Dorost zakončil podzimní část posezením na hřišti

Podzimní část sezóny má za sebou i mužstvo dorostu. V mnoha ohledech to byla velice povedená polovina, jelikož se dorostenci umístili na krásném 2. místě se ziskem 22 bodů, jen 5 bodů za prvním Slovanem Havířov a 4 body před Petrovicemi. Dorostenci dokázali vstřelit 28 branek a obdrželi jich pouze 12, což je druhý nejmenší počet za již zmíněným Slovanem.

Je tedy vidět, že jak dopředu, tak dozadu odvedli výbornou práci. Samozřejmě, byla utkání, která se povedla, ale také nepovedla. Nejvíce může svěřence trenérů Martina Míčka a Marka Chmiela mrzet ztráta na Slovanu Havířov, kde dorostenci do 80. minuty dokonce vedli 2:3, ale v 90. minutě obdrželi branku na konečných 4:3 a tak se nepodařilo urvat ani bod, který by před utkáním určitě každý kvitoval.

Rozhodně je třeba zmínit i dorostenecká NEJ. Nejlepším střelcem mužstva se s devíti brankami stal kapitán Matěj Cyž. Nejtrestanějším hráčem, co se týče žlutých karet, byl Ondra Himlar, který jich obdržel pět. Je to ovšem určitě známka jisté bojovnosti, zarputilosti a tvrdosti, která byla přiměřená, jelikož mužstvo neobdrželo ani jednu červenou kartu. V mužstvu je rovněž střelec nejrychlejší branky podzimu, protože už ve 12. vteřině pohárového utkání proti Orlové se trefil Péťa Šlampiak. O málo obdržených brankách svědčí i dvě čistá konta brankáře Robina Kantora. V utkání ve Stonavě, které je považováno za větší derby, než derby pražských „S“, vstřelil veledůležitou vítěznou branku na 3:4 Nicky Fülöp. Ocenění z utkání Ve Stonavě, které se hrálo na velice podmáčeném terénu, obdržel i Kuba Gruszkowski a to za nejšpinavějšího hráče.

První polovinu sezóny hodnotí i vedoucí mužstva David Ciesla:

„V první řadě musím poděkovat všem rodičům, kteří s námi jezdili na utkání, bez nich by to určitě nešlo. Navíc připravili pro kluky i perfektní zakončení se spoustou výborného jídla. Za to jim ze své pozice moc děkuji. Poděkování patří samozřejmě i trenérům Martinovi a Markovi, kteří kluky dobře připravili, což jde vidět na výsledcích a postavení v tabulce. Moc dobře vím, kolik tomu obětují a jak moc je to baví. Byla pro mě radost sledovat výkony kluků na hřišti, za což i jim patří veliké díky. Myslím si, že sezónu máme rozehranou velice dobře a snad mohu říci a nezakřiknu to, že můžeme mít i postupové ambice. Na přelomu února a března nás čeká zimní soustředění na Horní Bečvě, kde se určitě zaměříme na sílu a fyzičku. Je to pro mnohé neoblíbená součást zimní přípravy, ale všichni kluci určitě dobře ví, že se jim to vrátí na hřišti, což jsem mohl pozorovat v nejednom utkání, kdy soupeřům docházel dech už po poločase. Závěrem tedy ještě jednou veliké DÍKY VŠEM, kteří se o kluky starají a pevně věřím, že jarní část sezóny bude minimálně stejně úspěšná, jako ta podzimní.“