Baník jede do Jistebníku, chce prodloužit svou sérii

Fotbalisté Baníku protáhli svou sérii zápasů bez porážky na pět utkání. Po domácí výhře nad Smilovicemi se svěřenci Radka Nešpora vydají do Jistebníku, kde by rádi také bodovali. Zatímco je Baník na 10. místě, Jistebník se nachází na 12. příčce se čtyřbodovou ztrátou. Baníku se však v Jistebníku nedaří, minulou sezónu si odvezl porážku 0:2. Šesté jarní mistrovské utkání má výkop v neděli 29. dubna od 16:30 hodin.

Baník: důležitá výhra doma s týmem Smilovic

Jak již bylo zmíněno úvodem, Baník se v posledních týdnech dostal do skvělé formy. Všech pět jarních kol neprohrál, navíc si připsal jen dvě remízy. Tým Radka Nešpora tak na jaře ve všech utkáních dokázal bodovat. Nejdříve remizoval doma s Jablunkovem (1:1), poté vyhrál na půdě silného Vratimova (0:2), doma porazil silnou Orlovou (3:2), remizoval v Bystřici (1:1) a v posledním dosavadním mistrovském utkání doma porazil Smilovice výsledkem 4:0.

Baník tak po pěti kolech jarní části 1. A třídy skupiny B je na 10. pozici se ziskem dvaadvaceti body a skóre 29:31. Bilance Baníku je z osmnácti utkání – šest výher, čtyři remízy a osm porážek. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s osmi góly.

Jistebník: na jaře dvě vítězství

Nedělní soupeř z Jistebníku vstoupil do jara velmi cennou výhrou ve Starém Městě výsledkem 2:3. Poté však přišla domácí porážka s lídrem z Bystřice výsledkem 1:3 a následovala prohra ve Stonavě (1:2). Poté v důležitém utkání Jistebník doma porazil Smilovice výsledkem 2:0 a v posledním dosavadním mistrovském utkání Jistebník prohrál v derby na hřiště Libhoště výsledkem 2:1.

Tým Jistebníku tak po osmnácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 12. místě s celkovým skóre 27:29 a celkovým počtem osmnácti bodů. Bilance týmů Jistebníku je z osmnácti odehraných utkání – pět vítězství, tři remízy a deset porážek. Nejlepším střelcem Jistebník je se osmi trefami Ondřej Ogon.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství pro Baník

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se zatím utkaly celkem třikrát v historii vzájemných utkání. V minulé sezóně na podzim Baník doma jediným gólem v 84. minutě z kopačky Antonína Chumchala zvítězil výsledkem 1:0 a na jaře vyhrál zase domácí Jistebník brankami ze 13. a 61. minuty výsledkem 2:0. Na podzim v aktuální sezóně Baník doma Jístebník porazil výsledkem 2:1. Jak dopadne čtvrtý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ ISMM Jistebník 2:1 (7. kolo I.A třídy sk. B, neděle 16.9.2018)
Branky: 56. Chumchal Antonín, 68. Kociolek Jakub – 67. Sklenička Radim
Baník Albrechtice: Mato – Žyla D., Wojciechowski, Wojtyna, Dorozlo – Kubiena, Kociolek Jakub (75. Hogh), Kulhánek, Izaiáš (80. Pařík) – Klus (56. Pasz), Chumchal (90. Hovůrka)
TJ ISMM Jistebnik: Krayzel – Vykydal (73. Štandl P.), Lebica, Vavroš, Štandl J. – Andrys, Miklas, Tyleček, Pietras – Ogon, Sklenička

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – TJ ISMM Jistebník 2:1 (19. kolo I.A třídy sk. B, 21.4.2019)
Branky: 35. Šimíček Daniel, 62. Velart Daniel – 20. Malý Jakub
TJ ISMM Jistebník: Krayzel – Vedlich (82. Kadlčák Z.), Prčík, Pietras, Štandl J. (67. Vavroš) – Capovský, Lebica, Ogon, Andrys, Malý – Pasker (71. Moučka)

FK Baník Albrechtice – SC Smilovice 4:0 (19. kolo I.A třídy sk. B, 21.4.2019)
Branky: 41. a 61. Antonín Bruno, 70. Kvapil Michal, 82. Chumchal Antonín
Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus, Žyla M., Kvapil (71. Dorozlo), Svirać (46. Chumchal) – Antonín

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JISTEBNÍK 1:0, JISTEBNÍK – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: BANÍK – JISTEBNÍK 2:1

Mistrovské utkání 21. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Jistebníku v neděli 28. dubna v 16:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším těžkém a důležitém utkání v jarní části o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém a důležitém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jozef Pasterčák – Marcel Bednář – René Jurygáček. Jak toto další jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *