Karvinský deník: Albrechtice na jaře vládly

Pokud by se v I.A třídě uděloval titul pro nejlepší tým jara, získaly by jej Albrechtice.

Baník totiž během jarní části sezony ztratil body za jedinou prohru a dvě remízy. „Samozřejmě, že jsem spokojený. Jak s body, tak s herním přístupem, někdy nám však pokulhával herní projev,“ zhodnotil sezonu trenér Radek Nešpor, jenž se Albrechtic ujal po zpackaném úvodu sezony a dokázal je hodně zvednout.

V poslední třetině jarní části jeho tým okusil domácí porážku 1:4 se Starým Městem, avšak vyhrál derby ve Stonavě (2:1), rozstřílel Libhošť 6:0 a sezonu zakončil výhrou 5:2 v Dobraticích. Přesto mu to na své okresní rivaly ze Stonavy a Orlové nestačilo a skončil až za nimi na šesté příčce. I to je ale po bídném podzimu vynikající počin.

„Jsem rád, jak to nakonec dopadlo. Mužstvo totiž bylo na podzim v hrozném stavu. Tréninky byly dobré, ale přístup k zápasu špatný, nebyl tady žádný herní projev,“ vzpomíná na svůj nástup. Od té doby to v Baníku začalo šlapat, tým bojoval a působil jako kolektiv.

V Albrechticích ví, že pokud příští sezonu navážou na letošní jaro, může tým hrát znovu vysoko. Bude však třeba posílit. „Posily sháníme, ale nebudeme je přeplácet. Chceme totiž taky investovat do vybavení a dalších věcí,“ říká Nešpor.

Baník už s některými hráči jedná a shání někoho do každé řady – ideálně stopera, kreativního záložníka a útočníka. „Mančaft není vůbec špatný, jen je třeba ho vhodně doplnit. Není tady totiž taková konkurence, což někdy hráčům škodí,“ připustil trenér Albrechtic.

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *