Baník na jaře poprvé prohrál, Baník Albrechtice – Staré Město 1:4

Neporazitelnost v jarní části Baníku je u konce. Baníkovci oni přišli v domácím utkání se Starým Městem u Frýdku-Místku. Baníkovci i když podali nejhorší výkon v jarní části, tak i přesto po prvním poločase vedli díky brance Jindřicha Kluse z 29. minuty 1:0. Ve druhém poločase se však hosté prosadili třikrát ze standardní situace a skóre otočili ve svůj prospěch na 1:3. V nastaveném čase ještě hosté potvrdili své zasloužené vítězství brankou do prázdné brány na konečných 1:4, když brankář Baníku se nestihl vrátit po rohovém kopu. Hosté ze Starého Města tak utržili Baníku první jarní prohru po devíti utkáních!

FK Baník Albrechtice – 1. SC Staré Město 1:4 (1:0)

Trenér Baníku Radek Nešpor poslal do utkání stejnou sestavu, která přivezla jeden bod za remízu z minulého utkání, které sehrál Baník na hřišti týmů Finstal Lučina. V bráně se opět mezi tyče postavil Gabin Laurenčík.

Baník šel do utkání s bilanci devíti zápasů v jarní části bez prohry. Staré Město to zase potřebuje body k jistotě záchrany. Více příležitosti na vstřelení branky měli v prvním poločase Baníkovci, ale dokázali proměnit jen jednu po pěkné akci, kdy ve 29. minutě stoper Baníku Lukáše Vagner vybídl ke skórování Jindřicha Kluse, který střelou z první zakončil svou střelu na vzdálenější tyčku hostující branky a otevřel skóre utkání – 1:0. Hosté měli největší šanci na vyrovnání po nedorozumění Albrechtické obrany, ale ve stoprocentní tutovce Kamil Střalka mířil těsně mimo tyče domácí branky. Do konce prvního poločasu již branka nepadla, ani jedno mužstvo své příležitosti neproměnilo, a tak Baník i když hrál velmi špatně šel do kabin s jednogólovým náskokem.

Do druhého poločasu šli oba týmy beze změny ve svých sestavách. Druhou půli začali lepé hosté, kteří ve 47. minutě vyrovnali, když se po standardní situaci po přesném centru prosadil hlavou Kamil Střalka1:1. Baníku tato vyrovnávací branka uškodila. Hostům zase velmi pomohla. Hosté potrestali špatně hrající Baníkovce druhou brankou a opět ze standardní situace, když se opět po přesném centru na přední tyčku prosadil hlavou kapitán hostu Daniel Papaj a poslal svůj tým do vedení – 1:2. V 64. minutě to bylo pro hosty již o dvě branky, když se opět po standardní situaci a opět hlavou prosadil na přední tyčce kapitán Starého Města Daniel Papaj1:3. Špatné hrající Baníkovce probrala až třetí obdržená branka, když si Baník vypracoval dvě stoprocentní šance, které měl střídající Michal Kvapil. V první ho vychytal brankář Adam Střalka a ve druhé zase minul těsně hostující branku. Baník v posledních minutách měl míč na svých kopačkách a hosté spoléhali na brejkové situace. Baník už žádnou branku nevstřelil, ale hosté ano, když se prosadil do prázdné branky již ve druhé minutě nastavení Přemysl Glembek, jelikož na rohový kop Baníku šel zakončovat i brankář Laurenčík, a tak hostující hráč toho využil a uzavřel skóre utkání na 1:4. Albrechtický Baník si tak připsal v jarní části první prohru a přišel o svoji devíti zápasovou neporazitelnosti na jaře! Musíme dodat, že podle průběhu utkání hosté zvítězili zaslouženě. Baník předvedl nejhorší výkon na jaře a byl za to potrestán. Je třeba však na tuto prohru rychle zapomenout a připravit se na sobotní prestižní derby ve Stonavě.

Branky: 29. Klus Jindřich – 57. a 64. Papaj Daniel, 47. Střalka Kamil, 92. Glembek Přemysl, ŽK: 32. Pařík Marek, 37. Antonín Bruno, 43. Kubiena Petr – 87. Smilowski Vojtěch, Rozhodčí: Krištof Adam – Tabášek Kamil, Kret Martin, Počet diváků: 100

Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (60. Hovůrka) – Kubiena, Klus, Žyla M., Dorozlo, Chumchal – Antonín (57. Kvapil). Trenér: Nešpor Radek

1. SC Staré Město: Střalka A. – Birčák, Papaj (84. Vašenda), Kmošťák (78. Mašlonka), Slota – Sušovský, Němec Pet. st., Chalachan (69. Němec Pat.) Smilowski (89. Hill) – Střalka K., Glembek. Trenér: Němec Petr st.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *