Karvinský deník: Fotbalové Albrechtice se těší na televizní utkání

Fotbalisté albrechtického Baníku už netrpělivě vyhlížejí nedělní televizní duel v Lučině. Zápas I.A třídy bude vysílat živě Česká televize v rámci svého projektu Můj fotbal živě.

Na televizních obrazovkách se některý klub z Karvinska objeví už podruhé, a zase v roli hostů a opět na Frýdecko-Místecku. Loni vysílala televize duel Doubravy v Řepištích v rámci I.B třídy. Nyní půjde o jeden stupínek vyšší level.

Není divu, že albrechtičtí fotbalisté vyhlížejí utkání s napětím. Půjde o jiný stupeň nervozity než při posledním sousedském derby se Stonavou (2:2). „Kluci se těší. Jsme si vědomi toho, že to pro všechny bude velký svátek, jenže pořád se hraje o body,“ správně upozorňuje trenér mužstva Radek Nešpor, že těžko k zápasu přistoupit jen jako k zábavě, v níž půjde hlavně o srandu.

Trenér Albrechtic Radek Nešpor

Své svěřence bude muset na utkání připravit hlavně psychicky. „To napětí všichni cítíme. Paradoxně jsme se o tom ale v týdnu v kabině ani moc nebavili. Asi to přijde až v den zápasu,“ míní Nešpor, který se obává jen toho, aby jeho svěřenci zvládli zápas v hlavě.

„Nám se na podzim daří, hrajeme slušně a dáváme góly. Jsme nahoře. Ovšem v televizi nejste každý den. Kluci na to nejsou zvyklí, někoho to potká třeba jednou za život. Když měl Tonda Chumchal dávat v týdnu předzápasový rozhovor na kameru, byl z toho dost zaražený,“ usmívá se Nešpor.

Úkol tedy zní jasně: ukočírovat zápas v hlavách. „Je fakt, že v Lučině se nám nikdy moc nedařilo. Ale podobně na tom budou zřejmě i domácí. Je to výjimečný zápas, bude hodně sledovaný a jistě bude i skvělá atmosféra. I na tu se těšíme. Tabulkové postavení v tomto případě nehraje žádnou roli. Utkání proto favorita nemá,“ domnívá se Nešpor, který projekt České televize chválí.

„Pro kluby z nižších soutěží jde o jedinečnou možnost prezentace. Nikdo si v televizi nechce trhnout ostudu, naopak má možnost udělat si pozitivní reklamu. Tak k tomu podle mě přistupují úplně všichni. Přiblížit veřejnosti vesnický fotbal je skvělá myšlenka,“ pokračuje trenér Albrechtic.

Výjimečný den ale přidělal jeho svěřencům i starosti. „Většinou jezdíváme k utkání ven tak, abychom byli hodinu před výkopem na místě. Teď se ale dá čekat pěkný mumraj, takže asi vyjedeme dříve, abychom ještě někde neuvízli,“ zasmál se kouč Baníku.

Mimochodem, albrechtický klub pamatuje i lepší časy. Když fotbal v obci sponzorovala šachta, konkrétně Důl 9. květen, hrávala se v Albrechticích i divize. Ty časy jsou už ale nenávratně pryč. Zato se v Albrechticích kvalitně pracuje s mládeží. „Máme v klubu sto dětí, někdy přijdeme na trénink a musíme čekat, protože všechna hřiště jsou obsazená. Ale to jsou příjemné starosti,“ uzavírá Nešpor.

Odkaz na článek ZDE

Zdroj: karvinsky.denik.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *