Baník se poprvé na jaře představí venku, hraje na hřišti neoblíbeného Brušperku

Po nevydařeném vstupu do jarní části na domácí půdě s lídrem tabulky z Dobratic čeká svěřence trenéra Jaroslava Goje utkání poprvé na hřišti soupeře. Sobotní odpoledne nabídne na brušperském stadioně zajímavý zápas. Baníkovci, kteří se nachází na 8. místě se postaví soupeři, jenž sice drží 4. pozici, ale před Baníkem má náskok tři body. Baníkovci by se tak v případě vítězství mohli na svého soupeře dotáhnout. Na stadionu Brušperku se však albrechtickému celku dlouhodobě nedaří, v historii tam nezískal ani jeden bod. Je na čase konečně to změnit! Sobotní utkání má výkop v 15.30 hodin.

Baník: do jarní části vstoupil porážkou

Vstup do jarní části soutěže baníkovcům nevyšel podle představ. Baníkovci doma nestačili na lídra tabulky z Dobratic výsledkem 2:3, i když po poločase byl stav utkání 2:0 pro Baník. Obě branky Baníku vstřelil v 1. a 7. minutě Antonín Chumchal. Za hosty se nejdříve prosadil v 66. minutě Dominik Dobiáš a poté dvěma brankami v 69. a 93. minutě Jan Mandičak, čím zařídil svému týmů vítězství 2:3.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních čtrnácti odehraných utkání mají Baníkovci šest vítězství, jednu remízu a sedm proher a na kontě 19 bodů a celkové skóre 23:31, což pasuje Baník na 8. místo soutěžní tabulky.

Brušperk: cílem je bojovat o nejvyšší příčky

Sobotní utkání bude pro Brušperk prvním utkáním v jarní části vůbec, jelikož minulý víkend kromě našeho utkání byla všechna utkání odložena, tudíž i to brušperské v Libhošti. Takže Brušperk sehrál poslední utkání 17. března s týmem FK Tichá, kdy tým Brušperku prohrál výsledkem 3:1. Jedinou branku našeho sobotního soupeře vstřelil Karel Neumann. Ohledně změn v zimní přípravě je asi tou nezajímavější, že tým již nevede trenér Radim Karsten, ale od zimní přípravy trenér Ondrej Hančin mladší, který do jarních částí bude vstupovat úplně se stejným týmem z podzimní části posílen o dva zkušené hráče z divizního Havířova, a to Petra Cigánka a Petra Lisického, kteří ve své kariéře zanechali poměrně výraznou stopu v profesionálních soutěžích. Cíl Brušperku je tedy jasný, a to bojovat o nejvyšší příčky a postoupit.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních třinácti odehraných utkání má tým Brušperku sedm vítězství, jednu remízu, šest proher a na kontě 22 bodů a celkové skóre 29:19, což pasuje Brušperk na 4. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance ve prospěch Brušperku

Jedenáctkrát se oba celky potkaly v rámci mistrovských utkání, a je to Brušperské mužstvo, které má ze vzájemných zápasů lepší bilanci. Brušperk zvítězil šestkrát, Baník třikrát. Dvě utkání vítěze nepoznala. Baníkovci dokázali porazit tým Brušperku jen v domácí prostředí, z hřiště Brušperku si ještě nikdy neodvezli ani bod. Poslední vzájemný duel, který se odehrál v podzimní části, zvládlo lepé na domácí půdě mužstvo našeho Baníku, které zvítězilo těsným 1:0, kdy tři body Baníku zařídil v 90. minutě přesnou trefou David Dorozlo.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – SK Brušperk 2:3 (4. kolo I.A třídy sk. B, neděle 27.8.2017)
Branky: 4. Wojtyna Tomáš, 80. Kociolek Jan z pok. kopu – 11. a 29. Polášek Radek, 52. Laryš Daniel
FK Baník Albrechtice: Stach – Edr (81. Čižmář), Hovůrka, Čoček, Dorozlo – Kulhánek (55. Kociolek Jan), Žyla D. (46. Marcol), Izaiáš (56. Pasz) – Lojek (56. Korzeniowski), Chumchal
SK Brušperk: Smolík – Vojtek, Bogdan, Coufal, Polášek (65. Šimon), Laryš (77. Ševčík) – Zajac, Szkuta, Havlíček, Karlík (38. Blahut) – Neumann (70. Boráň). 

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:3 (16. kolo I.A třídy sk. B, 25.3.2018)
Branky: 1. a 7. Chumchal Antonín – 69. a 90+3. Mandičak Jan, 66. Dobiáš Dominik
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek (75. Wojtyna), Věčorek A. (42. Dorozlo), Hovůrka, Pasz (83. Goj) – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Čižmář (62. Kociolek Jan) – Chumchal Dominik

FK Tichá – SK Brušperk 3:1 (zimní příprava, 17.3.2018)
Branka Brušperku: Neumann Karel

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – BRUŠPERK 2:0, BRUŠPERK – BANÍK 2:1
Sezona 11/12: BANÍK – BRUŠPERK 3:1, BRUŠPERK – BANÍK 2:0
Sezona 12/13: BANÍK – BRUŠPERK 0:0, BRUŠPERK – BANÍK 2:0
Sezona 14/15: BRUŠPERK – BANÍK 2:0, BANÍK – BRUŠPERK 1:1
Sezona 15/16: BANÍK – BRUŠPERK 0:1, BRUŠPERK – BANÍK 3:2
Sezona 16/17: BANÍK – BRUŠPERK 1:0, BRUŠPERK – BANÍK 3:0
Sezona 17/18: BANÍK – BRUŠPERK 2:3

Utkání 17. kola 1. A třídy skupiny B začíná na brušperském stadionu v sobotu 31. března 15:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v  důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Marek Žáček – Roman Brabec – Ivan Bartoš. Jak toto první venkovní jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *