Podzimní rozlučku obstará zápas se sedmými Dobraticemi

Fotbalisté Baníku budou mít v sobotu odpracováno, jelikož podzimní porce mistrovských utkání bude vyčerpána. V posledním podzimním kole 1. A třídy skupiny B zavítá do Albrechtic velmi silný protivník – TJ Dobratice. Dobratický tým se nachází na sedmé pozici. Baníkovci jsou v aktuální tabulce na dvanáctém místě. Poslední podzimní duel se odehraje na vedlejším hřišti v Albrechtickém areálu od 14 hodin.

Baník: o body přišel Baník v závěru

Baníkovci v minulem kole opět prohráli, a to v Libhošti, když obdrželi rozhodující gól v 90. minutě. Utkání začalo lepé pro domácí, kteří se ve 4. minutě dostali zásluhou Smolarčíka. Baník však ještě v prvním poločase skóre otočil, kdy se v 8. minutě prosadil Jakub Kociolek a ve 25. minutě Petr Kubiena. Ve druhém poločase za domácí ve 48. minutě vyrovnal Pojezdala, Vypadalo, že utkání skončí remízou, ale nestalo se tak, jelikož v 90. minutě se za domácí prosadil Smolarčík a zajistil svému týmů tři body za vítězství 3:2.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je Baník zatím na 12. pozici se ziskem jedenácti bodů a skóre 17:25. Bilance Baníkovců je z dvanáctí utkáních – tři výhry, dvě remízy a sedm porážek. Nejlepšími střelci Baníku je dvojice Antonín Chumchal a Jakub Kociolek se čtyřmi góly.

Dobratice: vysoká porážka s týmem Smilovic

Dobratický tým má kolísavé výsledky. V posledním kole překvapivě doma prohrál vysoko výsledkem 1:5 s týmem Smilovic, ale před tímto utkáním tým Dobratic remizoval bezbrankovým výsledkem na hřišti lídra tabulky v Bystřici a doma porazil favorizovanou Orlovou vysokým výsledkem 5:1.

Tým Dobratice se po dvanácti odehraných utkáních nachází v soutěžní tabulce na 7. místě s celkovým skóre 26:23 a celkovým počtem devatenácti bodů. Bilance týmů Dobratic je z dvanácti odehraných utkání – šest vítězství, jedna remíza a pět porážek. Nejlepším střelcem Dobratic je se sedmi trefami kapitán Marián Causidis.

Vzájemná bilance: Baník má lepší vzájemnou bilanci

Z osmi dosavadních vzájemných střetnutí má lepší bilanci Baník, když pětkrát zvítězil, jednou utkání skončilo nerozhodně a dvakrát se radoval z vítězství tým Dobratic. Dvě vítězství Dobratice se zrodily až v posledních dvou střetnutích. Předposlední utkání v podzimní části minulé sezóny Dobratice uštědřily Baníku vysokou prohru 7:2 a v posledním vzájemném utkání Dobratice otočily nepříznivý vývoj utkání z 2:0 na 2:3 a odvezli si domů tři body. Baník tak má svému sobotnímu soupeři v posledním podzimním střetnutí co oplácet, i tak má Baník vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že po posledním podzimním utkání Baník oplatí poslední dvě porážky svému soupeři a vylepší svoji bilanci.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Dobratice 2:3 (16. kolo I.A třídy sk. B, neděle 25.3.2018)
Branky: 1. a 7. Chumchal Antonín – 69. a 90+3. Mandičak Jan, 66. Dobiáš Dominik
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek (75. Wojtyna), Věčorek A. (42. Dorozlo), Hovůrka, Pasz (83. Goj) – Žyla D., Kociolek Jakub, Vagner, Izaiáš – Čižmář (62. Kociolek Jan) – Chumchal
TJ Dobratice: Tesarčik – Somr, Hlaváč (83. Béla), Dobiáš, Skotnica (79. Březina) – Stříž, Causidis Marián, Škapa R., Pařenica – Mandičak, Zábelka (89. Matula)

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – FK Baník Albrechtice 3:2 (13. kolo I.A třídy sk. B, 28.10.2018)
Branky: 4. a 90. Smolarčík Jan, 48. Pojezdala Pavel – 8. Kociolek Jakub, 25. Kubiena Petr
FK Baník Albrechtice: Laurenčík – Čoček, Dorozlo, Kulhánek, Vagner – Pařík (73. Pasz), Kvapil, Kociolek Jakub, Kubiena – Klus (66. Hovůrka), Chumchal

TJ Dobratice – SC Smilovice 1:5 (13. kolo I.A třídy sk. B, 27.10.2018)
Branky: 18. Hlaváč Michal – 30. a 43. Przyczko Filip, 57. a 81. Baron Lukáš, 86. Cienciala Radek
TJ Dobratice: Tesarčik – Skotnica, Škapa, Dobiáš (66. Březina), Lýsek – Somr (72. Boráň O.), Šigut, Hlaváč (85. Vrábel), Causidis – Pařenica, Zábelka (46. Boráň T.)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE – BANÍK 4:5
Sezona 17/18: DOBRATICE – BANÍK 7:2, BANÍK – DOBRATICE 2:3

Mistrovské utkání 1. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Albrechticích již v sobotu 3. listopadu 14:00 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v posledním podzimním a důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém a posledním podzimním utkání vaši podporu! Přijďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Radek Poledník – Pavel Podracký – Jiří Adamec. Jak toto posledním podzimní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *