Další utkání je tady, v neděli přijede poslední Čeladná

Baníkovci ve středu v dohrávce s Lučinou ztratili a v neděli je čeká další utkání. Na Baníkovce čeká souboj s dosavadně posledním týmem tabulky – SK Beskyd Čeladná. Souboj s posledním týmem tabulky se hraje v neděli 2. října od 15 hodin.

Baník: zbytečná porážka v dohrávce s Lučinou

Náš tým po svých sedmi odehraných utkáních v nové sezóně má na kontě deset bodů. Baník v úvodním utkání v nové sezóně doma jen remizoval s Jablunkovem 1:1. Poté si přijel pro tři body na hřiště ještě minulé hrajícího mužstva v Krajském přeboru, a to na hřiště Lokomotivy Petrovice za vítězství 0:2. Následovalo vítězství doma nad nováčkem z Tiché, výsledkem 5:2, porážka ve velkém derby ve vyrovnaném utkání ve Stonavě 1:0 a v dalším derby další porážka, a to po velmi špatném výkonu v Horní Suché, výsledkem 2:0. V dalším utkání Baník si spravil chuť a přivezl velmi důležité tři body ze Starého Města u Frýdku – Místku za vítězství výsledkem 2:4 a v posledním dosavadním odehraném utkání Baník v dohrávce prohrál doma s Lučinou 0:1.

Baník tak po svých sedmi odehraných utkáních 1. A třídy skupiny B je na 7. pozici se ziskem deseti bodů a skóre 12:9. Bilance Baníkovců je ze sedmi utkání – tři výhry, jedna remíza a tři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Antonín Chumchal se šesti góly.

Čeladná: po sestupu se drží na posledním místě

Čeladná, která sestoupila z Krajského přeboru a vstoupila do nové sezóny úplně s novým týmem, který jde vidět, se bude delší dobu sehrávat. Čeladná totiž doteď ještě nevyhrála a nezískala ani bod. Na úvod prohrála doma s týmem Raškovic výsledkem 0:3, pote doma s týmem Libhoště vysokým výsledkem 1:14. Následovaly další dvě vysoké porážky, a to ve Smilovicích (6:1) a v Jablunkově (7:2). Poté Čeladná doma prohrála v důležitém souboji s předposledním týmem z Lokomotivy Petrovice (1:2). Další dvě porážky si připsala Čeladná v Tiché (5:3) a v posledním dosavadním odehraném utkání doma se Stonavou (0:6).

Čeladná po svých sedmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na poslední 14. pozici se ziskem nula bodů a skóre 9:46. Bilance Čeladné je ze sedmi utkání – sedm porážek. Nejlepším střelcem Čeladné je dvojice s dvěma trefami Dominik Gloser a Jonáš Pokorný.

Na podzim Baník s Čeladnou vyhrál. Zopakuje tříbodový zisk?

Oba týmy se v mistrovských utkáních utkaly celkem dvanáctkrát. Poslední mistrovské utkání se odehrálo v sezóně 2015/2016, kdy na podzim doma zvítězil náš tým výsledkem 4:1 a odvetné utkání v jarní části doma zvládla Čeladná výsledkem 2:1. Poslední vzájemný duel obou mužstev se odehrála v zimní přípravě tohoto roku, kdy na umělé trávě ve Vratimově zvítězil náš tým výsledkem 5:0. Zopakují Baníkovci vítězství ze zimní přípravy a připíšou si tříbodový zisk?

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

SK Beskyd Čeladná – FK Baník Albrechtice 0:5 (zimní příprava 2022, neděle 6.2.2022)
Branky: Chumchal Antonín 4, Izaiáš Tomáš

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – Finstal Lučina 0:1 (7. kolo I.A třídy sk. B, 28.9.2022)
Branky: 46. García Michal
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Kociolek Jakub, Hovůrka, Čermák – Porembski (54. Kociolek Jan), Žyla M., Wojtyna (54. Přeček), Vagner (72. Klus), Izaiáš – Chumchal

SK Beskyd Čeladná – SK Stonava 0:6 (8. kolo I.A třídy sk. B, 24.9.2022)
Branky: 11. a 56. Hejda Jakub, 55. a 84. Staško Jan, 19. Lipovský René, 74. Siekiera Denis
SK Beskyd Čeladná: Köhler – Tuček, Lys, Adamčík, Bartonec – Menšík, Valigůra, Kosňovský, Demko – Pokorný (38. Hykel), Kahánek (74. Kažimír)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 09/10: ČELADNÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – ČELADNÁ 1:1
Sezona 11/12: BANÍK – ČELADNÁ 2:1, ČELADNÁ – BANÍK 1:1
Sezona 12/13: ČELADNÁ – BANÍK 2:2, BANÍK – ČELADNÁ 1:1
Sezona 13/14: ČELADNÁ – BANÍK 1:1, BANÍK – ČELADNÁ 3:0
Sezona 14/15: ČELADNÁ – BANÍK 1:5, BANÍK – ČELADNÁ 1:3
Sezona 15/16: BANÍK – ČELADNÁ 4:1, ČELADNÁ – BANÍK 2:1

Mistrovské utkání 9. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 2. října 15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jozef Pasterčák – Martin Ganaj – René Jurygáček. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.