Baník v další bitvě o důležité body přivítá tradičního soupeře z Bystřice

Týden po utkání v Brušperku, kde Baníkovci konečně bodovali, a to dokonce za tři body výsledkem 0:3, čeká albrechtické hráče další domácí zápas. V tom se tým okolo trenéra Jaroslava Goje utká s Bystřicí. Albrechtičtí hráči momentálně okupují 7. místo, soupeř z Bystřice je na 10. místě. Bystřice na jaře zatím nehrála, to domácí fotbalisté budou chtít využít domácí prostředí a potvrdit cennou výhru z Brušperku. Když se ale podíváme na poslední vzájemné utkání, zjistíme, že nás v neděli v 15:30 hodin nečeká na domácím stadionu rozhodně lehká práce. V neděli se tedy odehraje hodně zajímavé utkání, na kterém nesmíte chybět!

Baník: Brušperské prokletí konečné zlomeno

Baníkovci v minulém kole v sobotu zajížděli na hřiště neoblíbeného Brušperku, kde v historii ani jednou nebodovali, ale to se konečně po sobotním utkání změnilo. Jelikož Baníkovci v tomto utkání velmi silný tým Brušperku porazili výsledkem 0:3. Baník tak konečně na hřišti Brušperku bodoval, a to dokonce za tři body a brušperské prokletí tak je konečně zlomeno.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních patnácti odehraných utkání mají Baníkovci sedm vítězství, jednu remízu, sedm proher a na kontě 22 bodů a celkové skóre 26:31, což pasuje Baník na 7. místo soutěžní tabulky.

Bystřice: v neděli poprvé na jaře o body

Pro nedělního soupeře z Bystřice bude nedělní utkání prvním v jarní části, jelikož 16. kolo, které měli bystřičtí odehrát na hřišti v Jistebníku, bylo odloženo a i druhé jarní utkání Bystřice nehrála, když se měla, doma střetnou s týmem Libhoště.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních třinácti odehraných utkání má tým Bystřice pět vítězství, dvě remízy, šest proher a na kontě 17 bodů a celkové skóre 13:20, což pasuje Bystřicí na 10. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: O jedno vítězství ve prospěch Baníku

Ze sedmnácti vzájemných zápasů v rámci mistrovských utkání se zrodila docela vyrovnaná bilance. Baník má o jedno vítězství více. Baník vyhrál celkem sedmkrát, Bystřice vyhrála šestkrát, čtyřikrát utkání skončila bez vítěze. V loňském ročníku na podzim se zrodila v Bystřici remíza 1:1 a v odvetě na jaře zvítězil doma Baník 5:2. Podzimní duel hraný na hřišti Bystřice skončil vítězstvím 1:0 pro domácí. Baník má o jedno vítězství vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání ještě úspěšnější.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Bystřice – FK Baník Albrechtice 1:0 (5. kolo I.A třídy sk. B, neděle 3.9.2017)
Branky: 83. Zoubek David
TJ Bystřice: Galusik – Kantor, Teofil M., Teofil L., Rusz – Badura (66. Liberda), Martinčík, Zoubek, Čmiel (75. Pieter) – Kisza, Gajdzica (46. Samiec)
FK Baník Albrechtice: Stach – Čoček, Wojtyna, Hovůrka, Vagner – Žyla D. (83. Pasz), Korzeniowski, Dorozlo, Edr (59. Marcol)- Lojek (54. Čižmář), Chumchal

Poslední zápasy obou soupeřů:

SK Brušperk – FK Baník Albrechtice 0:3 (17. kolo I.A třídy sk. B, 31.3.2018)
Branky: 22. Čižmář Filip, 61. Chumchal Antonín, 85. Vagner Lukáš z pok. kopu
FK Baník Albrechtice: Stach – Korzeniowski, Hovůrka, Vagner, Pasz – Dorozlo – Žyla D., Čižmář (28. Kociolek Jan), Wojtyna (79. Goj), Kociolek Jakub – Chumchal (90. Chmiel)

SK Brušperk – TJ Bystřice 4:0 (8. kolo I.A třídy sk. B, 11.11.2017)
Branky: 1. a 14. Laryš Daniel, 24. Bogdan Jakub, 73. Boráň Tomáš
TJ Bystřice: Galusik – Teofil M. (46. Fober), Kantor D., Teofil L., Badura – Krezelok, Martinčík, Buryan, Gajdzica (66. Staniek) – Zoubek (65. Kantor B.), Liberda (46. Kisza)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: BYSTŘICE – BANÍK 0:3, BANÍK – BYSTŘICE 7:0
Sezona 10/11: BYSTŘICE – BANÍK 3:1, BANÍK – BYSTŘICE 1:0
Sezona 11/12: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 12/13: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 13/14: BANÍK – BYSTŘICE 0:0, BYSTŘICE – BANÍK 3:2
Sezona 14/15: BYSTŘICE – BANÍK 4:3, BANÍK – BYSTŘICE 0:3
Sezona 15/16: BANÍK – BYSTŘICE 5:3, BYSTŘICE – BANÍK 5:0
Sezona 16/17: BYSTŘICE – BANÍK 1:1, BANÍK – BYSTŘICE 5:2
Sezona 17/18: BYSTŘICE – BANÍK 1:0

Utkání 18. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 8. dubna 15:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte kvalitní souboj! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou kulisu v dalším domácím mistrovském utkání! Na zápas byla nominována trojice sudích Vojtěch Kubáček – Jan Slaný – Martin Tomai. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *