2020

Utkání o 1. – 2. místo

Albrechtice v Jizerských horáchBaník Albrechtice  3:6

Utkání o 3. – 4. místo

Albrechtice nad Vltavou – Velké Albrechtice 1:0

Celkové pořadí 46. ročníku Štítu Albrechtice

  1. Baník Albrechtice
  2. Albrechtice v Jizerských horách
  3. Albrechtice nad Vltavou
  4. Velké Albrechtice 

Nejlepší ocenění

Nejlepší střelec: Pipek Jan – 4 branky z Albrechtic v Jizerských horách

Nejlepší hráč: Kvapil Michal z Albrechtic u Českého Těšína

Nejlepší brankář: Gradek Břetislav z Albrechtic u Českého Těšína

.

Více na oficiálních stránkách Štítu Albrechtice – www.stitalbrechtic.cz

.

Přinášíme i pár fotek z toho Štítu Albrechtic 2020. Více fotek přineseme později. Budete informování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *