OHLÉDNUTÍ ZA FOTBALOVÝM PODZIMEM 2018

Vážení sportovní přátelé!

Není to tak dávno, co jsme zahajovali nový fotbalový ročník 2018/2019 a už jsou minulostí pravidelná fotbalová klání, jež nás o víkendech provázela. Proto opět nastal čas poohlédnout se za fotbalovým poločasem, tj. za podzimní částí sezóny. V tomto ohlédnutí za fotbalovým podzimem 2019 najdete několik informaci o odehraném podzimu k jednotlivému družstvu našich týmu.

Družstvo mužů vkročilo do nové sezóny špatnou bilanci, ale poté body sbíral i ztrácel, ale musíme zdůraznit, že i přes nepříznivé výsledky naše mužstvo nikdo ze soupeřů vyloženě nepřehrál v poli, ale neúspěchy jsme si, jak už to bývá zvykem, zavinili sami neproměňováním vyložených brankových příležitostí. Po 13 kolech je tak naše družstvo v tabulce na průběžném 13. místě s 11 body a s celkovým skóre 18:27. Věříme, že si v jarní části naši obránci poradí se soupeři lepé a naši střelci vyladí vychýlené mušky tak aby to přineslo body, a celé družstvo bude opět předvádět líbivý a útočný fotbal a bude stoupat tabulkou vzhůru. Tomu by měla napomoci kvalitní zimní příprava ve výborných domácích podmínkách. Ještě musíme dodat, že v A týmu nastupuji pravidelně naši odchovanci klubu, kterých není v A týmu málo a v tomto trendu chceme nadále pokračovat, aby v Albrechticích hráli jen kluci z Albrechtic. Mužstvo vedl do pátého kola trenér Jaroslav Goj s vedoucím mužstva Tomášem Wojtynou. Ovšem pro nepříznivé výsledky trenér Goj skončil a nahradil jej Radek Nešpor.

Podzimní sezóna všech mládežnických týmů bude hodnocena jako velice úspěšná. U těchto týmů bychom neradi hodnotili jen výsledky, protože pozitivních věcí bylo daleko víc. Snažíme se o rozšíření naší mládežnické základny a v tomto směru byla tato sezóna opravdu vydařená. Dětí, které se aktivně hlásí k našemu klubu, se momentálně pohybuje okolo stovky, což je na naše poměry skvělé číslo. O tyto děti se v našem klubu stará celkem 13 trenérů, což je na dnešní dobu, kdy je o trenéry velká nouze nadstandartní počet. V této sezóně se všechna mládežnická družstva převlékla do jednotných dresů, které jen pro Albrechtický fotbal navrhla a vytvořila firma ZINA sport. V létě se uskutečnil druhý ročník Albrechtického fotbalového kempu, pořádali jsme velký turnaj Eurofertil Cup III. V zimě nás čeká pořádání 9 turnajů pro přípravky ve Stonavské sportovní hale pod názvem Generali halová série. 

Do okresní fotbalové soutěže jsme přihlásili celkem tři naše mužstva, starší žáky, starší přípravku a mladší přípravku. U kategorie starších žáků se zaměřujeme hlavně na doplňování a budování kádru, tak abychom byli schopni příští rok obnovit také tým žáků mladších. Nicméně i tak si kluci nevedli vůbec špatně a sehráli spoustu vyrovnaných duelů i s týmy, které se praly o čelo tabulky, a ukázali, že jejich výkonnost jde nahoru. Nakonec se náš tým umístil na 7. místě s bilancí 2 výhry 3 remízy a 6 proher. Nelze opomenout, že naši kluci, kteří patří věkově k mladším žákům, sehráli také dva přípravné duely s týmy hrající krajské soutěže a v obou dvou zápasech byli šikovnější a tyto duely vyhráli, což je velký příslib do budoucna. Tyto kluky trénují trenéři Petr Kubiena a Ondra Mato a patří jim velký dík za to, s jakou trpělivostí tento tým vedou a budují. Dále je třeba poděkovat za výbornou práci bývalým trenérům Pavlu Grabowskému a Michalu Farníkovi, kteří tento tým vedli v předešlých letech. Děkujeme.

Starší přípravka, tento tým nám dělá velkou radost a také nás skvělé reprezentuje nejen v okresní soutěži, ale také na velkých turnajích. Vrcholem této kategorie bylo vystoupení na domácím turnaji Eurofertil Cup III. kterého se zúčastnily týmy jako Baník Ostrava, Sigma Olomouc, MFK Karviná a prakticky celá moravskoslezská špička ročníku 2008 + 2009. Kluci ukázali, že patří k našemu nejtalentovanějšímu ročníku, odehráli skvěle všech 7 utkání ve velkém tempu a za odměnu jim bylo, že i v tak výborné konkurenci je dokázal porazit jen tým Frýdku Místku 3:4. Nejlepší utkání sehráli naši borci proti vítězi turnaje týmu FC Baník Ostrava, kde si odnesli výhru 2:1. V okresní fotbalové soutěži se náš tým umístil na skvělém 2. místě, když v osmi zápasech nastřílel 103 branek. Trenéři týmu Radim Smiga a Miroslav Culinka se o kluky pečlivě starají a jejich hlavním úkolem v nadcházející jarní sezóně bude připravit tým na přechod do mladších žáků. Trenéři děkujeme.

Mladší přípravka je co do počtu jedním z nejvíce rozvíjejícím se celkem. Během posledního roku nám zde přibyla spousta nových kluků a trenéři mají co dělat, aby stíhali se všemi kluky objíždět různé turnaje a přátelské triangly. Herní praxe u těchto dětí je neméně důležitá jako ta tréninková a zatím se daří zapojit všechny kluky i do zápasového rytmu. Kluci odehráli skvěle celou okresní fotbalovou soutěž, kde patřili k nejlepším celkům. Dále se zúčastnili spousty turnajů či trianglů, kde se mohli poměřit i s takovými týmy jako je Baník Ostrava či MFK Karviná, MFK F. Místek a vůbec se herně neztratili. V této kategorii jsme ve spolupráci s týmem FC Baník Ostrava pořádali turnaj „S Baníčky“  Je vidět, že poctivá práce trenérů Adama Valoška,  Davida Vodáka a Tondy Krečmera se vyplácí a zdárně svou kvalitou kluků navazují na starší přípravku. 

Předpřípravka je tým kde jsou kluci a holky ve věku 5 – 6 let. Zde máme také početnou základnu, celkem 28 dětí, o které se stará skupina 6 trenérů. Děti trénují dvakrát týdně. O víkendech se účastní turnajů či přátelských utkání. Snažíme se děti vést formou různých her, protože ty děti baví v tomhle věku nejvíc. Před koncem minulé sezóny se uskutečnil nábor dětí do této kategorie, kde nám přibylo 15 dětí, ti teď spolu s kluky co zůstali z minulého ročníku, tvoří jeden tým. I tady jde vidět, že budeme mít skvělý tým, kluci se učí fotbalovým dovednostem velice rychle a ukazují, že jsou pohybově velmi nadaní. O nejmenší se starají trenéři Lukáš Hawlasek, Roman Miczka, Ondřej Kulhánek, Jaroslav Vlček, Martin Herman a Marek Liolias.

Blíží se čas ukončení podzimní části sezóny, děti a trenéři se budou pomalu  přesouvat do tělocvičen. Budeme využívat tělocvičny naší základní školy a díky velkému počtu dětí budeme opět dojíždět do Stonavské sportovní haly, kde budeme nejen trénovat, ale také hrát své turnaje a přátelské utkání. V únoru se naše týmy zúčastní zimního soustředění v Komorní Lhotce.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem trenérům mládeže za příkladné vedení našich týmů. Rodičům za pomoc při organizovaní různých fotbalových či mimofotbalových akcí a velkou podporu našich svěřenců po celý fotbalový rok. Moc si vážíme také našich sponzorů, kteří podporují mládežnické týmy, ať už to bylo při nákupu nových moderních tréninkových pomůcek či nových krásných dresů (p. David Pikoň, p. Roman Miczka, p. Tomáš Wojtyna) firmám které podpořily náš fotbalový kemp Nadace ČEZ či Nadace OKD, p. Stanislavu Kowalskému, který dotuje dětem zimní soustředění či firmám a jednotlivcům, kteří pomáhají při organizaci našich turnajů Eurofertil, Generali, výrobce cukrovinek Baníčky, Stonavská restaurace, Internet pro Každého, Interiéry Ryška. O to, abychom dobře reprezentovali náš klub nejen po sportovní stránce, ale i po té estetické se starají firmy ZINAsport a JOMA sport. Velký dík patří Obci Albrechtice, která zaštiťuje fungování celého našeho klubu. Velký kus práce odvedl také náš zásobovatel dobrot a pitného režimu při různých turnajích p. Tomáš Pařík.

Na závěr zveme všechny fandy do našich fotbalových ochozů jak na jarní část, tak na zápasy v zimní přípravě.

Těšíme se na vás i v roce 2019!


Poděkování za rok 2018

Chtěli bychom touto cestou poděkovat všem hráčům, trenérům a realizačním týmům jednotlivých družstev za obětavou práci a zodpovědný přístup k plnění úkolů a chtěli bychom jim popřát hodně elánu i do jarní části soutěže. Dále bychom chtěli poděkovat všem naším příznivcům za projevenou důvěru i podporu. Jelikož takto náročný provoz se neobejde bez patřičného finančního zabezpečení, chtěli bychom poděkovat všem našim sponzorům. V současné situaci klub jen těžce shání finanční prostředky pro naplnění rozpočtu a hlavně finanční pomoc obce fotbalovému klubu pomáhá vytvářet zázemí pro úspěšnou činnost všech našich družstev. Samozřejmě nesmíme zapomínat ani na řadu dalších sponzorů, kteří nám pomáhají jak finančně, tak při organizaci mistrovských utkání a také jim patří naše poděkování.

Závěrem do nového roku vám všem přejeme především pevné zdraví, hodně osobních i pracovních úspěchů a ať vás štěstí provází na každém kroku. Pevně věříme, že ke šťastným chvilkám přispějeme i my a po našich utkáních budete odcházet domů spokojeni a s úsměvem ve tváři, a věříme, že i v nové sezóně si najdou čas, aby přišli naše fotbalisty povzbudit.

Těšíme se na vás i v roce 2019!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *