10. kolo: Baníkovci se chystají na Smilovice

V rámci 10. kola 1. A třídy skupiny B čeká na Baníkovce další domácí utkání. Po druhé porážce v sezoně v Jablunkově se svěřenci Radka Nešpora v nedělním odpoledni střetnou s týmem Smilovic. Pro Baníkovce to bude páté domácí utkání. Baníkovci mají co napravovat, jelikož v minulém kole po velmi špatném výkonu prohráli v Jablunkově. Smilovicím se v letošním ročníku sice zatím příliš nedaří, nicméně náš tým jistě nečeká jednoduchý úkol, což potvrzují i vzájemná střetnutí, ve kterých byl z osmi Baník úspěšný jen jednou, a to až v posledním vzájemném utkání. Páté domácí mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 6. října v 15.00 hodin.

Baník: zbytečná porážka po špatném výkonu v Jablunkově

Baník minulý víkend zajížděl na hřiště Jablunkova. Baníkovce nečekal žádný lehký souboj, a to se i potvrdilo. Baníkovci toto utkání zbytečně prohráli, když podali velmi špatný výkon. Po poločase díky brankám Jana Hovůrky a Petra Kubieny vedli 2:1, ale domácí ve druhém poločase dvěma trefami utkání otočili ve svůj prospěch a vedení již uhájili a zvítězili výsledkem 3:2 a Baník si tak po druhé v sezoně připsal prohru. Baník si tak k pěti vítězstvím (v Dolní Lutyni 1:4, s Vratimovem 2:1, s Dobraticemi 3:0, s Dobrou 3:0 a se Starým Městem 7:0), jedné remíze (v Petřvaldu na Moravě 0:0) a jedné porážky (v Orlové 5:3) připsal druhou prohru v nové sezoně.

Baník tak po osmi odehraných kolech v nové sezoně 1. A třídy skupiny B je na 3. pozici se ziskem šestnácti bodů a skóre 24:10. Bilance Baníku je z osmi utkání – pět vítězství, jedná remíza a dvě porážky. Nejlepším střelcem Baníku je Michal Kvapil se šesti trefami.

Smilovice: v minulém kole domácí prohra s lídrem

Smilovice vede po skončení hráčské fotbalové kariéry kvůli zranění Jiří Kroužek, který u nás pár sezón působil jako hráč. Se Smilovickým celkem Jiří Kroužek vstoupil do aktuální sezony prohrou ve Stonavě výsledkem 6:1. V prvním domácím utkání, ale tuto prohru Smilovice napravily, když doma porazily tým Lučiny 4:1. V následujícím utkání hrály Smilovice v Jistebníku, ale utkání se kvůli nepříznivému počasí nedohrálo a bylo předčasně ukončeno za stavu 0:0 a přeloženo na 9. listopadu. Následně přišlo opět domácí vítězství, a to proti nováčkovi z Dolní Lutyně výsledkem 2:1, což bylo poslední prozatímní bodový zisk pro Smilovice. V posledních dosavadních čtyřech odehraných utkáních totiž Smilovice prohrály – ve Vratimově (2:0), doma s Orlovou (0:4), v Dobraticích (2:0) a v posledním dosavadním odehraném utkání doma s lídrem tabulky z Petřvaldu na Moravě výsledkem 1:2.

Tým Smilovic tedy po prozatímních sedmi odehraných kolech se nachází na předposledním 13. místě s celkovým skóre 8:18 a se ziskem šesti bodů. Bilance Smilovic z sedmi utkání je tedy – dvě výhry a pět porážek. Nejlepším střelcem Smilovic je dvojice Petr Dytko a Petr Čermák se dvěma góly.

Vzájemná bilance: jasně ve prospěch Smilovic

Oba týmy se doposud utkaly v mistrovských utkáních celkem osmkrát a lepší bilanci má tým Smilovic, který čtyřikrát vyhrál, a třikrát se zrodila remíza. Baník tak tohoto soupeře porazil jen jednou. V podzimní části minulé sezony bylo vzájemné střetnutí na hřišti Smilovic pro Baník velmi hrozivé, jelikož Baník na půdě Smilovic prohrál vysoko 5:0. V jarní části, ale Baník svému soupeři prohru oplatil, a to výsledkem 4:0 a konečně ve vzájemném střetnutí Smilovice porazil. Věříme, že v nedělním utkání Baník naváže na poslední vzájemné střetnutí a ve vzájemných střetnutích si připíše druhé vítězství.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – SC Smilovice 4:0 (19. kolo I.A třídy sk. B, neděle 21.4.2019)
Branky: 41. a 61. Antonín Bruno, 70. Kvapil Michal, 82. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Pařík, Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Klus, Žyla M., Kvapil (71. Dorozlo), Svirać (46. Chumchal) – Antonín
SC Smilovice: Kroužek T. – Kohut, Junga, Samek (79. Bolf), Barteczek Rom. – Barteczek Rad. (46. Klimek), Dytko, Opluštil, Cienciala R. (77. Parchanský) – Míra, Przyczko

Poslední zápasy obou soupeřů:

1.FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 3:2 (9. kolo I.A třídy sk. B, 28.9.2019)
Branky: 37. Martynek Tomáš, 47. Nieslaník Tomáš z pok. kopu, 75. Nieslaník Adam – 17. Hovůrka Jan, 42. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Izaiáš, Žyla D., Vagner, Schindler (72. Vondrus) – Kubiena, Kvapil, Žyla M., Klus, Chumchal – Hovůrka (56. Vondrus)

SC Smilovice – TJ Petřvald na Moravě 1:2 (9. kolo I.A třídy sk. B, 29.9.2019)
Branky: 15. Wilk Roman – 20. Novák Daniel, 60. Štverka David
SC Smilovice: Cymorek – Kohut, Kocur, Samek (61. Pristáš), Barteczek Rom. – Barteczek Rad., Dytko (79. Wojnar), Przyczko, Cienciala R. – Wilk, Balvar

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 10/11: BANÍK – SMILOVICE 0:1, SMILOVICE – BANÍK 3:3
Sezona 11/12: BANÍK – SMILOVICE 2:2, SMILOVICE – BANÍK 2:2

Sezona 12/13: BANÍK – SMILOVICE 0:2, SMILOVICE – BANÍK 3:1
Sezona 18/19: SMILOVICE – BANÍK 5:0, BANÍK – SMILOVICE 4:0

Utkání 10. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 6. října v 15:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v pátém domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto pátém domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Ivan Bartoš – Radek Pobořil – Tomáš Klimek. Jak toto páté domácí mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *