III. ročník Albrechtického fotbalového kempu – Den po dni

Třetí ročník Albrechtického fotbalového kempu je u konce. Třetí ročníků se zúčastnilo celkem šestačtyřicet děti. Třetí ročník Albrechtického fotbalového kempu se konal od čtvrtku 25. července do neděle 28. července. Přinášíme Vám krátce v tomto článků informace den po dni doplněné vždy o pár fotek z tohoto třetího ročníků Albrechtického fotbalového kempu.

Do albrechtického areálu se ve čtvrtek 25. července sjelo na 46 malých borců, aby absolvovali čtyř denní cyklus plný fotbalu a také spoustu mimo fotbalové zábavy. Na úvod to vypadalo, že počasí bude klukům přát a užijí si spoustu legrace.

První den si děti užily tradičním úvodním fotbálkem, vědomostním testem, a odpoledním tréninkem.


Druhý den v pátek 26. července čekal děti jeden trénink a turnaj v minigolfu v areálu Stonavské restaurace.

V pátek 26. července u příležitosti III. ročníku Albrechtického fotbalového kempu byla slavnostně odhalena jedna velká paráda. Trenér Mirek Culinka má ozdobeno auto symboly našeho klubu a kandiduje tak na ocenění SRDCAŘ roku 2019 – v kategorii fotbaloví blázni. Klobouk dolů trenére.


Sobotní den, to byla opravdu bomba. Už od ranních hodin měli všichni napilno. Dopoledne se k nám zastavil Grasroots trenér okresu Karviná Ondřej Hanzel, s kterým všechny děti absolvovali focení, z kterého vzešly krásné fotbalové kartičky pro účastníky kempu. Dopolední trénink byl určen dovednostním soutěžím, ve kterém kluci a holky ukázali, že jim nedělá problém překonat jakoukoliv překážku ať už bez míče tak také s ním. Odpoledne dorazila velká fotbalová osobnost. Za dětmi přijel dvojnásobný vítěz české fotbalové ligy pan Aleš Neuwirth (1× FC Baník Ostrava, 1× Viktorie Plzeň). Děti měly možnost Aleše vyzpovídat při společné tiskovce a otázky byly opravdu záludné. Nesměla chybět ani autogramiáda, kde mohly děti získat cennou památku v podobě podpisu prakticky na cokoliv. Poté jedna skupinka dětí absolvovala s Alešem také tréninkovou jednotku, protože Aleš nebyl jen výborným fotbalistou, ale je také skvělým mládežnickým trenérem (donedávna trenér mládeže FC Baník Ostrava). Velký zážitek pro naše děti a také pro naše trenéry. Aleši Neuwirthovi patří obrovský dík za to, že si na naše caparty našel čas. Další tři skupinky dětí také nezahálely a makali na plné obrátky. Jako každý den se o děti starali naši trenéři pod vedením úžasného trenéra Zdeňka Grygara, který jako každý rok je součástí našeho kempu za což jsme strašně moc vděční, protože tahle spolupráce neomrzí a vždy z kempu odchází naši trenéři s novými poznatky. A to všechny v sobotu čekala večerní opékačka a stanování i s rodiči. Jako vždy se potvrdilo, že děti jsou nezničitelné a fotbálek se hrál až do pozdních hodin.

Včerejší návštěva bývalého hráče FC Baník Ostrava – Aleše Neuwirth. Alešovi kluci připravili zajímavé otázky. Panovala velmi příjemná atmosféra a nepříjemné otázky na tělo pro Aleše. Top otázka od fotbalisty pro fotbalistu samozřejmě – je to červené, kulaté a letí to vzduchem, co je to? Samozřejmě Aleš se ani nezapotil a pohotově vystřelil, dobře nakopnuté rajče, protože Baníkovci na tréňasu právě s rajčaty trénují častěji než s míčem.


Nedělní poslední den kempu přímo vybízí k bilancování. Byly to krásné čtyři dny plné sportu, zábavy a dětských úsměvů. Všichni účastníci kempu byli řádně unavení, ale zároveň moc spokojení. Poslední den byl ve znamení MINI MISTROVSTVÍ SVĚTA, které ovládli borci z daleké Číny, byli jsme také zvěčněni panem Brzoskou z TV Polar a můžeme se těšit na reportáž z tohoto kempu (8.8. TV Polar). Celý kemp se ukončil velkou vodní „bitvou“ (překážková dráha s fotbalovými prvky), kdy trenér Ondra Kulhánek byl hlavním polévačem a ve velkém vedru kropil vše co se pohnulo. Tento kemp se neobejde bez lidiček a subjektů, kteří pomáhají. Chtěli bychom moc poděkovat partnerům kempu NADACI ČEZ a NADACI OKD, kteří měli největší podíl na tom, že tento kemp byl finančně dostupný pro všechny děti o to, aby nestrádaly žaludky našich dětí se postaral Vojta Legindi s týmem Stonavské restaurace, moc děkujeme. Z našich luhů a hájů je třeba složit poklonu všem trenérům, kteří se účastnili našeho kempu a obětovali kus prázdnin pro naše kluky a dívky. Jako každý rok byl s námi velezkušený trenér mládeže Zdeněk Grygar, který dal našemu kempu zase tu pověstnou třešničku na dortu a patří mu také velký dík. Samozřejmě je třeba poděkovat hostům kempu Aleši Neuwirthovi a také Ondrovi Hanzelovi. Úžasné byly také dámy, které se staraly o servis dětí mimo travnatou plochu Lenka Hawlasková, Irča Culinková a Radka Križanová. Ještě jednou velké díky všem a už teď se těšíme na další, už 4. ročník, který nás čeká příští léto. Všem dětem a rodičům přejeme krásný zbytek prázdnin a brzy zase na hřišti v plné polní neshledanou.


Radost, zábava, úsměvy, emoce, únava. To je Albrechtický fotbalový kemp.

Radost, zábava, úsměvy, emoce, únava. To je Albrechtický fotbalový kemp.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *