V neděli v rámci 11. kola jede Baník do Libhoště

Baníkovce po domácím vítězství nad týmem Smilovic v dalším kole 1.A třídy skupiny B čeká venkovní utkání. Baník se tentokrát představí na hřišti Libhoště, kde vyzve místní tým. Baníkovci budou jistě chtít navázat na vítězství s týmem Smilovic v minulém kole. Libhošť se  nachází v poněkud jiném rozpoložení než náš tým. Jejich poslední vítězství se totiž datuje na začátek září. I proto budou mít domácí hráči o motivaci postaráno a Baník tak nebude čekat vůbec jednoduchý zápas. Desáté mistrovské utkání má výkop v neděli 13. října v 15.00 hodin.

Baník: další domácí vítězství, tentokrát proti Smilovicím

Po prohře v Jablunkově dokázali Baníkovci doma udolat Smilovice výsledkem 4:2 a udrželi se na špičce soutěžní tabulky. Po výhře 4:2 už mají na kontě 19 bodů a na lídra z Petřvaldu na Moravě ztrácí ze 2. místa šest bodů. Na aktivním skóre – 28 nastřílených branek má velký podíl osmigólový střelec Michal Kvapil, na druhé straně pak obrana s Gabinem Laurenčíkem, udržela již čtyři čistá konta. Co se týče odehraných utkání Baníku v aktuální sezoně tak Baník v úvodním kole nové sezony zvítězil na hřišti nováčka v Dolní Lutyni výsledkem 1:4, následně porazil tým trenéra Radka Nešpora doma Vratimov výsledkem 2:1. Po porážce v Orlové čekal na Baník domácí souboj s nevyzpytatelným týmem z Dobratic, který Baník porazil výsledkem 3:0. Poté Baník jako první obral o body lídra tabulky z Petřvaldu na Moravě, kdy na jeho půdě skončilo utkání nerozhodně 0:0. Baník získaný bod z hřiště lídra tabulky potvrdil domácím vítězstvím 3:0 s Dobrou. Poté zvítězil doma se Starým Městem (7:0), prohrál již ve zmiňovaném Jablunkově (2:3) a doma naposledy porazil Baník tým Smilovic (4:2), díky dvěma brankám Michala Kvapila a jedné trefě Honzy Hovůrky a Antonína Chumchala.

Baník tak po devíti odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 2. pozici se ziskem devatenácti bodů a celkovým skóre 28:12. Bilance Baníku je z devíti utkání – šest vítězství, jedná remíza a dvě porážky. Nejlepší střelcem Baníku je Michal Kvapil s osmi góly.

Libhošť: v minulém kole debakl na hřišti lídra

Libhošť oproti Baníku se drží ve spodní polovině tabulky. Tým, který aktuálně vede trenér Radek Hanzelka, v aktuální sezoně zvítězil zatím jen dvakrát. Tři body si Libhošť připsala v pátém a šestém kole, kdy doma porazila Jistebník (4:3) a vyhrála v Dolní Lutyni (2:4). Jinak Libhošť nasbírala jednu remízu, a to v devátém kole doma s týmem Dobratic (2:2) a šest porážek – v úvodním kole v Dobré (3:1), v úvodním domácím utkání se Stonavou (1:2), ve čtvrtém kole v Lučině (6:1), v sedmém kole doma s Vratimovem (0:3), v osmém kole v Orlové (5:1) a v posledním dosavadním odehraném utkání na půdě lídra tabulky v Petřvaldu na Moravě, kde Libhošť sice vedla od 7. minuty brnakou Davida Kramoliše, ale domácí hned za minutu vyrovnali a poté svému soupeři nasázeli dalších devět branek a Libhošť tak odjela domů s výpraskem 10:1. 

Tým Libhoště je tedy po devíti odehraných kolech na 12. místě s počtem sedmi bodů a celkovým skóre 15:36. Bilance Libhoště z devíti utkání je – dvě vítězství, jedna remíza a šest porážek. Nejlepším střelcem Libhoště je Daniel Šimíček s pěti trefami.

Vzájemná bilance: ve prospěch Baníku

Oba týmy se střetli ve vzájemných utkáních celkem sedmkrát, a to v rámci Krajského poháru MS KFS na jaře 2012 na hřišti Libhoště, kde Baníkovci po gólech domácího Daniel Symerského a Daniela Velarta prohráli 2:0 a naposledy v mistrovském utkání v minulé sezoně, když v podzimní části zvítězila doma Libhošť brankou v již nastaveném čase 3:2 a v odvetě v jarní části jednoznačně zvítězil doma Baník výsledkem 6:0. Oba týmy budou chtít bodovat za tři body, a tak se dá očekávat velmi zajímavě a kvalitní utkání. Přijďte podpořit Baník v tomto velmi těžkém utkání. Hráči budou potřebovat vaši podporu!

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – FC Libhošť 6:0 (26. kolo I.A třídy sk. B, neděle 9.6.2019)
Branky: 24. a 44. Chumchal Antonín, 58. Kubiena Petr, 61. Izaiáš Tomáš, 67. Bruno Antonín, 82. Vagner Lukáš
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Hovůrka, Izaiáš – Kubiena (72. Vagner), Klus, Žyla M., Dorozlo (74. Smiga), Chumchal – Antonín
FC Libhošť: Dubec – Eckelsberger (46. Šimíček), Melčák, Velart, Symerský – Čapka Jar. (74. Pham), Čapka P., Pojezdala, Hanzelka – Šimíček D., Názalaník (61. Seidler)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Petřvald na Moravě – FC Libhošť 10:1 (10. kolo I.A třídy sk. B, 5.10.2019)
Branky: 8., 28., 47. a 78. Palatický Milan, 39. a 49. Huvar Jiří, 59. a 74. Macíček Jakub, 22. Štverka David, 33. Ciesarík Jan – 7. Kramoliš David
FC Libhošť: Mička – Eckelsberger P. (85. Hanzelka R.), Melčák, Symerský, Čapka Jar. – Hanzelka O., Čapka P., Pojezdala, Turský (76. Eckelsberger J.) – Kramoliš, Šimíček D.

FK Baník Albrechtice – SC Smilovice 4:2 (10. kolo I.A třídy sk. B, 6.10.2019)
Branky: 27. a 60. Kvapil Michal, 55. Hovůrka Jan, 90. Chumchal Antonín – 71. Cienciala Radek, 83. Przyczko Filip
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (69. Schindler) – Hogh (46. Chumchal), Kvapil, Žyla M., Klus (80. Pařík M.), Kubiena (69. Vondrus) – Hovůrka

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 11/12: LIBHOŠŤ – BANÍK 2:0
Sezona 16/17: BANÍK – LIBHOŠŤ 3:1, LIBHOŠŤ – BANÍK 3:4
Sezona 17/18: LIBHOŠŤ – BANÍK 1:1, BANÍK – LIBHOŠŤ 8:0
Sezona 18/19: LIBHOŠŤ – BANÍK 3:2, BANÍK – LIBHOŠŤ 6:0

Utkání 11. kola 1. A třídy skupiny B začíná v Libhošti na stadionu v neděli 13. října v 15:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v těžkém venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto velmi těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radek Poledník – Martin Chýlek – Vojtěch Vranay. Na toto utkání nabízí i náš fotbalový klub vycestovat autobusem společně s hráči. Odjezd z hřiště v Albrechticích je naplánován na 12:45 hodin. Jak toto další mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *