Polar.cz: Fotbalový kemp se v Albrechticích těší velké oblibě, děti se na něm rozhodně nenudí

Už potřetí uspořádal FK Baník Albrechtice pro děti týden plný fotbalu. Letošní fotbalový kemp se mohl uskutečnit díky finanční podpoře místní radnice, Nadaci OKD a Nadaci ČEZ.

Fotbalový klub Baník Albrechtice pořádá pro své nejmenší svěřence různé sportovní akce. Jednou z nich je čtyřdenní fotbalový kemp v průběhu letních prázdnin.

„Je to letní aktivita pro děti, týká se hlavně fotbalu, ale děláme tady spoustu jiných soutěží sportovních, vědomostních, zábavných tak, aby děti měly nějaký pohyb a dobře se bavily,“ řekl trenér FK Baník Albrechtice Lukáš Hawlasek.

Zatímco loni byly zájemcům o takovouto prázdninovou aktivitu k dispozici dva turnusy, letos byl jen jeden, zato s větší kapacitou. 47 dětí bylo rozděleno do čtyř skupin.

„My jsme rádi, že tady máme i tak skvělé trenéry, kteří obětují svoje volno, svoji dovolenou, jdou tady mezi ty děti, aby je zapojily do toho sportu,“ pochválil obětavé trenéry Hawlasek.

Za dětmi na fotbalový kemp dorazil i Aleš Neuwirth, dvojnásob mistr české fotbalové ligy s Baníkem Ostrava a Viktorkou Plzeň.

„S klukama měl besedu, kde se ho mohli na cokoli zeptat a odpoledne udělal tréninkovou jednotku,“ řekl Hawlasek.

Vrcholem čtyřdenního fotbalového kempu byl turnaj, tzv. MiniEuro.

„Kluci se rozdělili do týmu. Hrají starší s mladýma v jednom týmu, takže je to vyrovnané. Dali si názvy různých států,“ vysvětlil další z trenérů Ondřej Kulhánek  .

Ale nebyli to jen kluci, kteří si letošní fotbalový kemp  naplno užívali.

„Mě nebaví si hrát s panenkami, raději s klukama hraju fotbal.“ „Já jsem byla na jednom zápase a zalíbilo se mi to, tak jsem začala hrát fotbal,“ řekly malé fotbalistky.

„My jsme tady hráli fotbal, hodně jsme trénovali.“ „Trenéři nás naučili dělat kličky.“ „Učí nás tady dobré věci.“ „Jak budu velký, chci být skvělý fotbalista.“ „Je to tady dost záživné, s trenéry je legrace. Nemluví se tady sprostě, odreagujete se, je tady sranda,“ zhodnotili fotbalový kemp účastníci.

Zdroj: Polar.cz – Karvinsko – Albrechtický miniexpres

Odkaz ZDE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *