Baník míří na Novojičínsko, kde jej čeká lídr Petřvald na Moravě

Další utkání o mistrovské body je tady! V 6. kole 1. A třídy skupiny B zamíří třetí Baník do okresu Nový Jičín, kde v sobotním odpolední sehraje utkání s domácím Petřvaldem na Moravě, kterému po čtyřech odehraných utkáních patří vedoucí pozice a je jako nováček jasným lídrem celé soutěže. Petřvaldští jsou navíc jedním ze dvou týmů, které v nové sezóně 1. A třídy skupiny B ještě neprohrály. Čtvrté mistrovské utkání má výkop v sobotu 7. září v 16 hodin.

Baník: Orlová zapomenuta, Dobratice poraženy

Baník zažívá vstup do sezony o něco horší než sobotní lídr celé soutěže 1. A třídy skupiny B – Petřvald na Moravě, a to proto, že již jednou prohrál. Ve třetím utkání v Orlové výsledkem 5:3, kde Baníkovci byli lepším týmem, ale domácí byli zase produktivnější. Jinak Baník v úvodním kole nové sezony zvítězil na hřišti nováčka v Dolní Lutyni výsledkem 1:4, následně porazil tým trenéra Radka Nešpora doma Vratimov výsledkem 2:1. Po porážce v Orlové čekal na Baník domácí souboj s nevyzpytatelným týmem z Dobratic. Baník v posledním odehraném utkání nenechal nic na náhodě a svého soupeře z Dobratic porazil výsledkem 3:0 a napravil prohru v Orlové. Za Baník se prosadil jednou Michal Kvapil, Bruno Antonín a Tomáš Izaiáš.

Baník tak po čtyřech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem devíti bodů a celkovým skóre 12:7. Bilance Baníku je ze čtyř utkání – tři vítězství, žádná remíza a jedna porážka. Nejlepší střelcem Baníku je Antonín Chumchal se třemi góly.

Petřvald na Moravě: po čtyřech utkáních jasný lídr

Sobotní soupeř Baníku se po dvou letech vrátil z 1.B třídy zpět do 1.A a v této sezoně se bere za nováčka. A jako nováček Petřvald začal nový soutěžní ročník velmi dobře, když svěřenci trenéra Jiřího Halamíčka z dosavadních čtyřech odehraných utkáních neztratili ani bod a všechna utkání vyhráli. V úvodním kole si Petřvald přijel pro velmi cenné tři body do Vratimova po vítězství 1:2. Toto vítězství Petřvald potvrdil následně doma proti velmi silné Orlové výsledkem 4:0. Další tři body si nováček soutěže připsal na hřišti v Dobraticích za vysoké vítězství 1:5. Poslední tři body si připsal tým z Novojičínská v posledním dosavadním odehraném utkání doma proti Dobré za vítězství 2:0. Tým Petřvaldu na Moravě jako nováček zažívá velmi vydařený vstup do soutěže a je po čtyřech utkáních bez ztráty bodů jasným lídrem celé soutěže. Ve dvou prozatímních odehraných utkání navíc Petřvald neobdržel ani branku.

Tým Petřvaldu na Moravě je tedy po čtyřech odehraných kolech na 1. místě s plným počtem dvanáctí bodů a celkovým skóre 13:2. Bilance Petřvaldu na Moravě ze čtyř utkání je tedy jasná – čtyři vítězství, žádná remíza a žádná porážka. Nejlepším střelcem Petřvaldu na Moravě je Milan Palatický s šesti trefami.

Vzájemná bilance: příznivější pro Baníkovce

S Petřvaldem na Moravě se Baníkovci utkali naposledy v sezoně 2016/2017, jelikož další dvě sezony tým Petřvaldu strávil v 1. B třídě a letos je nováčkem soutěže po postupu z minulé sezony. Celkem se oba týmy potkaly dvanáctkrát a o něco lepší bilanci mají albrechtičtí hráči, kteří zvítězili pětkrát. Tři zápasy skončily nerozhodně a ve čtyřech případech se radoval tým Petřvaldu. Poslední vzájemný duel se odehrál 26. března 2017 v Albrechticích, kde byl úspěšnější Baník a zvítězil výsledkem 2:0. Jak dopadne tentokrát již třináctý vzájemný duel obou týmů, se dozvíme v sobotu.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Petřvald na Moravě 2:0 (16. kolo I.A třídy sk. B, neděle 26.3.2017)
Branky: 53. z pok. kopu a 80. Kociolek Jan
FK Baník Albrechtice: Směták – Kulhánek (46. Čoček), Věčorek, Korzeniowski, Vagner – Kociolek Jakub, Žyla D., Dorozlo, Izaiáš (83. Pasz) – Chumchal, Kociolek Jan (88. Smiga)
TJ Petřvald na Moravě: Klečka – Musil, Kožar, Kroupa, Ručka – Huvar R., Prudký, Hýl Martin, Nitka – Valík (75. Němec), Avetisyan (60. Jaroš)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Petřvald na Moravě – TJ Sokol Dobrá 2:0 (5. kolo I.A třídy sk. B, 31.8.2019)
Branky: 14. a 75. z pok. kopu Palatický Milan
TJ Petřvald na Moravě: Polášek – Huvar R., Augustýnek, Novák, Ciesarík – Danyi, Štverka – Uhlíř (70. Ručka), Palatický, Macíček (51. Fendrich) – Huvar J. (85. Válek)

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 3:0 (5. kolo I.A třídy sk. B, 1.9.2019)
Branky: 7. Kvapil Michal, 78. Antonín Bruno, 85. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Žyla M. (73. Hogh), Vondrus (73. Hovůrka), Klus, Dorozlo (80. Pařík), Kubiena – Kvapil (60. Antonín)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: PETŘVALD N.M. – BANÍK 0:0, BANÍK – PETŘVALD N.M. 1:2
Sezona 12/13: PETŘVALD N.M. – BANÍK 0:1, BANÍK – PETŘVALD N.M. 2:2
Sezona 13/14: PETŘVALD N.M. – BANÍK 3:0, BANÍK – PETŘVALD N.M. 0:0
Sezona 14/15: BANÍK – PETŘVALD N.M. 1:2, PETŘVALD N.M. – BANÍK 0:2
Sezona 15/16: PETŘVALD N.M. – BANÍK 4:1, BANÍK – PETŘVALD N.M. 2:0
Sezona 16/17: PETŘVALD N.M. – BANÍK 1:2, BANÍK – PETŘVALD N.M. 2:0

Utkání 6. kola 1. A třídy skupiny B začíná v Petřvaldu na Moravě na stadionu v sobotu 7. září v 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radek Poledník – Jiří Adamec – Milan Levinger. Na toto utkání nabízí i náš fotbalový klub vycestovat autobusem společně s hráči. Odjezd z hřiště v Albrechticích je naplánován na 13:30 hodin. Jak toto další mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *