Start do sezóny obstará utkání na hřišti Dolní Lutyně

Již o tomto víkendu začne Baníkovcům jejich další sezóna v 1. A třídě skupiny B! Stejně jako v minulém ročníku odehrají albrechtičtí fotbalisté první kolo na hřišti soupeře. Na úvod zavítají Baníkovci na hřiště nováčka – TJ Sokol Dolní Lutyně, který se po třech sezónách strávených v 1. B třídě vrátil do vyšší soutěže. Poslední vzájemný duel vyhrál Baník v Dolní Lutyni výsledkem 0:2. Úvodní mistrovské utkání má výkop v sobotu 10. srpna17 hodin.

Baník: generálka s divizním béčkem Třince se nepovedla

Letní příprava je minulostí a Baník již o víkendu vstoupí do nové sezóny a hned na úvod velmi těžké utkání, a to na hřišti nováčka v Dolní Lutyni. Na nadcházející ročník zahájili přípravu albrechtičtí hráči v pondělí 8. července a zakončili ji zápasem proti divizní rezervě druholigového Třince, se kterou prohráli výsledkem 0:5. Během letní přípravy odehráli Baníkovci následující zápasy: Vřesina 3:4, Sokol Věřňovice 6:3 a Bospor Bohumín 0:4.

Kádr A mužstva doznal během letní přestávky několika změn. Pozitivní zprávou je, že tým z jarní části zůstal pohromadě. Novými hráči jsou Daniel Vondrus (odchovanec – naposledy působil v Těrlicku), Filip Kondziolka (FK Slavia Orlová Lutyně), Matěj Schindler (FK Gascontrol Havířov) a Rostislav Hogh (Baník OKD Doubrava).

Dolní Lutyně: výsledkové nepovedená příprava

Tým Dolní Lutyně pod vedením trenéra Jiřího Aksteinera bojoval v minulé sezóně v 1. B třídě skupiny C do posledního utkání o postup do 1. A třídy, a to se povedlo. V posledním utkání Dolní Lutyně v souboji o první místo s týmem Záblatí uhrála remízu 1:1, což ji stačilo na postup, a tak Dolní Lutyně slavila po třech letech návrat zpátky do vyšší soutěže. Dolní Lutyně zahájila přípravu na novou sezónu v úterý 9. července. Šest utkání v přípravě odehrála Dolní Lutyně. Nejdříve v rámci domácího turnaje proti Šilheřovicím (remíza 3:3), Horní Suché (prohra 0:2). Následovalo utkání doma proti Záblatí (porážka 1:2), proti mužstvu Dolní Datyně (porážka 0:9), s Fučíkem Orlová (porážka 1:7) a generálku sehrál tým Dolní Lutyně na domácím hřišti proti mužstvu TJ Sokol Věřňovice. Generálka se lutyňským nepovedla a prohráli výsledkem 1:7.

Tým Dolní Lutyně bude určitě spoléhat mezi třemi tyčemi na nestárnoucího Ivo Šajera. V obraně na kapitána Pavla Twrdého a zkušeného Josefa Vanečka. V ofenzivní řádě je třeba zmínit zkušeného Petra Pěgříma a střelce postupové branky v minulé sezóně plus nejlepšího střelce postupové sezóny Nikolase Pechu a také Tomáše Havláska. Je tedy nutno říci, že Baníkovce nečeká na úvod nové sezóny vůbec jednoduchý soupeř. Lutyň je doma velmi silné mužstvo.

Vzájemná bilance: lepší pro Baník

Vzájemnou bilanci má lepší Baník. Od sezóny 2012/2013 se uskutečnilo celkem osm mistrovských zápasů, ve kterých Albrechtičtí dokázali pětkrát vyhrát. Dvě utkání skončily nerozhodně a v jednom případě se radovali z vítězství hráči Dolní Lutyně. Poslední vzájemný duel v mistrovské soutěží se uskutečnil 21. května 2016, kdy Baník vyhrál v Dolní Lutyni výsledkem 0:2. Baníkovci již s týmem Dolní Lutyně šest mistrovských zápasů neprohráli, a tak snad bude tato série trvat dále i po sobotním střetnutí. Zdali se tak stane, se dozvíme v sobotu.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Sokol Dolní Lutyně – FK Baník Albrechtice 0:2 (25. kolo I.A třídy sk. B, sobota 21.5.2016)
Branky: 15. a 83. Kociolek Jan
TJ Sokol Dolní Lutyně: Šajer – Dvořák, Mančar, Twrdý, Krč – Ciesarik (73. Bednář), Szkuta V. (77. Da Cunha Jose Antonio), Pěgřim, Lemchi (41. Fismol) – Ochodek, Havlásek
FK Baník Albrechtice: Hekera – Kulhánek, Věčorek A., Korzeniowski, Čoček – Enenkel Martin (85. Chmiel M.), Žyla D., Klus, Izaiáš – Kociolek Jan, Parchanský (65. Pařík M.)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Sokol Dolní Lutyně – TJ Sokol Věřňovice 1:7 (letní příprava 2019, 3.8.2019)

FK Baník Albrechtice – FK Fotbal Třinec B 0:5 (letní příprava 2019, 7.8.2018)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 12/13: BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 1:0, DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 4:2
Sezona 13/14: DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 1:1, BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 2:0
Sezona 14/15: DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 1:1, BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 4:1
Sezona 15/16: BANÍK – DOLNÍ LUTYNĚ 3:0, DOLNÍ LUTYNĚ – BANÍK 0:2

Úvodní mistrovské utkání 2. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu Dolní Lutyně v sobotu 10. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém úvodním utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jiří Wawrzyk – Jiří Ochodek – Tomáš Klimek. Jak toto úvodní mistrovské utkání v nové sezóně dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *