Na závěr podzimní části čeká Baník domácí Libhošť

Po domácí remíze se Smilovicemi jede Baník k poslednímu podzimnímu utkání aktuální sezóny. Dokáže Baník zvítězit, anebo zvítězí domácí mužstvo? Další těžký zápas, v dosavadním průběhu soutěže, čeká na tým trenéra Dušana Kohúta, kdy Baník zajíždí na závěr podzimu na hřiště mužstva – FC Libhošť. Baník se aktuálně nachází na desáté příčce a domácí Libhošť na šesté pozici. Velmi zajímavý a těžký duel na závěr podzimu se hraje netradičně již v sobotu 5. listopadu od 10:00 hodin.

Baník: domácí podzimní remízové loučení

Náš tým po jedenácti odehraných utkáních v aktuální sezóně má na kontě třináct bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché, výsledkem 5:2, porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0 a v dalším derby další porážka, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché, výsledkem 2:0. V dalším utkání Baník si spravil chuť a přivezl velmi důležité tři body ze Starého Města u Frýdku – Místku za vítězství výsledkem 2:4. Poté v dohrávce náš tým prohrál doma s Lučinou 0:1, následně doma zbytečně remizoval s poslední Čeladnou výsledkem 1:1. Poté přišla remíza v Dobraticích výsledkem 3:3 a doma s týmem Bystřice výsledkem 1:1, následovala vysoko porážka v Raškovicích výsledkem 5:1 a v posledním dosavadním odehraném utkání náš tým remizoval doma s týmem Smilovic výsledkem 2:2.

Baník tak po dvanácti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 10. pozici se ziskem čtrnácti bodů a skóre 20:21. Bilance Baníkovců je z dvanácti utkání – tři výhry, pět remíz a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s deseti góly.

Libhošť: na půdě lídra tabulky třígólová porážka

Libhošť po dvanácti odehraných utkáních má na kontě dvacet bodů, které Libhošť získala postupně za výhry – na Lučině (4:7), v Čeladné (1:14), doma s Horní Suchou (4:3), s Jablunkovem (3:2), v Petrovicích (0:3) a doma s nováčkem z Tiché výsledkem 2:1. Ve dvou utkáních tým Libhoště remizoval, a to doma s týmem Raškovic výsledkem 3:3 a ve Smilovicích výsledkem 1:1. Čtyři porážky Libhošť zaznamenala doma s týmem Dobratic (1:2), s Bystřicí (2:3), doma se Starým Městem (0:3) a v posledním dosavadním odehraném utkání ve Stonavě výsledkem 3:0.

Libhošť tak po dvanácti odehraných kolech v 1. A třídy skupiny B je na 6. pozici se ziskem dvaceti bodů a skóre 40:26. Bilance Libhoště je z dvanácti utkání – šest vítězství, dvě remízy a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Libhoště je s třinácti trefami Přemysl Hajník.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních celkem jedenáctkrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0 a naposledy v mistrovském utkání v podzimní části minulé sezóny, kdy se v Albrechticích zrodila bezbranková remíza a na jaře v Libhošti opět skončilo utkání nerozhodně, ale výsledkem 1:1. Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání. Přijeďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 1:1 (21. kolo I.A třídy sk. B, neděle 8.5.2022)
Branky: 58. Bartoň Martin – 5. Izaiáš Tomáš
FC Libhošť: Dubec – Hanzelka L. (46. Polášek), Symerský, Melčák, Sobotík (46. Čapka Jar.) – Hajník, Velart, Turský, Čapka Patrik (78, Hradečný M.) – Smolarčík, Bartoň
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner (83. Přeček) – Kubiena, Žyla M., Cieslawski (60. Michejda), Izaiáš (67. Grabowski) – Chumchal, Golasowski

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – SC Smilovice 2:2 (13. kolo I.A třídy sk. B, 30.10.2022)
Branky: 65. Kociolek Jan, 80. Vagner Lukáš – 53. Przyczko Filip z pok. kopu, 59. Vlachovič Martin
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Vagner, Přeček – Kubiena, Kociolek Jakub, Žyla M., Izaiáš – Chumchal (90. Porembski), Kociolek Jan (75. Čermák)

SK Stonava – FC Libhošť 3:0 (13. kolo I.A třídy sk. B, 29.10.2022)
Branky: 67. a 74. Mančař Tomáš, 14. Kloda Patrik z pok. kopu
FC Libhošť: Dubec – Sobotík (46. Vavřík), Symerský, Melčák, Čapka P. – Bartoň (77. Hanzelka L.), Hajník (84. Skalik). Velart, Polášek (79. Hradečný M.) – Turský, Smolarčík

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1, BANÍK – LIBHOŠŤ 8:0
Sezona 18/19: LIBHOŠŤ – BANÍK 3:2, BANÍK – LIBHOŠŤ 6:0
Sezona 19/20: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2
Sezona 20/21: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:2
Sezona 21/22:  BANÍK – LIBHOŠŤ 0:0, LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1

Mistrovské utkání 1. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Libhošti netradičně v sobotu 5. listopadu v 10:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v posledním důležitém podzimním utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto posledním podzimním a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavol Jantoš – Zbyněk Tomšík – Marek Chmiel. Jak toto poslední podzimní mistrovské utkání aktuální sezóny dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.