V sobotu jedou Baníkovci na hřiště nováčka z Lučiny

Fotbalisté Baníku protáhli svou sérii zápasů bez porážky již na osm utkání. Po dvou vítězstvích v Jistebníku a v Hrabové se Baník doma utkal s Dobrou, kterou porazil výsledkem 3:0 a prodloužil svoji sérii. Tento týden čeká albrechtický Baník další venkovní utkání, konkrétně v sobotu 18. května bude Baníkovcům za soupeře nováček soutěže Finstal Lučina, který se představí na domácí půdě. Baníkovci jedou na hřiště nováčka coby pátý tým tabulky, domácí Finstal drží příčku devátou. Na podzim se zrodila jednobranková výhra Baníku ve velmi vyrovnaném utkání, takže Baníkovce nečeká nic jednoduchého. Deváté jarní mistrovské utkání má výkop v sobotu 18. května od 17:00 hodin.

Baník: další důležitá a zasloužená výhra, tentokrát nad Dobrou

Baník zažívá skvělou jarní část. I když to po prvním utkání s Jablunkovem, kdy Baník ztratil a remizoval 1:1 nevypadalo, že budou Baníkovci po osmém utkání jara neporažení a mít bilanci z osmi utkání – šest vítezství, dvě remízy, žádná porážka, skóre 21:5 a skvělých dvacet bodů. Výborná bilance Baníku v jarní části pod vedením trenéra Radka Nešpora. Naposledy Baník zvítězil na domácí půdě nad Dobrou zaslouženým výsledkem 3:0, když se dvakrát prosadil Antonín Chumchal a vítězství třetí brankou Baníku pojistil Petr Kubiena a Baník si tak připsal další důležité a zasloužené tři body.

Baník tak po osmi kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem osmadvaceti body a skóre 39:32. Bilance Baníku je z jednadvaceti utkání – devět výher, čtyři remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s dvanácti góly.

Lučina: důležité vítězství a tři body z hřiště Smilovic

Nováček soutěže z Lučiny vstoupil do jarní části porážkou doma se Stonavou (2:4) a v Libhošti (2:3). Poté přišlo konečně vítězství, a to doma s Dobraticemi (4:2). Domácí výhru, ale Lučina na hřišti Jablunkova nepotvrdila prohrála 2:0. Následovala remíza 3:3 doma s Vratimovem a poté dvě porážky – v Orlové (2:0) a doma s Bystřici (0:1), ale v posledním dosavadním odehraném utkání si nováček z Lučiny připsal velmi důležité vítězství, když zvítězil na hřišti Smilovic výsledkem 2:5.

Tým Lučiny tak po jednadvaceti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 9. místě s celkovým skóre 42:51 a celkovým počtem šestadvaceti bodů. Bilance týmů Lučiny je z jednadvaceti odehraných utkání – osm vítězství, dvě remízy a jedenáct porážek. Nejlepším střelcem nováčka z Lučiny je dvojice Kamil Tomíček a Lukáš Myšinský, která se trefila celkem jedenáctkrát.

Vzájemná bilance: půjde o druhé vzájemné mistrovské utkání

V podzimní části se oba týmy utkaly vůbec poprvé v soutěžním utkání. Poslední mistrovský vzájemný duel a vůbec první mezi oběma týmy se odehrál na podzim v Albrechticích, kde se z těsného vítězství 1:0 díky brance ze 35. minuty Rostislava Hogha radoval Baník. V sobotu tak půjde teprve o druhý vzájemný duel o mistrovské body obou mužstev. Věříme, že náš Baník bude úspěšný a zvítězí i ve druhém vzájemném utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – Finstal Lučina 1:0 (10. kolo I.A třídy sk. B, neděle 7.10.2018)
Branky: 35. Hogh Rostislav
Baník Albrechtice: Mato – Dorozlo, Wojciechowski, Kulhánek, Vagner – Hogh (84. Svirač), Kociolek Jakub (84. Hovůrka), Klus, Žyla D. (36. Pařík) – Chumchal, Antonín (77. Kvapil)
Finstal Lučina: Kielar J. – Mokryš (78. Karkoška), Goroš, Kohut M., Bártek – Tomíček R., García, Myšinský J., Kohut L., Tomíček K. – Myšinský L.

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – Finstal Lučina 2:5 (22. kolo I.A třídy sk. B, 12.5.2019)
Branky: 4. Opluštil Jan, 50. Przyczko Filip z pok. kopu – 3. a 23. Tomíček Kamil, 78. Majer Ondřej, 83. Kalmus Robin, 90. Tomíček Radek
Finstal Lučina: Balko – Majer, Goroš, Kohut M., Kalmus (88. Bubík) – Tomíček R., García (89. Mokryš), Myšinský J., Kohut L., Tomíček K. – Myšinský L. (74. Karkoška)

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 3:0 (22. kolo I.A třídy sk. B, 12.5.2019)
Branky: 12. a 54. Chumchal Antonín, 59. Kubiena Petr
Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus (55. Antonín), Žyla M. (72. Svirać), Dorozlo, Chumchal – Kvapil

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 18/19: BANÍK – LUČINA 1:0

Mistrovské utkání 23. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Lučině v sobotu 18. května v 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším těžkém a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a důležitém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radim Duda – Jiří Adamec – Patrik Smetana. Jak toto další jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *