Hodnocení uplynulé sezóny s trenérem Jaroslavem Gojem

Trenér FK Baník Albrechtice hodnotí uplynulou sezónu, kdy to byla pro trenéra Baníku Jaroslava Goje v 1. A třídě skupiny B premiérová sezóna, ve které dovedl svůj tým k osmé příčce. Tu druhou zahájí tým pod jeho vedením ve středu 11. července. Jak trenér Baníku odpovídal na několik málo dotazů k právě skončené sezóně a i k nové sezóně, se dočtete uvnitř článku.

Pane trenére, jak byste ohodnotil právě skončenou sezónu? A to jak z pohledu herního projevu, tak i výsledkově?

S odstupem tří týdnů a zvážením všech aspektů, si myslím, že můžeme být spokojeni. Před sezónou jsem chtěl skončit v klidném středu tabulky a dosáhnout 40 bodů. To se skoro povedlo, a když zvážím, kolik jsme měli zranění a jak katastrofální byl start do sezóny, tak celkový výsledek byl uspokojivý.

Odpovídá osmá pozice tomu, že jsme měli na podzim i na jaře celkem dlouhé výsledkové výkyvy?

Pozice zcela odpovídá! Právě kvůli těmto výkyvům, jsme tam, kde jsme! Kdyby kluci hráli v některých zápasech alespoň na 70 % svých možností, tak jsme určitě v první trojce.

Jak vnímáte osobně jako trenér kolísavost výkonu A týmu a velký počet inkasovaných branek?

Vzhledem k tomu, že většinou na lavičce sedíš taky, tak asi víš! Někdy mám chuť ji rozkopat! Je to strašný pocit když v prvním poločase soupeře válcuješ, vedeš, vytváříš si šance. Pak do druhého poločasu nastoupí úplně jiný mančaft a najednou je z jasné výhry porážka. Koho by to nevytočilo!

Co se na jaře nepodařilo, co vás nejvíc mrzí?

Více bodů! Musíme zlepšit defenzívu. Na můj vkus dostáváme hodně branek. Kombinačně jsme udělali velký kus práce a jsme schopni se dostat z vlastní poloviny před branku soupeře, ale pak nastává problém. Finální fáze ještě vázne. Takže bych chtěl zlepšit především tři věci. Defenzivní práci celého týmu (standartní situace nevyjímaje), finální řešení útočných akcí a hlavně jejich zakončení!

Která bodová ztráta vás nejvíc mrzí?

To je celkem jednoduché. Domácí porážka s Dobraticemi, remíza v Hrabové a ve Stonavě. Nejhorší, ale byla prohra v Jablunkově. Ne pro tu ztrátu tří bodů, ale pro fakt, že polovina týmů byla na mol a nemohla ani chodit. Takové věci zamrzí!

Co říkáte na střelecký počin Tondy Chumchala, který nakonec zakončil sezónu s pětadvaceti trefami?

Tonda je jednoznačně tahoun týmu a skvělý hráč i člověk. Srdcař, který na hřišti nechá všechno. Každý trenér by chtěl takového hráče v týmu mít a pokud možno víc než jednoho.

Zaměřme se nyní na hráčský kádr, což je téma, které je během přestávek vždy nejvíce diskutováno. Jaký je současný stav po skončené sezóně? Víte o někom, kdo již nebude v albrechtickém dresu pokračovat a naopak, již víte o někom, kdo oblekne od nové sezóny albrechtický dres?

Na posilách se pracuje, ale zatím si je nechám pro sebe. Určitě se do týmu zapojí Petr Kubiena, což bude určitě posila a doufám, že nezůstane sám. Bohužel nás opustí dlouholetá opora a kapitán Aleš Věčorek, který se vrací do Orlové, což bude velká ztráta.

Již za několik dnů začíná velmi krátká letní příprava před novým soutěžním ročníkem. Jak bude tato příprava vypadat a co hráče Baníku čeká?

Příprava je krátká, ale zaměříme se na posílení fyzické kondice a zlepšení našich nedostatků. Takže držení míče, přihrávky, pohyb bez míče a koncovka.

Chtěl byste ještě něco dodat závěrem?

Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás po celou sezónu podporovali a zůstali nám věrni, i když se nedařilo. Také vedení obce, bez jejíž pomoci bychom nemohli existovat.

Trenére, já Vám děkuji za příjemný rozhovor a hodně štěstí v další práci na Baníku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *