Baník se podruhé na jaře představí venku, hraje v Dolních Datyních

Velmi těžký úkol je před albrechtickými fotbalisty. V rámci 19. kola 1. A třídy skupiny B jede tým Baníku Albrechtice podruhé na hřiště soupeře v jarní části. Tentokrát čeká Baníkovce hodně těžký soupeř. Svěřenci trenéra Goje jedou na hřiště týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. Baníkovci se nachází na 6. místě, sobotní soupeř drží 2. pozici, ale před Baníkem má náskok dva bodů. Nutno dodat že Datyně mají zápas k dobru. V sobotním odpoledni čeká datyňský stadion hodně zajímavý souboj. Zápas začne v sobotu v 16 hodin.

Baník: o vítězství proti Bystřici rozhodla 81. minuta

Baníkovci mohou vstup do jarní části brát jako docela podařený, když ze tři zápasů jednou prohráli a dvakrát vyhráli. Nejdříve však zbytečně doma prohráli s týmem Dobratic výsledkem 2:3, když vedli 2:0. Poté však vyhráli na půdě jednoho z největších aspirantu na postup, a to v Brušperku výsledkem 0:3 a v posledním dosavadním odehraném utkání doma porazili tým Bystřice výsledkem 3:1, kdy se postupně prosadila trojice hráčů Lukáš Vagner, Jan Kociolek a Antonín Chumchal.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních šestnácti odehraných utkání mají Baníkovci osm vítězství, jednu remízu, sedm proher a na kontě 25 bodů a celkové skóre 29:32, což pasuje Baník na 6. místo soutěžní tabulky.

Dolní Datyně: Datyně po velmi špatném výkonu v Bystřici prohrály

Jak už bylo zmíněno v úvodu článku, havířovské Datyně zaujímají po patnácti zápasech výborné 2. místo. Na první příčku chybí mužstvu vedené zkušeným Zdeňkem Menouškem jen jeden bod. Datyně první kolo na jaře měli volno a utkání s týmem Sedliště se odložilo, takže Datynští odehráli první utkání v jarní části na umělé trávě v Havířově s Jistebníkem, když remizovali nerozhodným výsledkem 0:0. Poté sobotní soupeř Baníku zvítězil na hřišti Libhoště výsledkem 1:3. Toto utkání bylo posledním dosavadním pro hráče Datyň.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních patnácti odehraných utkání má tým TJ Havířov – Dolní Datyně osm vítězství, tři remízy, čtyři prohry a na kontě 27 bodů a celkové skóre 35:15, což pasuje Datyňské na 2. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance ve prospěch datyňských fotbalistů

Oba celky se zatím v mistrovských soutěžích potkaly devětkrát a lepší bilanci má z těchto zápasů tým Dolní Datyně. Čtyřikrát se podařilo datyňským zvítězit, čtyřikrát skončilo utkání nerozhodně a jednou se radoval z vítězství Baník. Poslední vzájemný duel, který se odehrál na podzim v Albrechticích, skončil výsledkem 1:4 pro datyňskě, kdy se za hosty dvakrát prosadil Tomáš Gistinger, jednou Denis Judita a Kamil Rozsíval. Za Baník se prosadil z pokutového kopu Petr Marcol.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Havířov-Dolní Datyně 1:4 (6. kolo I.A třídy sk. B, neděle 10.9.2017)
Branky: 67. Marcol Petr z pok. kopu – 22. a 26. Gistinger Tomáš, 16. Judita Denis, 58. Rozsíval Kamil
FK Baník Albrechtice: Stach – Čoček, Hovůrka, Korzeniowski (46. Lojek), Vagner – Dorozlo – Edr (46. Marcol), Wojtyna, Čižmář (58. Kulhánek), Izaiáš (46. Pasz) – Chumchal
TJ Havířov-Dolní Datyně: Vasilko – Kučera, Neuman, Tomašák, Masopust (80. Batiha) – Stebel, Gistinger (89. Baláž), Jaworek, Judita (69. Kulhánek) – Kubiena, Rozsíval (78. Kodenko)  

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – TJ Havířov-Dolní Datyně 1:3 (18. kolo I.A třídy sk. B, 8.4.2018)
Branky: 50. Bátrla Tomáš – 26. a 29. Baláž Radim, 8. Rozsíval Kamil
TJ Havířov-Dolní Datyně: Vasilko – Kučera (69. Kaduch), Tomašák, Dostál, Pištěk – Rozsíval, Gistinger, Dolák (83. Masopust), Stebel – Baláž (77. Kodenko), Marek (86. Vandriak)

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 3:1 (18. kolo I.A třídy sk. B, 8.4.2018)
Branky16. Vagner Lukáš z pok. kopu, 81. Kociolek Jan, 94. Chumchal Antonín – 39. Krezelok Bogdan
FK Baník Albrechtice: Stach – Korzeniowski (46. Kulhánek), Hovůrka, Vagner (46. Wojtyna, 63. Goj), Pasz – Dorozlo – Žyla D., Kociolek Jakub, Izaiáš (71. Pařík) – Chumchal, Kociolek Jan (90. Chmiel). 

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 13/14: DOLNÍ DATYNĚ – BANÍK 1:2, BANÍK – DOLNÍ DATYNĚ 1:4
Sezona 14/15: BANÍK – DOLNÍ DATYNĚ 1:1, DOLNÍ DATYNĚ – BANÍK 3:2
Sezona 15/16: BANÍK – DOLNÍ DATYNĚ 1:3, DOLNÍ DATYNĚ – BANÍK 0:0
Sezona 16/17: BANÍK – DOLNÍ DATYNĚ 1:1, DOLNÍ DATYNĚ – BANÍK 2:2
Sezona 17/18: BANÍK – DOLNÍ DATYNĚ 1:4

Utkání 19. kola 1. A třídy skupiny B začíná na datyňském stadionu v sobotu 14. dubna 16:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši velkou podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavel Podracký – Jiří Adamec – Radek Poledník. Jak toto druhé venkovní jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *