Předposlední domácí zápas sezóny odehraje Baník se Starým Městem

Baník prodloužil svoji sérii neporazitelnosti v jarní části i v minulém utkání v Lučině a bude ve spanilé jízdě na jaře chtít pokračovat v předposledním domácím zápase sezóny, kdy vyzve na domácí půdě tým 1. SC Staré Město. Baník v minulém kole remizoval na Lučině 1:1 a okupuje sedmou příčku, to nedělní soupeř ze Starého Města je jedenáctý. Baníkovci však mají svému soupeři co vracet, na podzim mu totiž podlehli 1:4! Desáté jarní mistrovské utkání má výkop v neděli 26. května od 17 hodin.

Baník: z Lučiny s jedním bodem za remízu 1:1

Devět jarních zápasů a Baník je stálé neporažen. Baník stálé zažívá velmi podařené období v jarní části, když z devíti utkání – šestkrát vyhrál a třikrát remizoval. Ani jednou neodešel Baník na jaře poražen. Skóre Baníku v jarní utkáních je 22:6. Naposledy Baník remizoval na hřišti nováčka z Lučiny. Na hřišti kousek od žermanické přehrady dostal náš tým do vedení ve 4. minutě Antonín Chumchal. Za domácí vyrovnal v 18. minutě Kamil Tomíček na konečných 1:1. Baník byl v utkání lepším týmem a aktivnějším týmem, ale další své šance neproměnil, a když neproměnili své šance ani domácí, tak skončilo toto utkání nerozhodně 1:1. Baník si tentokrát do tabulky připsal jeden bod, ale prodloužil svojí jarní neporazitelnost již na devět utkání.

Baník tak po devíti kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem dvaatřiceti bodů a skóre 40:33. Bilance Baníku je z dvaadvaceti utkání – devět výher, pět remíz a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s třinácti góly.

Staré Město: velmi nevyzpytatelný soupeř

Soupeřem Baníku v předposledním domácím zápase sezóny je Staré Město, které na jaře má výsledky velmi kolísavé a tohoto soupeře jde považovat za velmi nevyzpytatelného. Tým Starého Města nezačal jaro vůbec ideálně, kdy třikrát v řadě za sebou prohrál (s Jistebníkem 2:3, ve Stonavě 1:0 a s Libhošť 1:3). Poté přišli zase tři remízy za sebou (s Jablunkovem 2:2, ve Vratimově 2:2 a s Orlovou 1:1). Vítězství se tým „Staráčku“ dočkal až v sedmém utkání na jaře, kdy vyhrál v dohrávce osmnáctého kola v Dobraticích (2:6). V dalším utkání však následovala porážka na hřišti lídra v Bystřici (2:0) a v posledním dosavadním utkání Staré Město doma remizovala ve velmi důležitém utkání s týmem Smilovic výsledkem 1:1. Staré Město tak na jaře předvádí velmi zajímavé výsledky, a jde tak o velmi nevyzpytatelného soupeře.

Tým Starého Města tak po dvaadvaceti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 11. místě s celkovým skóre 45:42 a celkovým počtem pětadvaceti bodů. Bilance týmů Starého Města je z dvaadvaceti odehraných utkání – šest vítězství, sedm remíz a devět porážek. Nejlepším střelcem Starého Města je z devíti trefami Pavel Štěrba.

Vzájemná bilance: lepší pro Staré Město

Poslední vzájemný duel skončil o hodně lepé pro tým Starého Města, kdy v podzimní části se ve Starém Městě zrodilo jasné vítězství domácího mužstva výsledkem 4:1, když tento výsledek platil již po prvním poločase. Oba soupeři se jinak střetli celkem třináctkrát a bilance je příznivější pro Staré Město. Ze čtyř vítězství se radoval Baník a sedmkrát Staré Město, dvakrát skončilo střetnutí těchto dvou mužstev nerozhodně. Baník tak čeká v dalším utkání sezóny velmi těžký soupeř. Baník však má tomuto soupeři z podzimní části co vracet! Věříme, že v neděli Baník podzimní prohru svému soupeři oplatí a bude se radovat z dalších tři bodů.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

1. SC Staré Město – FK Baník Albrechtice 4:1 (11. kolo I.A třídy sk. B, sobota 13.10.2018)
Branky: 20. a 33. Sládeček Roman, 16. a 45. Štěrba Pavel – 10. Wojciechowski Seweryn
1. SC Staré Město: Střalka A. – Birčák (85. Kmošťák), Papaj (75. Střalka K.), Kovalík, Rudel – Němec Pet., Sládeček R. (87. Slota), Němec T., Glembek – Radko, Štěrba (78. Smilowski)
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Wojciechowski (60. Hovůrka), Kulhánek, Dorozlo – Hogh (46. Kubiena), Kociolek Jakub (46. Vagner), Klus (74. Pařík), Žyla D. – Antonín (46. Kvapil), Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

Finstal Lučina – FK Baník Albrechtice 1:1 (23. kolo I.A třídy sk. B, 18.5.2019)
Branky: 18. Tomíček Kamil – 4. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (76. Svirać) – Kubiena, Klus, Žyla M., Dorozlo, Chumchal – Antonín (55. Hovůrka)

1.SC Staré Město – SC Smilovice 1:1 (23. kolo I.A třídy sk. B, 18.5.2019)
Branky: 24. Němec Patrik – 79. Samek Miroslav z pok. kopu
1. SC Staré Město: Střalka A. – Birčák, Papaj, Střalka K., Kmošťák – Němec Pet., Němec Pat. (70. Chalachan L.), Němec T., Smilowski (77. Šimek) – Slota (62. Chalachan M.), Glembek

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – STARÉ MĚSTO 3:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: STARÉ MĚSTO – BANÍK 1:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 4:0
Sezona 15/16: STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:1, BANÍK – STARÉ MĚSTO 0:3
Sezona 16/17: BANÍK – STARÉ MĚSTO 1:3, STARÉ MĚSTO – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – STARÉ MĚSTO 2:1, STARÉ MĚSTO – BANÍK 0:1
Sezona 18/19: STARÉ MĚSTO – BANÍK 4:1

Mistrovské utkání 24. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích v neděli 26. května v 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším a předposledním domácím a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a důležitém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Adam Krištof – Kamila Tabášek – Martin Kret. Jak toto další jarní domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *