Baník se poprvé představí doma. Přijede silný Vratimov

Nový ročník 1. A třídy skupiny B  se již rozběhl a albrechtický Baník má za sebou první zápas v sezoně 2019/2020,. Ten sehráli svěřenci trenéra Radka Nešpora na hřišti nováčka z Dolní Lutyně, odkud si Baník odvezl tři body za vítězství výsledkem 1:4. Potvrdit toto vítězství budou chtít Baníkovci v nedělní domácí premiéře, proti velmi silnému soupeři – FC Vratimov. První domácí mistrovské utkání v nové sezoně má výkop v neděli 18. srpna v 17 hodin.

Baník: z Dolní Lutyně zasloužené tři body

První zápas v nové sezoně si Baníkovci odbyli na hřišti nováčka z Dolní Lutyně. Zde měl trenér Baníku Radek Nešpor již i nové tváře – Filipa Kondziolku, který nastoupil od začátku utkání a na lavičce byli připravení Matěj Schindler a Daniel Vondrus. Staronovou posilou byl, ale zatím jen mezi náhradníky i Rostislav Hogh.

Baník na stadionu nováčka z Dolní Lutyně byl favoritem utkání, ale nezačal vůbec dobře a již od páté minuty prohrával 0:1. Postupem času, ale Baník převzal otěže v utkání na svoji stranu a nepříznivý vývoj utkání otočil na konečných 1:4. V prvním poločase vyrovnal z pokutového kopu Lukáš Vagner a ve druhém poločase nejdříve poslal Baník do vedení povedenou trefou Michal Kvapil. Třetí gól přidal Antonín Chumchal a skóre utkání po velmi pěkné kombinační akci uzavřel na konečných 1:4 Petr Kubiena. Baník tak odjel domů se třemi body.

Vratimov: na úvod porážka s Petřvaldem na Moravě

To Vratimovu, který se netají postupem do Krajského přeboru vstup do soutěže nevyšel podle jeho představ. Na domácím trávníku totiž tým okolo trenéra Filipa Racka přivítal nováčka z Petřvaldu na Moravě. A premiéra se Vratimovu vůbec nepovedla. S nováčkem soutěže Vratimov od 17. minuty prohrával. Do konce prvního poločasu dokázal domácí tým ještě vyrovnat, a to ve 31. minutě zásluhou Vojtěcha Babiče, který určil poločasový stav 1:1. Ve druhém poločase padla jen jedna branka, a to do sítě domácích v 60. minutě, na kterou již Vratimov nedokázal odpovědět, a tak úvodní utkání na domácí půdě Vratimovští nezvládli a prohráli výsledkem 1:2.

Co se týče letní přípravy, Vratimov se utkal na úvod přípravy s týmem – Dolní Datyně, od které schytal porážku 2:3, když se za Vratimov prosadila David Ledvina a Tomáš Hrdý. Ve druhém přípravném utkání Vratimov porazil tým Čeladné výsledkem 4:0, když se trefila čtveřice hráčů Filip Racko, Jakub Piskoř, David Ledvina a Radim Pešek. Třetím soupeřem v přípravě byl pro tým trenéra Racka divizní Heřmanice, se kterými Vratimov prohrál 4:1, když o jedinou branku se postaral David Ledvina. V generálce na soutěž Vratimov porazil v derby tým Hrabové výsledkem 1:2, kdy se prosadila dvojice Radim Pešek a Jan Štromp.

V kádru Vratimova došlo před sezónou k několika změnám. Přišlo sedm nových hráčů Jakub Tomšů, Jakub Piskoř, Vojtěch Krejčiřík, Sebastián Staník, Vojtěch Babič, Andrej Sedláček a Petr Czedroň.. Co se týče odchodů, tak odešel Marek Svěnčík, Martin Kašuba, Václav Harbáček, Robin Bandy a Jakub Macák.

Vzájemná bilance příznivější pro Baník

Historie vzájemných zápasů je celkem bohatá. Baník se s Vratimovem v sobotu utká již po devatenácté. Klub, jenž v minulosti působil i v třetí lize, hrál minulý rok krajský přebor, kde se pohyboval jednu sezónu, jinak nastupuje v 1. A třídě skupiny B od sezóny 2012/2013. A bilance obou sobotních soupeřů je lepší pro Baník, který z osmnácti dosavadních utkání jedenáctkrát zvítězil, třikrát skončilo vzájemné utkání remízou a čtyřikrát se z vítězství radoval Vratimov. Poslední vzájemný duel se odehrál v jarní části minulé sezóny, kdy Baník zvítězil ve Vratimově výsledkem 0:2. Souboj těchto dvou mužstev jsou tedy velmi zajímavé, což bude určitě opět i nedělní utkání. A jelikož Vratimov chce postoupit do krajského přeboru, tak čeká Baníkovce velmi těžké utkání.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FC Vratimov – FK Baník Albrechtice 0:2 (16. kolo I.A třídy sk. B, sobota 30.3.2019)
Branky: 8. Žyla Marcin, 66. Kvapil Michal
FC Vratimov: Štromp – Jašek, Michalčák, Harbáček, Stuchlík – Pešek – Brezula (78. Osvěčík M.), Trmal (71. Tříska T.), Osvěčík V. (64. Hrdý), Bandy (84. Tříska A.) – Svěnčík
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D. (40. Pařík), Hovůrka, Vagner, Izaiáš – Kubiena, Kociolek Jakub, Žyla M., Dorozlo, Chumchal (61. Kvapil M.) – Klus (85. Svirać)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Sokol Dolní Lutyně – FK Baník Albrechtice 2:0 (2. kolo I.A třídy sk. B, 10.8.2018)
Branky: 5. Regec Lukáš – 29. Vagner Lukáš z pok. kopu, 70. Kvapil Michal, 81. Chumchal Antonín, 87. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš (26. Schindler) – Kondziolka (64. Hovůrka), Klus (77. Antonín), Žyla M. (64. Pařík), Kvapil, Kubiena – Chumchal (82. Vondrus).

FC Vratimov – TJ Petřvald na Moravě 1:2 (2. kolo I.A třídy sk. B, 10.8.2019)
Branky: 31. Babič Vojtěch – 17. Macíček Jakub, 60. Palatický Milan
FC Vratimov: Štromp – Brezula, Babič, Michalčák, Stuchlík (66. Piskoř) – Osvěčík V., Pešek (73. Trmal) – Tříska (58. Jašek), Racko, Krejčířík (76. Osvěčík M.) – Ledvina (80. Hrdý)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 7:1
Sezona 08/09: VRATIMOV – BANÍK 3:4, BANÍK – VRATIMOV 6:0
Sezona 09/10: BANÍK – VRATIMOV 2:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2
Sezona 12/13: VRATIMOV – BANÍK 2:0, BANÍK – VRATIMOV 3:0
Sezona 13/14: BANÍK – VRATIMOV 3:0, VRATIMOV – BANÍK 2:0
Sezona 14/15: BANÍK – VRATIMOV 2:6, VRATIMOV – BANÍK 0:6
Sezona 15/16: VRATIMOV – BANÍK 1:3, BANÍK – VRATIMOV 4:2
Sezona 16/17: VRATIMOV – BANÍK 2:2, BANÍK – VRATIMOV 0:3
Sezona 18/19:  BANÍK – VRATIMOV 1:1, VRATIMOV – BANÍK 0:2

Utkání 3. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 18. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v prvním domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto prvním domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Vojtěch Vranay – Vojtěch Godfryd – Martin Šimík. Delegátem utkání FAČR je Vladimír Valošek.  Jak toto první jarní venkovní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *