Další těžký zápas čeká Baníkovce na hřišti Raškovic

Po domácí remíze s Bystřicí jede Baník k dalšímu těžkému utkání. Dokáže Baník zvítězit, anebo zvítězí domácí mužstvo? Další těžký zápas, v dosavadním průběhu soutěže, čeká na tým trenéra Dušana Kohúta, kdy Baník zajíždí na hřiště mužstva – TJ Pražmo-Raškovice. Baník se aktuálně nachází na deváté příčce a domácí Raškovice na čtvrté pozici. Velmi zajímavý a zřejmě těžký duel se hraje v neděli 23. října od 14:30 hodin.

Baník: domácí remíza s Bystřicí výsledkem 1:1

Náš tým po deseti odehraných utkáních v aktuální sezóně má na kontě třináct bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché, výsledkem 5:2, porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0 a v dalším derby další porážka, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché, výsledkem 2:0. V dalším utkání Baník si spravil chuť a přivezl velmi důležité tři body ze Starého Města u Frýdku – Místku za vítězství výsledkem 2:4. Poté v dohrávce náš tým prohrál doma s Lučinou 0:1, následně doma zbytečně remizoval s poslední Čeladnou výsledkem 1:1. Poté přišla remíza v Dobraticích výsledkem 3:3 a v posledním dosavadním odehraném utkání náš tým také remizoval, a to doma s týmem Bystřice výsledkem 1:1.

Baník tak po deseti odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 9. pozici se ziskem třinácti bodů a skóre 17:14. Bilance Baníkovců je z deseti utkání – tři výhry, čtyři remízy a tři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal s devíti góly.

Raškovice: „staronový“ nováček se drží v popředí tabulky

Raškovice se vrátily do 1. A třídy po skoro šesti letech, a vstoupily do nové sezóny zkrátka nezměněným kádrem, se kterým vybojovali postup, tedy až na nového trenéra, kdy Zdeno Skotnica přijal nabídku divizní Hlubiny a místo Skotnicy převzal tým Tomáš Hadrava. Do nové sezóny vstoupily Raškovice vítězně na hřišti Čeladné výsledkem 0:3. Poté Raškovice prohrály doma s Dobraticemi (1:2) a následovala remíza v Bystřici (1:1). Následně Raškovice doma porazily nováčka z Horní Suché výsledkem 4:2. Vítězství však nedokázaly Raškovice potvrdit a doma prohrály s týmem Smilovic (2:4). Další utkání přišla remíza v Libhošťi výsledkem 3:3 a od toho utkání Raškovice nepoznaly hořkost porážky. Nejdříve doma porazily Raškovice tým Jablunkova (4:2), vyhrály v Petrovicích na Lokomotivě (2:4), doma porazily nováčka z Tiché (6:3) a v posledním dosavadním odehraném utkání remizovaly ve Stonavě výsledkem 1:1.

Raškovice tak po svých deseti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B jsou na 4. pozici se ziskem osmnácti bodů a skóre 28:19. Bilance Raškovic je z deseti utkání – pět vítězství, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Raškovic je s osmi trefami Pavel Tobiáš.

Vzájemná bilance: lepší ve prospěch Baníku

Při pohledu na bilanci vzájemných zápasů se dá říct, že Raškovice jsou pro Baník poměrně hodně oblíbeným soupeřem. Albrechtice se totiž s tímto týmem utkal celkem jedenáctkrát, a to jednou v přípravném utkání (Baník – Raškovice 1:0) a desetkrát v mistrovských utkáních. Zde Baník Raškovice šestkrát porazil, dvakrát remizoval a dvakrát odešel poražen, a to v posledním dosavadním vzájemném střetnutí. Zatím poslední zápas se odehrál na jaře v Raškovicích v sezóně 2014-2015, kdy Raškovice doma vyhrály výsledkem 1:0.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Pražmo-Raškovice – FK Baník Albrechtice 1:0 (25. kolo I.A třídy sk. B, neděle 14.6.2015)
Branky: 35. Kacíř Ondřej z pok. kopu
TJ Pražmo-Raškovice: Kopecký – Kopecký – Škola, Špadt, Farský, Klimek – Šalata, Juřica (73. Škapa J.), Škapa R., Musil – Kacíř, Boráň
FK Baník Albrechtice: Směták – Korzeniowski, Věčorek A., Goj, Kroužek – Smiga (70. Kloza), Široký, Parchanský (60. Palowski S.), Izaiáš – Kociolek Jan, Wojtyna

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 1:1 (11. kolo I.A třídy sk. B, 16.10.2022)
Branky: 88. Křístek Vojtěch – 56. Jalovičor Ondřej
FK Baník Albrechtice: Gradek – Čermák, Hovůrka, Kociolek Jakub, Přeček – Žyla D., Žyla M., Vagner (85. Křístek), Izaiáš – Chumchal, Kociolek Jan (82. Wróbel). 

SK Stonava – TJ Pražmo- Raškovice 1:1 (11. kolo I.A třídy sk. B, 15.10.2022)
Branky: 18. Staško Jan – 82. Tobiáš Pavel
TJ Pražmo-Raškovice: Pešák – Birčák, Kacíř, Koloničný, Kulštejn (66. Tobiáš) – Vojkovský A., Kožar, Žáček (87. Adámek), Bednárek – Puczok (89. Kopřiva), Janošec

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: RAŠKOVICE – BANÍK 1:1, BANÍK – RAŠKOVICE 3:0
Sezona 11/12: BANÍK – RAŠKOVICE 4:1, RAŠKOVICE – BANÍK 0:1
Sezona 12/13: BANÍK – RAŠKOVICE 3:3, RAŠKOVICE – BANÍK 0:5
Sezona 13/14: BANÍK – RAŠKOVICE 6:0, RAŠKOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 14/15: BANÍK – RAŠKOVICE 6:0, RAŠKOVICE – BANÍK 1:0

Mistrovské utkání 12. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Raškovicích v neděli 23. října v 14:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v dalším důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším venkovním a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jakub Revaj – Michal Kolarský – Hung Huu Nguyen. Jak toto další venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.