Rozlučku s fotbalovým podzimem obstará souboj s Jistebníkem

Už jen poslední mistrovský zápas před sebou mají fotbalisté Baníku v letošním roce. Utkáním 1. kola 1. A třídy skupiny B ukončí tažení letošní podzimní části mistrovské soutěže. Albrechtičtí hráči jsou jedním z nejlepších týmů v domácím prostředí, který ještě neokusil hořkost porážky, a tuto výtečnou bilanci budou chtít Baníkovci udržet i proti Jistebníku, který letos už jednou Baník porazil, a to v jarní části minulé sezony na jeho hřišti. Podaří se to i na domácím trávníku? Poslední podzimní domácí mistrovské utkání  má výkop netradičně v sobotu 2. listopadu v 14.00 hodin.

Baník: v živém přenosu České televize porážka

Baník minulý víkend odehrál poprvé v historii utkání v živém přenosu na ČT Sport. V Lučině před parádní kulisou a super zážitkem však prohrál 4:2. Baník si tak k šesti vítězstvím (v Dolní Lutyni 1:4, s Vratimovem 2:1, s Dobraticemi 3:0, s Dobrou 3:0, se Starým Městem 7:0 a se Smilovicemi 4:2), třemi remízy (v Petřvaldu na Moravě 0:0, v Libhošti 2:2 a doma se Stonavou 2:2) a dvěma porážkám (v Orlové 5:3 a v Jablunkově 3:2) připsal třetí porážku v nové sezoně.

Baník tak po dvanácti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem jednadvaceti bodů a skóre 34:20. Bilance Baníku je z dvanácti utkání – šest vítězství, tři remízy a tři porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Michal Kvapil s devíti trefami.

Jistebník: jako první porazil lídra tabulky

Jistebník vstoupil do nového ročníku výhrou se Starým Městem (3:0) a poté remizoval v Jablunkově (3:3). Následné utkání ve Smilovicích se neodehrálo. Na řadu přišlo špatné období Jistebníku, když Jistebník třikrát v řadě za sebou prohrál, a to v Libhošti (4:3), doma se Stonavou (0:4) a v Lučině (7:1). Následovala remíza v Dobré (1:1) a vítězství doma s Dolní Lutyni (3:2). V desátém kole však přišla porážka ve Vratimově (5:1), v jedenáctém kole domácí prohra s Orlovou (1:2) a prohra v Dobraticích (4:2). Ve třináctém kole čekal na Jistebník lídr tabulky z Petřvaldu na Moravě, a Jistebník přivodil doma lídrovi tabulky první porážku, a to výsledkem 3:2.

Tým Jistebníku tedy po prozatímních jedenácti odehraných kolech se nachází na 11. místě s celkovým skóre 21:36 a se ziskem jedenácti bodů. Bilance Jistebníku z jedenácti utkání je tedy – tři výhry, dvě remízy a šest porážek. Nejlepším střelcem Jistebníku je Zdeněk Kadlčák se čtyřmi trefami.

Vzájemná bilance: o dvě vítězství pro Baník

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se zatím utkaly celkem čtyřikrát v historii vzájemných utkání. V minulé sezóně na podzim Baník doma zvítězil výsledkem 2:1 a na jaře v Jistebníku zvítězil opět Baník, a to výsledkem 0:3. Jak dopadne pátý vzájemný souboj, se dozvíte v sobotu, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ ISMM Jistebník – FK Baník Albrechtice 0:3 (20. kolo I.A třídy sk. B,neděle 28.4.2019)
Branky: 5. a 24. Chumchal Antonín, 90. Svirać Dejan
TJ ISMM Jistebník: Krayzel – Štandl P., Prčík, Vavroš, Štandl J. (46,. Vedlich) – Capovský, Andrys (66. Moučka), Pietras, Malý (85. Pasker) – Mohyla, Ogon
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (74. Hovůrka) – Kubiena, Klus (69. Dorozlo), Žyla M., Kvapil, Chumchal – Antonín (63. Svirać)

Poslední zápasy obou soupeřů:

Finstal Lučina – FK Baník Albrechtice 4:2 (13. kolo I.A třídy sk. B, 27.10.2019)
Branky: 16. a 48. Tomíček Kamil, 56. Kalmus Robin, 65. Chlebek Michal – 44. Chumchal Antonín, 83. Kvapil Michal
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (74. Hogh), Kociolek Jakub (39. Hovůrka), Wojciechowski, Izaiáš (59. Vagner, 83. Smiga) – Vondrus (59. Antonín), Dorozlo, Kvapil, Klus, Kubiena – Chumchal

TJ ISMM Jistebník – TJ Petřvald na Moravě 3:2 (13. kolo I.A třídy sk. B, 27.10.2019)
Branky: 14. Šimko Jakub, 38. Kadlčák Zdeněk, 85. Wojcik Tomáš – 43. Fendrich Tomáš, 49. Palatický Milan
TJ ISMM Jistebník: Krayzel – Šimko, Štandl P., Pietras, Vedlich, Štandl J. (35. Andrys) – Mika Válek, Lebica, Moučka (66. Wojcik), Rulíšek – Kadlčák Z. (77. Pasker)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18: BANÍK – JISTEBNÍK 1:0, JISTEBNÍK – BANÍK 2:0
Sezona 18/19: BANÍK – JISTEBNÍK 2:1, JISTEBNÍK – BANÍK 0:3

Utkání 1. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu netradičně již v sobotu 2. listopadu v 14:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v posledním podzimním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto posledním podzimním domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Zbyněk Tvrdý – Filip Šabacký – Daniel Kašpařik. Jak toto poslední podzimní domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *