Baník v sobotu hraje na hřišti poslední Dobré

Poté, co Baníkovci dokázali získat s největším favoritem soutěže z Řepiště jeden bod a před svými fanoušky remizovali 2:2, čeká naše hráče tentokrát soupeř ze samého dna tabulky. V rámci 11. kola totiž svěřenci Dušana Kohúta jedou do obce Dobrá u Frýdku – Místku, aby se zde utkali s místním týmem TJ Sokol Dobrá, kterému aktuálně patří až poslední příčka v soutěžní tabulce. Baník je v soutěžní tabulce na 5. místě ve třinácti členem peletonu. Favorit sobotního odpoledního zápasu je tak jasný. Utkání jedenáctého kola se odehraje v sobotu 9. října od 15 hodin.

Baník: zcela zasloužená dělba bodů s lídrem

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli doma s Jablunkovem. Baník na domácím stadionu čekal velmi těžký souboj. Baník tento duel zvládl díky brance v 90. minutě Dominika Šlampiaka. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník na hřišti soupeře, a to ve velkém derby ve Stonavě, odkud si zaslouženě odvezl bod za remízu 2:2. Poté se Baník podruhé představil na domácí půdě, kdy přivítal doma stoprocentní Bystřici. Tento druhý domácí duel Baník nezvládl a brankou z kopaček hostujícího Filipa Buryana z 61. minuty prohrál nejtěsnějším rozdílem výsledkem 0:1. Baník si tak připsal první prohru v nové sezóně. V dalším odehraném utkání Baník se představil opět doma, kdy porazil v přestřelce Jistebník výsledkem 7:4 a zaslouženě si připsal tři body. V dalším odehraném utkání se Baníkovci představili opět na domácí půdě, když se bezbrankovým výsledkem rozešli s týmem Libhoště. Poté Baník zajížděl na půdu B týmů FC Vratimov. Odkud si zbytečně odvezli domů prohru 4:1, a to hlavně díky tomu, že neproměnily své velké možnosti šancí i pokutový kop. V dalším utkání se Baník představil v dohrávce v úterý 28. září na hřišti Starého Města. Odkud si odvezl zasloužené tři body za vysokou výhru 1:6. A v posledním dosavadním odehraném utkání doma zcela zaslouženě Baník remizoval s lídrem tabulky TJ Řepiště 2:2.

Baník tak po svých osmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 5. pozici se ziskem dvanácti bodů a skóre 19:14. Bilance Baníku je z osmi utkání – tři vítězství, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je s osmi trefami Antonín Chumchal.

Dobrá: porážka ve Smilovicích a pořád na poslední příčce

Tým Dobré pod vedením trenéra Tomáše Záříckého nezažívá vůbec podařené období. V dosavadních sedmi odehraných utkáních Dobrá totiž nezískala prozatím ani jeden bod. Nejdříve v úvodním utkání prohrála v Bystřicí výsledkem 3:0. Poté přišla další prohra doma s Jistebníkem (0:1), v Libhošti tak Dobrá prohrála, a to výsledkem 3:1. Následovala domácí porážka s B týmem Vratimova výsledkem 0:3. Poté čekal tým Dobré tři utkání na hřištích soupeřů. V Řepišti, kde přišla nejvyšší porážka výsledkem 8:1, na Lučině výsledkem 5:2 a v posledním dosavadním odehraném utkání ve Smilovicích výsledkem 4:1.

Dobrá tak po svých sedmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na poslední 13. pozici se ziskem nula bodů a skóre 5:27. Bilance Dobré je ze sedmi utkání – sedm porážek. Nejlepšími střelci Dobré je na kontě s jednou trefou pětice hráčů – Ondřej Gryžboň, Petr Gryžboň, Ondřej Zícha, Filip Georgiovský a Kamil Zícha.

Vzájemná bilance: o jedno vítězství lepší Baník

Poslední vzájemný duel v Albrechticích skončil výsledkem 6:2 ve prospěch Baníku v nedohrané sezóně v podzimní části. Oba týmy se jinak doposud utkaly celkem osmkrát a bilance je docela velmi vyrovnaná, třikrát vyhrál tým Dobré, jednou se zrodila remíza (na podzim 2018 v Dobré) a čtyřikrát se zrodilo vítězství Baníku. Připíše si Baník další tři body? Doufáme a věříme, že ano a tři body bude mít Baník a vylepší svoji vzájemnou bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 6:2 (5. kolo I.A třídy sk. B, neděle 6.9.2020)
Branky: 22. a 59. Kvapil Michal, 73. a 82. Chumchal Antonín, 24. Pešek Jiří, 35. Žyla Daniel – 42. Zícha Ondřej, 55. Sekanina Martin
FK Baník Albrechtice: Gradek – Cieslawski, Hovůrka, Kociolek Jakub, Vagner – Kubiena, Pešek, Žyla M., Žyla D. (81. Hogh) – Chumchal (83. Pařík A.), Kvapil (81. Šlampiak)
TJ Sokol Dobrá: Pešák – Georgiovský F., Zícha K., Zícha O. (81. Kroček), Šmahaj D. (73. Bařina) – Palarčík, Novák, Filipčík J. (83. Alexa), Koloničný (37. Platoš) – Georgiovský O., Sekanina (81. Gryžboň J.)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Řepiště 2:2 (10. kolo I.A třídy sk. B, 3.10.2021)
Branky: 24. Cieslawski Martin, 78. Hovůrka Jan – 20. Bielik Michal, 67. Jurča Radim
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kończyna (75. Dorozlo), Kociolek Jakub, Přeček – Cieslawski (72. Pešek) – Kubiena, Golasowski, Žyla M. (75. Hovůrka) – Chumchal

SC Smilovice – TJ Sokol Dobrá 4:1 (10. kolo I.A třídy sk. B, 3.10.2021)
Branky: 28. a 53. Klimas Daniel, 22. Míra Lukáš, 83. Vlachovič Martin – 78. Zícha Kamil
TJ Sokol Dobrá: Hanke – Georgiovský F. (82. Filipčík), Zícha K., Zícha O., Šmahaj D. – Platoš, Gryžboň P., Kisza, Koloničný (33. Pócoš) – Georgiovský O., Gryžboň O. (61. Sekanina)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 16/17: DOBRÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – DOBRÁ 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – DOBRÁ 0:6, DOBRÁ – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: DOBRÁ – BANÍK 1:1, BANÍK -DOBRÁ 3:0
Sezona 19/20: BANÍK – DOBRÁ 3:0
Sezona 20/21: BANÍK – DOBRÁ 6:2

Mistrovské utkání 11. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Dobré u Frýdku – Místku v sobotu 9. října v 15:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším venkovním a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavel Schneider – Michal Těžký – Daniel Čuba. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.