Albrechtičtí hráči v neděli míří do Smilovic

Baník minulé kolo musel kvůli nepříznivému počasí odložit, a tak poslední duel sehráli Baníkovci v Orlové, kde prohráli výsledkem 2:1. Tuto prohru mohou Baníkovci odčinit v dalším utkání, které sehrají v neděli na hřišti nováčka – SC Smilovice. Tým Smilovic zatím získal jako Baník jen jeden bod, a tak se nachází na posledním čtrnáctém místě za Baníkem. Nedělní utkání má výkop v 16.00 hodin.

Baník: z Orlové bez bodů, na vítězství stále čeká

Baníkovci v minulém kole zajížděli na půdu nováčka z Orlové. Orlová po sestupu z Krajského přeboru se chce dostat hned zpět, a proto Baník nečekalo vůbec jednoduché utkání. Baník byl v úvodu utkání lepším týmem. Dokonce se v 56. minutě brankou Antonína Chumchala dostal Baník do vedení, ale domácí dvěma góly v 74. a 86. minutě z kopaček Davida Jatagandzidise skóre otočili a zvítězili výsledkem 2:1. Baník tak v Orlové prohrál a stále čeká na vítězství za tři body.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je Baník zatím na 13. pozici se ziskem jediného bodu a skóre 2:5. V minulém utkání již nastoupila nová posila Seweryn Wojciechowski a na střídačce již byl i Jindřich Klus, který se vrátil ze zahraničí. Karetní trest si odpykával Daniel Žyla a Tomáš Wojtyna, kteří již z Bystřice budou k dispozici.

Smilovice: zatím bez vítězství

Smilovice pod vedením trenéra Pavla Smatany slavily postup do 1. A třídy skupiny B a do nové sezóny nevstoupili moc dobře. Z prozatímních čtyřech utkání, mají smilovičtí tři prohry a jednu remízu. Smilovice prohráli doma s Orlovou (0:1), v Bystřici (1:4) a s Jistebníkem (0:3). Jedinou remízu získaly Smilovice v úvodním kole ve Vratimově po výsledků 2:2.

Nejlepším střelcem Smilovic je zatím dvougólový Lukáš Baron. Bilance Smilovic ze čtyř dosavadních utkání je tak – jedna remíza a tři prohry. Smilovice tak okupují poslední 14. pozici se ziskem jednoho bodu a skóre 3:10.

Vzájemná bilance: jasně ve prospěch Smilovic

Oba týmy se doposud utkaly celkem šestkrát a lepší bilanci má tým Smilovic, který třikrát vyhrál, a třikrát se zrodila remíza. Baník tak tohoto soupeře ani jednou ještě neporazil. Věříme však, že po nedělním utkání to již platit nebude a Baník svého soupeře porazí.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Smilovice – FK Baník Albrechtice 3:1 (14. kolo I.A třídy sk. B, neděle 16.6.2013)
Branky: 3. Baron Lukáš, 43. Dytko Petr, 79. Buzek Ondřej – 82. Věčorek Tomáš
TJ Smilovice: Kreželok – Buzek, Goj, Bodeczek, Divina (78. Franek) – Plazcek, Dytko, Machala, Opluštil – Ganczarczyk, Baron
FK Baník Albrechtice: Jaček – Hanzel, Věčorek A., Věčorek T., Žyla D. – Závoda (46. Wojtyna), Korzeniowski, Dorozlo, Pařík M. – Smiga (61. Kociolek Jan), Kociolek Jakub (46. Kaleta)

Poslední zápasy obou soupeřů:

SC Smilovice – TJ ISMM Jistebník 0:3 (5. kolo I.A třídy sk. B, 2.9..2018)
Branky: 30. a 53. z pok. kopu Ogon Ondřej, 23. Kadlčák Zdeněk
SC Smilovice: Bašanda – Bolf (60. Buzek), Kocur, Junga (76. Balvar), Barteczek Roman (70. Máj) – Cienciala, Kohut P., Dytko, Barteczek Radek – Przyczko, Baron

FK Slavia Orlová Lutyně – FK Baník Albrechtice 2:1 (4. kolo I.A třídy sk. B, 26.8.2018)
Branky: 74. a 86. Jatagandzidis David – 56. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík (84. Hogh), Wojciechowski, Goj, Pasz (70. Hovůrka) – Kubiena, Kociolek Jakub (86. Klus), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kvapil

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2

Sezona 12/13: BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1

Utkání 6. kola 1. A třídy skupiny B začíná na smilovickém stadionu v neděli 9. září v 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jozef Pasterčák – Marian Svoboda – René Jurygáček. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.· 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *