Do Albrechtic přijíždí Dobratice. Bude Baník bodovat?

A je to zase tady. Po venkovním utkání se fotbalisté Albrechtického  Baníku opět představí domácím fanouškům. V rámci 5. kola 1.A třídy skupiny B čeká Baníkovce nelehký úkol. Po první porážce v nové sezoně v řadě hostí tým kouče Radka Nešpora mužstvo – TJ Dobratice. A Dobratický celek nebude žádným snadným protivníkem. Dobratický tým je velmi silný a v neděli se tak na Albrechtickém trávníku bude bojovat o každý balon. Druhé domácí mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 1. září v 16.30 hodin.

Baník: v Orlové první porážka

Baník po dvou vítězstvích – v Dolní Lutyni (1:4) a doma s Vratimovem (2:1) zajížděl minulé kolo na hřiště jednoho z favoritu soutěže, a to na hřiště Orlovské Slavie. V tomto utkání padlo celkem osm branek a úspěšnějším týmem byla domácí Slavie Orlová, která Baník porazila výsledkem 5:3. I přesto, že Baník nastřelil v utkání ještě dvakrát tyč domácí branky. Vítězství domácích zařídil hlavně střelec David Jatagandzidis, který se prosadil třikrát. Za Baník se dvakrát prosadil Antonín Chumchal a jednou Lukáš Vagner.

Baník tak po třech odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem šesti bodů a skóre 9:7. Bilance Baníku je ze tři utkání – dvě vítězství, žádná remíza a jedna porážka. Nejlepší střelcem Baníku je Antonín Chumchal se třemi góly.

Dobratice: vysoká porážka doma s Petřvaldem na Moravě

Nedělní soupeř z Dobratic začal sezonu docela dobře, když dokázal vyhrát na půdě silné Orlové výsledkem 1:2. Toto velmi cenné vítězství chtěl tým trenéra Mariána Korabíka potvrdit doma v derby proti Dobré, ale to se Dobraticím nepovedlo a v úvodním domácím utkání v nové sezoně prohrály výsledkem 1:3. Napravit tuto prohru mohl tým Dobratic napravit ve třetím utkání, kdy se opět představil celek Dobratic na domácím hřišti, když tentokrát přivítal nováčka z Petřvaldu na Moravě. A ani tentokrát tým Dobratic nezískal ani bod a nováčkovi podlehl vysoko výsledkem 1:5.

Tým Dobratic tedy po třech odehraných kolech se nachází na 11. místě s celkovým skóre 4:9 a v kolonce body tři. Bilance Dobratic ze třech utkání je tedy – jedna výhra, žádná remíza a dvě porážky. Nejlepším střelcem Dobratic je Radim Pařenica s dvěma góly.

Vzájemná bilance: poslední dva duely pro hosty

Z desíti dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když šestkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a třikrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Poslední dva duely v minulé sezoně vždy vyhrály hostující mužstva. Na podzim Dobratice v Albrechticích 1:2 a na jaře Baník v Dobraticích 2:5. Zvítězí tentokrát konečně domácí tým? Nebo opět hostující? Doufáme a věříme, že zůstanou tři body doma a Baník vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Dobratice – FK Baník Albrechtice 2:5 (14. kolo I.A třídy sk. B, sobota 15.6.2019)
Branky: 13. a 45. (z pok. kopu) Hlaváč Michal – 24., 68. a 85. Chumchal Antonín, 3. Kubiena Petr, 63. Wojciechowski Pawel Seweryn
TJ Dobratice: Tesarčik – Béla, Dobiáš, Škapa, Lýsek, Skotnica – Kohut (64. Šigut), Hlaváč, Pařenica (86. Bezecný) – Causidis, Matula (75. Vrábel)
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík, Hovůrka, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Korzeniowski (56. Wojciechowski), Klus, Laurenčík, Chumchal (88. Chmiel Marek) – Antonín

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Slavia Orlová Lutyně – FK Baník Albrechtice 5:3 (4. kolo I.A třídy sk. B, 24.8.2019)
Branky: 34., 38. a 73. Jatagandzidis David, 7. Klimsza Petr, 84. Renta Dominik – 18. a 42. Chumchal Antonín, 78. Vagner Lukáš z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Schindler (46. Antonín) – Vondrus, Pařík, Dorozlo, Žyla M. (76. Kvapil), Kubiena – Chumchal

TJ Dobratice – TJ Petřvald na Moravě 1:5 (4. kolo I.A třídy sk. B, 24.8.2019)
Branky: 61. Škapa Radek – 4. a 79. Palatický Milan, 31. a 47. Huvar Jiří, 88. Ručka Antonín
TJ Dobratice: Bocek – Skotnica, Dobiáš, Lýsek, Stříž (30. Bortlíček) – Matula, Pařenica, Causidis, Kohut, Škapa – Šimeček

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3
Sezona 18/19: BANÍK – DOBRATICE 1:2, DOBRATICE – BANÍK 2:5

Utkání 5. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 1. září v 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v druhém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto druhém domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Martin Tomai – Vojtěch Kubáček – Daniel Vidlička. Jak toto druhé domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *