Baník se rozloučí s domácím publikem ve středeční dohrávce s Libhošti

Po sobotní remíze ve velkém derby ve Stonavě se Baníkovci musí soustředit na další těžký mač. Už po čtyřech dnech je totiž čeká odložený poslední domácí duel v této sezóně s týmem FC Libhošť, který je momentálně dvanáctý. Baník tak čeká v posledním domácím mistrovském utkání v této sezóně nesmírně obtížně utkání proti celku, který v boji o záchranu v soutěži potřebuje každý bod. Zápas, jenž byl kvůli nepříznivému počasí odložen, se bude dohrávat ve středu 13. června od 18.00 hodin. Ve středu se tedy odehraje poslední domácí mistrovské utkání sezóny, na kterém nesmíte chybět!

Baník: z velkého derby ze Stonavy zisk jednoho bodů

Baníkovci se představí naposledy na domácím hřišti v této sezóně v dohrávce 26. kola. V minulém utkání Baník remizoval ve velkém derby ve Stonavě, když dokázal vyrovnat skóre utkání z 2:0 na 2:2. Domácí se dostali do vedení již v 8. minutě, kdy se prosadil Josef Zoller a již na 2:0 pro domácí zvyšoval ve 14. minutě Jakub Káňa. Baník to ale nepoložilo. Nejdříve ve 23. minutě snížil Jakub Lojek a v 73. minutě zaslouženě vyrovnal střídající hrající trenér Jaroslav Goj, který poté vstřelil i třetí gól Baníku, ale ten mu pro údajný ofsajd nebyl uznán. Baník tak jsi po bojovném výkonu hlavně z druhého poločasu odvezl domů ze sousední Stonavy zasloužený jeden bod po remíze 2:2.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních čtyřiadvaceti odehraných utkání mají Baníkovci devět vítězství, čtyři remízy, jedenáct proher a na kontě 31 bodů a celkové skóre 43:47, což pasuje Baník na 11. místo soutěžní tabulky.

Libhošť: již devět utkání bodově naprázdno

Středeční soupeř z Libhoště nezažívá moc dobré období. Libhošť totiž již devět utkání nezískal ani bod a naposledy bodoval 14. dubna, kdy vyhrál 0:1 na hřišti Vendryně. V posledním odehraném utkání Libhošť prohrála v Dobraticích výsledkem 5:4, když poločasový stav byl 3:2. Za domácí se třikrát prosadil v 11., 42. a 89. minutě Radim Pařenica. Dvakrát se prosadil Jan Mandičak, a to ve 34. minutě z pokutového kopu a v 77. minutě přesnou trefou. Za hosty se prosadil ve 24. minutě Jaroslav Čapka, v 64. minutě Zbyněk Melčák, v 90. minutě Patrik Pham a v 6. minutě si domácí obrana dala vlastní gól. Libhošť tak venku vstřelila čtyři utkání a ani tak jsi domů neodvezla ani bod.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních čtyřiadvaceti odehraných utkání má tým Libhoště šest vítězství, tři remízy, patnáct proher a na kontě 21 bodů a celkové skóre 34:57, což pasuje tým Libhoště na 12. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních čtyřikrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0. Poprvé v mistrovských bojích v podzimní části kdy Baníkovci doma vyhráli s Libhoštěm 3:1. Podruhé v mistrákách na jaře minulé sezóny, kdy Baník zvítězil v Libhošťi 3:4 a potřetí v mistrovském utkání na podzim v Libhošti, kde utkání skončilo nerozhodně 1:1. Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání, ve kterém půjde o důležité body. Proto přijďte podpořit Baník v posledním domácím mistrovském utkání v této sezóně. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 1:1 (13. kolo I.A třídy sk. B, sobota 18.11.2017)
Branky: 17. Blažek Tomáš – 59. Chumchal Antonín
FC Libhošť: Martinovský – Symerský, Velart, Pojezdala, Juřena (82. Blažek M.) – Čapka Pat. (55. Čapka Pav.), Fendrich, Palička, Bartoň – Blažek T., Čapka Jar.
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek, Čoček, Vagner, Pasz – Žyla, Edr (84. Goj), Wojtyna, Izaiáš – Chumchal, Čižmář

Poslední zápasy obou soupeřů:

SK Stonava – FK Baník Albrechtice 2:2 (15. kolo I.A třídy sk. B, 9.6.2018)
Branky: 8. Zoller Josef, 14. Káňa Jakub – 23. Lojek Jakub, 73. Goj Jaroslav
FK Baník Albrechtice: Stach – Pařík, Věčorek, Hovůrka, Vagner – Žyla D., Kociolek Jakub, Dorozlo, Edr – Chumchal, Lojek (46. Goj)

TJ Dobratice – FC Libhošť 5:4 (15. kolo I.A třídy sk. B, 9.6.2018)
Branky: 11., 42. a 89. Pařenica Radim, 34. z pok. kopu a 77. Mandičak Jan – 6. vlastní, 24. Čapka Jaroslav, 64. Melčák Zbyněk, 90. Pham Patrik
FC Libhošť: Mička – Symerský, Velart, Pojezdala, Juřena – Čapka Pat., Melčák, Beránek (70. Eckelsberger), Pham – Vavřík, Čapka Jar.

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1

Dohrávané utkání 26. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu ve středu 13. června 18:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v posledním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte kvalitní souboj! Náš tým potřebuje v tomto posledním domácím těžkém utkání v této sezóně vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou kulisu v posledním domácím mistrovském utkání! Na zápas byla nominována trojice sudích Jakub Kielar – Marek Švec  – Adam Folvarčný. Jak toto poslední domácí mistrovské utkání v této sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *