Dorost Baníku v sobotu zdolal Lysou horu!

Kvůli lichému počtu účastníků mají dva víkendy naši dorostenci zápasové volno. První víkend však měli dorostenci volno jen zápasové, jelikož v sobotu 13. května dopoledni si Albrechtický dorostenecký tým udělal horskou túru na nejvyšší vrchol Beskyd, Lysou horu (1323 m. n. m.). Po zvládnutí tohoto výstupu na Lysou horu, poté čekalo dorostence v našem krásném areálu opékání párků. Super teambuildingová akce.

Sraz měli dorostenci Baníku na vlakovém nádraží v Albrechticích odkud se vydali vlakem na vlakové nádraží do Ostravice, kde se všichni po společné fotce po 9 hodině ranní vydali na cestu, aby zdolali nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd, kterým je, jak již bylo zmíněno – Lysá hora (1323 m. n. m.).

Po zdolání stanoveného cíle se hráči dorostenců Baníku šli všichni občerstvit do chaty Emil Zátopek – Maraton. Jedni z prvních na vrcholu byla čtveřice mladíku Matěj Cyž, Václav Miczka, Ondřej Mihalco a Marek Drozdzik společně s trenérem Markem Chmielem. Ostatní dorazili v pořádku postupně o pár minut.

„Super účast na sobotní výšlap mimo zápasové volno! Po celý sobotní výlet to bylo super. Všichni jsme společně zdolali vrchol Lysé Hory. Ke všemu, přijetí na chatě Emila Zátopka bylo velice vřelé, zelňačka výborná i ostatní jídlo a všichni jsme si to náramně užili! Všichni jsme zvládli v pořádku cestu nahoru i dolů. Po návratu jsme se i se zbytkem našeho super kolektivu i s rodiči sešli v našem krásném areálu, kde si nejdříve kluci zahráli ještě fotbálek a poté došlo na opékání párků. Věřím, že se tato akce bude příští rok opakovat a sejdeme se ještě ve větším počtu a na Lysou budou moct i ti, kteří z různých důvodu nemohli výšlap absolvovat, ale i tak byla účast na výšlap početná. Bylo to velmi podařený den a jen se nám s trenérem Martinem Míčkem potvrdilo, jací jsou kluci super mezi sebou, i proto, že, i když nemohli někteří na Lysou horu, tak na opékání parků jsme se sešli všichni, a to jen potvrdilo jaká jsme všichni super parta,“ dodal k této velmi povedené teambuildingové akci jeden z trenérů dorostenců a organizátor tohoto dne Marek Chmiel.