Doma s lídrem tabulky, na Baník přijede Bystřice‍

V dosavadních třech odehraných kolech získali Baníkovci jen jeden bod. Další body budou chtít Baníkovci přidat před domácím publikem v utkání 5. kola 1. A třídy skupiny B. Naším soupeřem bude – TJ Bystřice, která dosud neztratila jediný bod! Těžký, ale zároveň atraktivní duel se hraje na stadioně v Albrechticich v neděli 2. září od 16:30 hodin. 

Baník: z Orlové bez bodů, na vítězství stále čeká

Baníkovci v minulém kole zajížděli na půdu nováčka z Orlové. Orlová po sestupu z Krajského přeboru se chce dostat hned zpět a proto Baník nečekalo vůbec jednoduché utkání. Baník byl v úvodu utkání lepším týmem. Dokonce se v 56. minutě brankou Antonína Chumchala dostal Baník do vedení, ale domácí dvěma góly v 74. a 86. minutě z kopaček Davida Jatagandzidise skóre otočili a zvítězili výsledkem 2:1. Baník tak v Orlové prohrál a stále čeká na vítězství za tři body.

V tomto ročníku 1. A třídy skupiny B je Baník zatím na 12. pozici se ziskem jediného bodu a skóre 2:5. V minulém utkání již nastoupila nová posila Seweryn Wojciechowski a na střídačce již byl i Jindřich Klus, který se vrátil ze zahraničí. Karetní trest si odpykával Daniel Žyla a Tomáš Wojtyna, kteří již z Bystřici budou k dispozici.

Bystřice: prozatím válí, je nejlepším celkem soutěže

Po minulé sezóně, kdy skončili Bystřičtí fotbalisté na šestém místě dělají zatím fotbalisté Bystřice vše pro to, aby letos skončili lépe. Mužstvo pod vedením Zdeňka Černeka vyhrálo všechna tři mistrovská utkání. V 1. kole vyhrála Bystřice v Orlové 3:0, poté doma porazila Jistebník 3:2 a následovala v posledním kole další domácí výhra 4:1 nad Smilovicemi. Díky skvělé formě se Bystřice dostala na samotný vrchol tabulky. Na 1. místě s devíti body má oproti Libhošti nejlepší skóre – 10:3.

V probíhajícím ročníku se Bystřičtí mohou spolehnout na útočné duo Tomáš Kisza – Bogdan Krezelok, oba se trefili dvakrát. V týmů najdeme zkušené fotbalisty jako Martinčíka či Nogu, ale také talentované mladíky Martina Pělu a Filipa Buryana. V Bystřici zůstal kádr před sezónou pohromadě. Nikdo neodešel ani nepřišel, tudíž Bystřice hraje už pohromadě více než rok a je proto velmi silná a nepříjemná pro každého soupeře.

Vzájemná bilance: o dvě vítězství ve prospěch Baníku

Z osmnácti vzájemných zápasů v rámci mistrovských utkání se zrodila docela vyrovnaná bilance. Baník má o dvě vítězství více. Baník vyhrál celkem osmkrát, Bystřice vyhrála šestkrát, čtyřikrát utkání skončila bez vítěze. V loňském ročníku na podzim se v Bystřicí radoval z vítězství domácí tým po výsledků 1:0 a v odvetě na jaře zvítězil doma Baník výsledkem 3:1. Baník má o dvě vítězství vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že bude po nedělním utkání ještě úspěšnější.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Bystřice 3:1 (18. kolo I.A třídy sk. B, neděle 8.4.2018)
Branky: 16. Vagner Lukáš z pok. kopu, 81. Kociolek Jan, 94. Chumchal Antonín – 39. Krezelok Bogdan
FK Baník Albrechtice: Stach – Korzeniowski (46. Kulhánek), Hovůrka, Vagner (46. Wojtyna, 63. Goj), Pasz – Dorozlo – Žyla D., Kociolek Jakub, Izaiáš (71. Pařík) – Chumchal, Kociolek Jan (90. Chmiel)
TJ Bystřice: Kreželok (65. Galusík) – Fober, Krezelok, Martinčík, Zoubek – Liberda, Kantor, Buryan, Badura (60. Noga) – Kisza, Teofil L.

Poslední zápasy obou soupeřů:

FK Slavia Orlová Lutyně – FK Baník Albrechtice 2:1 (4. kolo I.A třídy sk. B, 26.8.2018)
Branky: 74. a 86. Jatagandzidis David – 56. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Mato – Pařík (84. Hogh), Wojciechowski, Goj, Pasz (70. Hovůrka) – Kubiena, Kociolek Jakub (86. Klus), Vagner, Izaiáš – Chumchal, Kvapil

TJ Bystřice – SC Smilovice 4:1 (4. kolo I.A třídy sk. B, 26.8.2018)
Branky: 18. a 27. Krezelok Bogdan, 3. Badura Radim, 55. Kantor David – 73. Baron Lukáš
TJ Bystřice: Kreželok – Zoubek, Buryan, Martinčík, Rusz (79. Liberda) – Pěla, Kantor D., Kisza (90. Marosz), Badura – Krezelok, Noga (64. Galusik)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 07/08: BYSTŘICE – BANÍK 0:3, BANÍK – BYSTŘICE 7:0
Sezona 10/11: BYSTŘICE – BANÍK 3:1, BANÍK – BYSTŘICE 1:0
Sezona 11/12: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 12/13: BYSTŘICE – BANÍK 1:2, BANÍK – BYSTŘICE 2:2
Sezona 13/14: BANÍK – BYSTŘICE 0:0, BYSTŘICE – BANÍK 3:2
Sezona 14/15: BYSTŘICE – BANÍK 4:3, BANÍK – BYSTŘICE 0:3
Sezona 15/16: BANÍK – BYSTŘICE 5:3, BYSTŘICE – BANÍK 5:0
Sezona 16/17: BYSTŘICE – BANÍK 1:1, BANÍK – BYSTŘICE 5:2

Sezona 17/18: BYSTŘICE – BANÍK 1:0, BANÍK – BYSTŘICE 3:1

Utkání 5. kola 1. A třídy skupiny B začíná na albrechtickém stadionu v neděli 2. září v 16:30 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Baník v dalším domácím důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte nové posily a souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto dalším domácím a těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Lukáš Farnik – Tomáš Klimek – Martin Futerko. Jak toto další mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *