Poprvé v historii před kamerami České televize! V neděli se Baník představí na hřišti Lučiny

Poprvé v historii před kamerami České televize se představí Baníkovci! V přímém přenosu ČT Sport se Baník představí ve 13. kole 1. A třídy skupiny B v posledním podzimním venkovním mistrovském utkání. Baník se představí na hřišti Lučiny.  Baníkovci mají za sebou domácí souboj ve velkém derby se Stonavou, ve kterém se zrodila remíza. Lučina se nachází v poněkud jiném rozpoložení než Baník, jelikož tři utkání nebodovala. Domácí hráči budou mít tak nejen pro nepříznivou bilanci, ale i kvůli České televize o motivaci postaráno a Baník tak nebude čekat vůbec jednoduchý zápas. Jedenácté  mistrovské utkání má výkop v neděli 27. října netradičně v 12.15 hodin, a to kvůli společného projektu České televize a FAČR, který představuje nižší fotbalové soutěže.

Baník: spravedlivá remíza v derby se Stonavou.

Baník minulý víkend doma přivítal v nejočekávanějším utkání sezony ve velkém derby Stonavu. Baníkovce nečekal žádný lehký souboj, a to se i potvrdilo. Baníkovci v tomto utkání remizovali výsledkem 2:2. V prvním poločase se do vedení v 6. minutě dostali hosté brankou Josefem Zollerem. Za Baník vyrovnal v 17. minutě Marcin Žyla. Ve druhém poločase se dostali hosté podruhé v utkání do vedení v 60. minutě trefou Jana Žebroka, ale Baník hned za dvě minuty po nejkrásnější akci v utkání srovnal zásluhou Antonína Chumchala. Baník si tak k šesti vítězstvím (v Dolní Lutyni 1:4, s Vratimovem 2:1, s Dobraticemi 3:0, s Dobrou 3:0, se Starým Městem 7:0 a se Smilovicemi 4:2), dvěma remízám (v Petřvaldu na Moravě 0:0 a v Libhošti 2:2) a dvěma porážkám (v Orlové 5:3 a v Jablunkově 3:2) připsal třetí remízu v nové sezoně.

Baník tak po jedenácti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 4. pozici se ziskem jednadvaceti body a skóre 32:16. Bilance Baníku je z jedenácti utkání – šest vítězství, tři remízy a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Michal Kvapil s osmi trefami.

Lučina: v minulém utkání prohra na hřišti lídra tabulky

Lučina po minulé sezoně, kdy byl tým Lučiny nováčkem zažívá střídavě špatné a dobré výsledky. Tým, který aktuálně vede hrající trenér Michal Chlebek, v aktuální sezoně zvítězil čtyřikrát. Tři body si Lučina připsala hned v úvodním kole nové sezony doma proti Jablunkovu (2:1), ve třetím utkání doma s Libhošti (6:1), doma s Jistebníkem (7:1) a v Dolní Lutyni (1:2). Jinak Lučina nasbírala dvě remízy, a to v šestém kole v Dobré (0:0) a v devátém kole doma s Vratimovem (3:3). K této bilanci čtyři vítězství a dvě remízy jsi Lučina připsala ještě pět porážek – ve Smilovicích (4:1), ve Stonavě (3:2), v Orlové (4:1), doma s týmem Dobratic (1:3) a v posledním dosavadním odehraném utkání na hřišti lídra tabulky v Petřvaldu na Moravě, kde Lučina prohrála výsledkem 2:0.

Tým Lučiny je tedy po jedenácti odehraných kolech na 8. místě s počtem čtrnácti bodů a celkovým skóre 25:23. Bilance Lučiny z jedenácti utkání je – čtyři vítězství, dvě remízy a pět porážek. Nejlepším střelcem Lučiny je Kamil Tomíček se sedmi trefami.

Vzájemná bilance: půjde o třetí vzájemné mistrovské utkání

V minulé sezoně se oba týmy utkaly vůbec poprvé v soutěžních utkáních. V minulé sezoně se v podzimní části jedna vůbec o první duel mezi oběma týmy. A v Albrechticích se zrodilo těsně vítězství Baníku 1:0 díky brance ze 35. minuty Rostislava Hogha. V jarní části v Lučině skončil vzájemný duel nerozhodně 1:1. V neděli tak půjde před televizními kamerami teprve o třetí vzájemný duel o mistrovské body obou mužstev. Věříme, že náš Baník bude úspěšný a zvítězí v tomto třetím vzájemném utkání v přímém přenosu ČT Sport.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

Finstal lLučina – FK Baník Albrechtice 1:1 (23. kolo I.A třídy sk. B, sobota 18.5.2019)
Branky: 18. Tomíček Kamil – 4. Chumchal Antonín
Finstal Lučina: Balko – Tomíček R., Kohut M., Myšinský J. (78. Mokryš), Goroš – Tomíček K., Kohut L., García, Majer – Myšinský L. (76. Mikulec), Kalmus (82. Karkoška)
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (76. Svirać) – Kubiena, Klus, Žyla M., Dorozlo, Chumchal – Antonín (55. Hovůrka)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Petřvald na Moravě – Finstal Lučina 2:0 (12. kolo I.A třídy sk. B, 19.10.2019)
Branky: 14. Macíček Jakub, 21. Štverka David
Finstal Lučina: Filipec – Karkoška (71. Bubík), Kohut M., Myšinský J., Goroš – Tomíček R., Kohut L., Chlebek (60. Bártek), Mokryš – Tomíček K., Myšinský L.

FK Baník Albrechtice – SK Stonava 2:2 (12. kolo I.A třídy sk. B, 20.10.2019)
Branky: 17. Žyla Marcin, 62. Chumchal Antonín – 6. Zoller Josef, 60. Žebrok Jan
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner (40. Hovůrka), Izaiáš – Chumchal (85. Antonín), Dorozlo, Žyla M., Klus (82. Vondrus), Kubiena – Kvapil. Trenér: Nešpor Radek

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 18/19: BANÍK – LUČINA 1:0, LUČINA – BANÍK 1:1

Utkání 13. kola 1. A třídy skupiny B začíná v Lučině na stadionu v neděli 27. října netradičně v 12:15 hodin. Důvodem je přímý přenos České televize na stanici ČT Sport. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém a posledním podzimním venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Martin Šafrán – Milan Levinger – Stanislav Šujan. Delegátem utkání FAČR je pan Lukáš Pařenica. Jak toto poslední podzimní mistrovské utkání v nové sezóně dopadne v přímém přenosu ČT Sport, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Nezapomeňte, že zápas bude poprvé v historii albrechtického fotbalu živě přenášen Českou televizí. Přímý přenos na stanici ČT Sport začíná v neděli 27. října v 12:05 hodin, ale my budeme spoléhat na vaši podporu v ochozech stadionu!

Odkaz na tento zápas na stránkách České televize – ZDE

Odkaz o tomto zápase na stránky Fortuny – ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *