Další zápas doma se blíží! Přijede tým TJ Vendryně

Po prohře na hřišti týmů TJ Havířov – Dolní Datyně výsledkem 2:1 čeká na albrechtické fotbalisty další soupeř – TJ Vendryně, kterému v tabulce patří předposlední 13. místo. Tým Baníku se aktuálně nachází na 7. místě a tuto pozici budou chtít vylepšit a v neděli doma zvítězit. Utkání se odehraje v neděli od 16:00 hodin. Albrechtičtí fotbalisté na podzim tým Vendryně na jeho půdě dokázali porazit a i když tým Vendryně v zimě hodně oslabil, nebude Baníkovce čekat v neděli snadná práce. V neděli se tedy odehraje další zajímavé utkání, na kterém nesmíte chybět!

Baník: sympatický výkon v Datyních na body nestačil

Baníkovci v minulém kole v sobotu zajížděli na hřiště velmi silného protivníka, který je pasován na jednoho z největších favoritů na postup do vyšší soutěže, a to na hřiště týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. V tomto utkání, kdy se hrál skoro po celé střetnutí vyrovnaný duel, zvítězili domácí hráči výsledkem 2:1. Baník tak po sympatickém výkonu odjel domů bez bodů.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních sedmnácti odehraných utkání mají Baníkovci osm vítězství, jednu remízu, osm proher a na kontě 25 bodů a celkové skóre 30:34, což pasuje Baník na 7. místo soutěžní tabulky.

Vendryně: během zimní přestávky se rozhodla pro nový směr

Vendryně se během zimní přestávky rozhodla pro nový směr a vsadila na odchovance a dorostence, proto klub hodně hráčů opustilo. Čtyři dokonce odešli do týmů, které hrají vyšší soutěž – kapitán Ondřej Buzek a Martin Vlachovič posílili Český Těšín, Filip Racko a Marek Dawid jsou ve Vratimově. Tým teď tvoří většinou hráči béčka, které nastupovalo na podzim v nejnižší soutěži. Pro nedělního soupeře z Vendryně bude nedělní utkání třetí v jarní části, jelikož 16. kolo, které měla Vendryně odehrát na hřišti v Dobré, bylo odloženo a i druhé jarní utkání Vendryně nehrála, když se měla, doma střetnou s týmem Sedliště. První utkání na jaře sehrálo nově tvořené mužstvo Vendryně na hřišti Jistebníku, kde Vendryně prohrála výsledkem 6:1. V posledním dosavadním utkání Vendryně doma prohrála nejtěsnějším výsledkem 0:1 s týmem Libhoště.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních patnácti odehraných utkání má tým Vendryně čtyři vítězství, dvě remízy, devět proher a na kontě 14 bodů a celkové skóre 23:37, což pasuje tým Vendryně na 13. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: O jedno vítězství ve prospěch Baníku

Oba týmy se ve vzájemných soubojích potkaly celkem třikrát a lepší bilanci má o jedno vítězství Baník. Poslední vzájemný duel v podzimní části na hřišti Vendryně dopadl lepé pro Baník, který po dvou trefách Antonína Chumchala a jedné trefě Tomáše Izaiáše si odvezl domů zasloužené tři body za výhru 1:3. Baník má o jedno vítězství vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání ještě úspěšnější.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Vendryně – FK Baník Albrechtice 0:1 (16. kolo I.A třídy sk. B, sobota 16.9.2017)
Branky: 44. Vlachovič Martin – 36. a 64. Chumchal Antonín, 15. Izaiáš Tomáš
TJ Vendryně: Galusik – Dawid, Buzek, Chlebek, Pilch Jiří – Martynek, Pryczko (46. Cileček), Mitrenga (55. Guznar), Pilch Jakub – Vlachovič, Pliska (81. Hulboj)
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek, Čoček, Vagner, Edr – Žyla D. (55. Marcol), Korzeniowski, Dorozlo, Izaiáš – Lojek (71. Čižmář), Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Havířov-Dolní Datyně – FK Baník Albrechtice 2:1 (19. kolo I.A třídy sk. B, 14.4.2018)
Branky: 45. Gistinger Tomáš, 80. Rozsíval Kamil – 16. Izaiáš Tomáš
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek, Věčorek (9. Korzeniowski), Hovůrka, Pařík (75. Kociolek Jan) – Dorozlo – Žyla D., Kociolek Jakub (82. Goj), Vagner, Izaiáš (68. Pasz) – Chumchal

TJ Vendryně – FC Libhošť 4:0 (19. kolo I.A třídy sk. B, 14.4.2018)
Branky: 12. Bátrla Tomáš
TJ Vendryně: Kolarczyk – Szymczyk, Fojcik, Jochymek, Palik (71. Sikora D.) – Kuczynski, Divina, Hulboj, Pilch – Javorek (46. Guznar), Mitrenga (69. Neuman)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 12/13: BANÍK – VENDRYNĚ 1:2, VENDRYNĚ – BANÍK 0:1
Sezona 17/18: VENDRYNĚ – BANÍK 1:3

Utkání 20. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 22. dubna 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte kvalitní souboj! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou kulisu v dalším domácím mistrovském utkání! Na zápas byla nominována trojice sudích Adam Krištof – Dušan Přeček – Šárka Dytková. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *