Baník v 7. kole přivítá trápící se tým Dolní Lutyně

Středeční dohrávku Baník zvládl a posunul se na první místo a pokračuje tak ve velmi dobrém vstupu do nové sezóny. A další zápas na Baník čeká již v neděli, kdy domácí tým Albrechtic, přivítá tým – TJ Sokol Dolní Lutyně. Baník s tímto soupeřem doma ještě neztratil ve vzájemných zápasech ani bod. Bude to platit i v neděli? Další bojovný duel se hraje v neděli 20. září od 16 hodin.

Baník: těžká dohrávka s vítězným koncem

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti Libhoště. Baník na stadionu Libhoště čekal velmi těžký souboj. Odkud si Baník odvezl jeden bod za remízu 2:2. Druhé utkání v sezóně odehrál Baník opět na hřišti soupeře, a to ve Vratimově odkud Baník odjížděl s vítězstvím 0:3. Poté se Baník poprvé představil konečně doma a bylo z toho vítězství 6:2 proti Dobré. Pak Baník zavítal na hřiště Smilovic, odkud si odvezl tři body za vysoké a zasloužené vítězství 0:6. Následně Baník v posledním dosavadním utkání se utkal Baník v dohrávce druhého kola, kdy doma přivítal těžký tým z Dobratic. Hrálo se velmi vypjaté a pohledné utkání, ve kterém byl Baník o jeden gól lepší a zvítězil výsledkem 2:1, když se za Baník prosadil Jiří Pešek a vítěznou trefu zaznamenal Michal Kvapil.

Baník tak po pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na skvělé 1. pozici se ziskem třinácti bodů a skóre 19:5. Bilance Baníku je z pěti utkání – čtyři vítězství a jedna remíza. Nejlepším střelcem Baníku je se šesti trefami Antonín Chumchal.

Dolní Lutyně: úvodní vítězství a poté přišly jen samé porážky

Tým Dolní Lutyně vstoupil do nové sezóny vítězstvím s Jablunkovem výsledkem 2:1 a připsal si první tři body a již bylo jasné, že Dolní Lutyně získá více bodů než v minulé nedohrané sezóně. Od úvodní výhry však přišly již jen porážky. Nejdříve vysoká porážka ve Stonavě výsledkem 9:0. Poté domácí porážka s Lučinou (2:3). Následovala nejvyšší dosavadní porážka výsledkem 12:2 v Dobraticích a v posledním dosavadním odehraném utkání Dolní Lutyně doma prohrála s týmem Libhoště vysokým výsledkem 2:9.

Dolní Lutyně tak po pěti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 13. pozici se ziskem tři bodů a skóre 8:34. Bilance Dolní Lutyně je z pěti utkání – jedno vítězství a čtyři porážky. Nejlepším střelcem Dolní Lutyně je se pěti trefami Roman Novotný.

Vzájemná bilance: lepší pro Baník

Vzájemnou bilanci má lepší Baník. Od sezóny 2012/2013 se uskutečnilo celkem devět mistrovských zápasů, ve kterých Albrechtičtí dokázali šestkrát vyhrát. Dvě utkání skončily nerozhodně a v jednom případě se radovali z vítězství hráči Dolní Lutyně. Poslední vzájemný duel v mistrovské soutěží se uskutečnil v úvodním utkání minulé sezóny, která se však nedohrála. To Baník vyhrála v Dolní Lutyni výsledkem 1:4. Baníkovci již s týmem Dolní Lutyně sedm mistrovských zápasů neprohráli, a tak snad bude tato série trvat dále i po nedělním střetnutí. Zdali se tak stane, se dozvíme v neděli.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Sokol Dolní Lutyně – FK Baník Albrechtice 1:4 (2. kolo I.A třídy sk. B, sobota 10.8.2019)
Branky: 5. Regec Lukáš – 29. Vagner Lukáš z pok. kopu, 70. Kvapil Michal, 81. Chumchal Antonín, 87. Kubiena Petr
TJ Sokol Dolní Lutyně: Šajer – Szkuta (81. Hataš), Twrdý, Vanečko (33. Bílek), Šimek – Pěgřim, Regec (71. Witásek), Jantoš (26. Macko), Pecha N. – Pecha D. (62. Fismol), Novotný
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (26. Schindler) – Kondziolka (64. Hovůrka), Klus (77. Antonín), Žyla M. (64. Pařík), Kvapil, Kubiena – Chumchal (82. Vondrus)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:1 (2. kolo I.A třídy sk. B, 16.9.2020)
Branky: 42. Pešek Jiří, 52. Kvapil Michal – 51. Causidis Marián
FK Baník Albrechtice: Gradek – Žyla D., Hovůrka, Kociolek Jakub, Izaiáš  – Kubiena, Pešek, Žyla M., Kvapil – Chumchal (87. Korzeniowski), Šlampiak (77. Hogh)

TJ Sokol Dolní Lutyně – FC Libhošť 2:9 (6. kolo I.A třídy sk. B, 12.9.2020)
Branky: 18. Pecha Nicolas, 83. Havlásek Tomáš z pok. kopu – 7., 48., 67. a 81. Smolarčík Jan, 37., 75. (z pok. kopu) a 77. Šimíček Daniel, 64. Hajník Přemysl, 85. Hanzelka Ondřej
TJ Sokol Dolní Lutyně: Šajer – Kika, Vanečko (33. Havlásek), Šimek, Fismol T. – Macko (68. Fismol M.), Pěgřím (73. Abdouli), Ligocký J., Jantoš – Pecha N. (46. Truhlář), Novotný (79. Makúch)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 12/13: BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 1:0, DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 4:2
Sezona 13/14: DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 1:1, BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 2:0
Sezona 14/15: DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 1:1, BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 4:1
Sezona 15/16: BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 3:0, DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 0:2
Sezona 19/20: DOLNÍLUTYNĚ – BANÍK 1:4

Mistrovské utkání 7. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 20. září v 16:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším domácím a velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Pavol Jantoš – Šárka Dytková – Zdislav Krokosz. Jak toto další domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *